HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Dobro dosao i...uh,uh,uh!Hajde postavi ljnk za taj uredjaj.Stvarno ne znam sta da Ti kazem...to treba da pitas tog prodavca! Videcemo...

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Originally posted by slavonac1000

radi se o dizelu ,
      nisam loše mjerio jer iz reaktora plin prolazi kroz vodu dva puta pa je nemoguče da ima pare a ni temperatura lužine nije veča od 40 stupnjeva
      Ma nisi prvi koji to tvrdi! A merni instrumenti?Ja nikad nisam verovao ali sam ipak napravio takav sa tri rupe i probao...efikasnost je ocajna!Treba preko 20A za 1lpm!Evo,da ne bude da preterujem,ko god ima takav generator neka dodje do mene da pogledam ili cu ja doci,da izmerim pa da vidimo.Neko ovde silno gresi,nije nemoguce da sam to ja ali za sada ne vidim to...
      E,nemoj citirati ako odgovaras na poslednji post,samo odgovori...

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

Originally posted by painter
        Dobro dosao i...uh,uh,uh!Hajde postavi ljnk za taj uredjaj.Stvarno ne znam sta da Ti kazem...to treba da pitas tog prodavca! Videcemo...
        E,ovo je odgovor Miparns-u,ne znam kako se Slavegl ubacio!!!!

Comment

• Mikelandjelo
          CBC Veteran
          • 07.09.2010
          • 130

Društvo , dpbio sam i ja neki NDA papir , tako da sva diskusija na ovu temu mora biti zatvorena i od mene.Priključio sam se timu koji već radi neke neverovatne stvari tako da eto , ponešto lepo se i desi.Verovatno mi predstoji trajno preseljenje nekih par stotina kilometara dalje od mesta gde živim.Sve najbolje u radu i puno uspeha.
          Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Originally posted by slavegl
            Ja sam Slavko.
            Napravio sam HHO generator dimenzija 20 x 20 cm. Generator ima 19 ploca sa sledecom vezom n-nnn+nnn-nnn+nnn-n.
            Iza njega imam separator (koji ujedno koristim i kao rezervoar rastvora) gasa i rastvora koji je 60 cm visok, a precnik mu je 90 cm.
            Rastvor sam napravio od kalijum hidroksida i destilovane vode. ( 10 gr KOH-a na 3,785 litara vode )
            Zatim sam napravio bubbler visine 40 cm.
            I separator i bubbler su napravljeni od INOX cevi precnika 90 cm.
            Ploce za Generator su takodje napravljene od INOX-a debljine 1mm.
            Sve to sam prikljucio na "gorionik" od plinskog sporeta.
            Kao "nepovratni ventil" koji ustvari samo stiti povratak plamena nazad sam koristio nepovratni ventil za kiseonik za autogeno varenje.

Kao izvor napajanja imam trafo ( 380 / 14V ) koji je snage 3kW i na sekundaru koji mi daje 14 V sam napravio grec sa diodama od 150A.
            Kada ukljucim uredjaj potrosnja struje koju trosim iz mreze je oko 800W.
            Temperatura rastvora u generatoru i u separatoru je bila 50-55 stepeni.
            Na tom mom "gorioniku" (gorionik ima jednu diznu od 1,3 mm) sam obicnu vodu (2 decilitra) koja je imala 10 stepeni sam "prokuvao" za 7-8 minuta.

Moze li neko da mi kaze koliku sam ja energiju dobio na tom mom "gorioniku"?

Interesuje me da li je moguce pomocu HHO generatora napraviti isplativ sistem za grejanje kotla za centralno grejanje, i da li je to neko vec probao i dokle je stigao?
            Dobro dosao! Sta je ovo krenulo...
            Kako si To povezao?? Kako prve elektrode neutralne?? I samo 4 celije izmedju dva kontakta?
            Svaka cast za rezervoar,babler,i za eksperiment!Ali niko Ti ne moze odgovoriti na pitanje o pretvaranju energije...Trebao bi bar da znas koliko gasa dobijas sa 800W pa da se nesto uporedi,ali samo uporedi.Slaba Ti je efikasnost sa tom vezom,garant.
            Kako to plinski gorionik,pa posle kazes da je dizna 1,3mm?Skinuo si sve pa ostala samo dizna da direktno (jedan plamen) greje vodu? Treba bolje resiti prenos plamena na medij,pogotovu za grejanje prostora.Ja na ringli koja ima preko 1000 wati,mislim 1600,zaboravio sam,trebam preko 6min za kljuc 2dl vode;u mikrotalasnoj od 800W trebam manje od 3min! A sa HHO imam raznih rezultata...javicu kad nadjem gde sam zapisao.Iako jos nisam napravio sistem za grejanje iz eksperimenata sam zakljucio da moze da bude veoma isplativo.Naravno,moze HHO i da se doda tecnim i gasovitim gorivima da se smanji potrosnja i emisija stetnih izduvnih gasova,kao u kolima.

Comment

• silo
              CBC Član
              • 21.03.2011
              • 25
              • zemun

Sta je ovo Painter svi odjahase na nekom NDA-u.

Comment

• Miparns
                CBC Početnik
                • 21.04.2011
                • 2
                • Novi Sad

nema linka. Ćelija je u vidu 7 cevčica . 6 u krug i 1 u sredini. U tih 7 cevčica ima 7 manjih cevčica koje imaju gumice da se nespoje sa ovih spoljnih 7 cevčica. Nemogu da ploadujem sliku jer sa mobilnog koristim internet. Mogu mms da posaljem ako odgovara. Na private mi posalji broj mob i ako možeš da primiš mms poruku.

Comment

• ts-chopper
                  CBC Član
                  • 26.12.2010
                  • 36
                  • Nis

Ja sam jos uvek tu Kako sam zavrsio sa ispitima za ovaj mesec, posveticu se malo nastavku radova.

Comment

• painter
                    Banovan
                    • 04.03.2010
                    • 738
                    • beograd,m.mostanica

Originally posted by silo
                    Sta je ovo Painter svi odjahase na nekom NDA-u.
                    Nista ja ne razumem taj njihov jezik!

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

Originally posted by Miparns

nema linka. Ćelija je u vidu 7 cevčica . 6 u krug i 1 u sredini. U tih 7 cevčica ima 7 manjih cevčica koje imaju gumice da se nespoje sa ovih spoljnih 7 cevčica. Nemogu da ploadujem sliku jer sa mobilnog koristim internet. Mogu mms da posaljem ako odgovara. Na private mi posalji broj mob i ako možeš da primiš mms poruku.
                      Ne kapiram? Kupio si uredjaj na limundu?Tip uzeo pare i pobegao?Jel Ti objasnio upotrebu?Imas li uputstvo?Koliko kosta?? Ima li neku elektroniku,PWM recimo?Poslao sam Ti broj na PP pa najbolje da me nazoves da mi objasnis sve probleme,a na ovu poruku ipak odgovori,da i drugi nesto saznaju.

Comment

• Pera Zdera
                        CBC Član
                        • 24.09.2010
                        • 68
                        • Novi Sad

Evo necega sto vas moze zanimati.

"Now EPFL scientists have shown that abundant and commercially available amorphous molybdenum sulphides are efficient catalysts and hydrogen production cost can be significantly lowered. That’s a grand statement yet the press release isn’t conveniently clear on making a comparison. What is clear is 15 mA cm−2 at η = 200 mV) will get the job done. This is not a lot of power and someone will kick in the comparative numbers.
                        The other significant benefit is the catalysts are stable and compatible with acidic, neutral or basic conditions of the water and the rate of the hydrogen production is faster than other catalysts of the similar price."

link http://newenergyandfuel.com/http:/ne...duce-hydrogen/

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

Ne kapiram? Kupio si uredjaj na limundu?Tip uzeo pare i pobegao?
                          Dva tipa prodaju ovaj uredjaj na Limundo-u, a jedan od njih je nas ugledni clan Subancf, ili tako nesto, pa mozda se on javi da objasni. Bilo bi dobro, jer sam i ja planirao da licitiram uredjaj od Subana, zbog viseg stepena poverenja, koje imam u ljude sa foruma.
                          Long Live CBC!!!

Comment

• Mikelandjelo
                            CBC Veteran
                            • 07.09.2010
                            • 130

http://www.free-energy-devices.com/TeslaBook.pdf predlažem svima da skinu što pre.Ako i nikad niste čuli za Teslu ovo će vam otvoriti oči u pravom smislu.Hvala je sasvim dovoljno .Sačekajte da se skine tj. biće bela strana duže vreme.
                            Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Originally posted by banekg
                              Ne kapiram? Kupio si uredjaj na limundu?Tip uzeo pare i pobegao?
                              Dva tipa prodaju ovaj uredjaj na Limundo-u, a jedan od njih je nas ugledni clan Subancf, ili tako nesto, pa mozda se on javi da objasni. Bilo bi dobro, jer sam i ja planirao da licitiram uredjaj od Subana, zbog viseg stepena poverenja, koje imam u ljude sa foruma.
                              Drugi je hmisa,isto sa foruma!Nedostaju mi njegovi postovi,ima dosta iskustva sa HHO. Ali sinoc sam trazio po limundu i subana nema,a i rekao mi je ranije da odustaje od toga,da se ne isplati dovoljno da bi se "borio" sa mentalitetom nasih ljudi...sad nisam siguran ni za hmisu,mislim da je jos tamo,na limundu,ali je povecao cenu na 55000 din.(ne secam se dal sam to nasao u prodaji ili u mom sanducetu,,,bio sam umoran...)

Comment

• banekg
                                CBC Senator XXL
                                • 06.09.2010
                                • 1274
                                • Nis
                                • Toyota Carina e 2.0

Evo ga na Kupindo-u, Hmisa - hidrogenerator 55.000
                                Long Live CBC!!!

Comment

Working...
                                X