Ugrađen HHO generator

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • [darkside]
    CBC Veteran
    • 19.03.2009
    • 107
    • Beograd

Ugrađen HHO generator

Upravo sam kod ovlaštenog servisa ugradio HHO generator. HHO generator je od renomirane firme koja ima i atest Mašinskog fakulteta za tu napravu. Naravno da neću zvanično objaviti ime firme, ako nekog zanima tu je PM.

U svakom slučaju, čim sam startovao kola i pritisnuo papučicu gasa - osmeh je zaigrao na mom licu . Kola idu kao luda, bukvalno kao da im je dodato jedno 10-15 konjskih snaga! Povećan je i obrtni moment, recimo mogu uzbrdo u trećoj tamo gde nisam do sada mogao već sam morao da prebacujem u drugu. Još nisam išao na autoput ali biće zabavno siguran sam. Ostaje mi da vidim kakva je potrošnja, odnosno kolika je (ako ikakva postoji) ušteda na gorivu i mom novčaniku. Mada, sada je to drugačije jer se treba porediti sa identičnim načinom vožnje kao i ranije, a ja sad vozim malo žustrije he he...

Uskoro dolaze fotke. Ukoliko neko ima pitanja i zainteresovan je da eventualno pogleda instalaciju, biće mi veoma drago da mu pokažem.
    Last edited by [darkside]; 17.08.2012, 12:47.
    od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Ugrađen HHO generator

Oooo, ja sam mislio da su svi hahoisti izumreli
    Mene a i druge verovatno zanima učinak po pitanju potrošnje i po pitanju održavanja ali za to treba vremena pa ti lepo sve beleži da se zna
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

O lepo i mene zanima tvoje iskustvo pošto i ja u narednom periodu idem istim stopama. Vozio sam par fiata kako na benzin tako i na tng koji imaju hho i razlika je u vožnji više nego primetna. Jedan od ovlašćenih servisa za ugradnju istih uređaja ima u svoja dva vozila stilu (koji ima tng) i puntu ( benzin). Ukoliko se vozi kao i ranije (isti stil vožnje) ušteda je oko 20% benzin i do 25% plin. Piši iskustva i ne prži previše neće biti uštede

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

O5 taj Franjo! Veoma sam skeptičan u pogledu isplativosti, pa i efikasnosti HHO sistema, na novijim putničkim vozilima, sa motorima do 2 litra zapremine.

Javljam se, zbog članka u časopisu "Naš domaćin" br. 49 (avgust 2012). U tekstu HHO sistem - štednja goriva, piše:

- Da li će HHO sistem opteretiti akumulator?

HHO sistem zahteva veoma malo energije za rad i to: 10 do 15 ampera, otprilike isto kao i audio uređaj.
        Šta reči o takvom /ne/poznavanju materije o kojoj piše?

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

jedna mala teorija
          kad podignes potrosnju na alternatoru za 10 ampera naprimer,ECU ubacuje vise goriva da bi odrzao ler na istim obrtajima.
          efekat : auto "bolje ide" pri niskim obrtajima,ali malo vise trosi.

ali ti ces nam dati podake iz prve ruke. tako da cemo da znamo kakvi su efekti.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Ajde sad napisi koji auto vozis. Benzinac ili dizel?

Comment

• srki021
              CBC Član
              • 27.09.2011
              • 20
              • Novi Sad
              • Renault Scenic 2 1.6

A mogu i slike

Comment

• [darkside]
                CBC Veteran
                • 19.03.2009
                • 107
                • Beograd

Evo i fotki:

Prvi "efekat" nakon par dana vožnje je da mi je crkao akumulator. Pošto me je zezao i ranije, i verovatno nije originalni Nissan-ov (što se može videti iz priloženih fotki) verovatno ću ga menjati pa idemo dalje
                Last edited by [darkside]; 20.08.2012, 10:00.
                od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

Re: Ugrađen HHO generator

cemu sluzi crveno dugme?
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

kolika ti je razlika u ceni sto si ugradio to,ili da si ugradio sekvent autogas?
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Sad tek vidim kako je na dobro mesto ugradjen ono ali baš na dobro mesto

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

Re: Odg: Ugrađen HHO generator

pa tu se najbolje hladi
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• [darkside]
                          CBC Veteran
                          • 19.03.2009
                          • 107
                          • Beograd

Odg: Re: Odg: Ugrađen HHO generator

Hvala hvala, jedva čekam da počnem sa merenjima. Inače, crveno dugme nije za lansiranje raketa na USA već je za paljenje/gašenje uređaja. Po paljenju, uređaj vrši kontrolu da li ima dotok struje iz alternatora u odgovarajućoj količini, a zatim se pali. U principu se ostavlja upaljen, a dugme je da bi korisnik ipak imao kontrolu nad uređajem. Naravno da se automatski gasi sa gašenjem auta.

Uređaj ima četiri lampice: dve sa leve i dve sa desne strane dugmeta. Prva sa desne služi da me obavesti da li ima struje, druga se pali kad uređaj uradi "autodijagnostiku"

Ove sa leve me obaveštavaju ako uređaj treba da se napuni vodurinom jer je više nema, takođe i pišti signal na svakih 10 minuta i ako se voda ne sipa uređaj se sam gasi.

Što se tiče lokacije mogao sam da biram gde god sam hteo, njihov predlog je bio ispred hladnjaka zbog boljeg hlađenja. Da bi se to izvelo, prednja maska je bila skinuta, i još je majstor (car) ispravio jer je bila ulubljena! Takođe, tokom rada pipao sam uređaj da vidim koliko se greje i ustanovio da se veoma malo zagreva. Iskreno, mislio sam da će se više grejati.

Uređaj me je koštao 295E, a sekvent za moja kola bi bio oko 600E. Svi znamo zašto sam ovo stavio umesto TNG instalacije - zato što me neviđeno zanima kako to sve radi - to je jednostavno bilo jače od mene.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Odg: Re: Odg: Ugrađen HHO generator

Vrllo sam razočarat zbog crvenog dugmeta... Nadao sam se da ipak jeste prekidač za lansiranje

Opasno sam skeptičan po ovom pitanju pa bih voleo da stvarno "VIDIM" rezultate

https.autogas.rs

Comment

• Dare
                              CBC Senator
                              • 16.09.2007
                              • 219
                              • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

Kakva se ovo neizolovana žica vidi ?

U slučaju i najmanjeg udarca u branik, ovo bi moglo da dodirne neki metal, a onda...

Comment

Working...
                              X