Jeste isli u Bugarsku kolima?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Re: Jeste isli u Bugarsku kolima?

Nije idealizacija BG.
    More je lošije a i vreme je sumnjivije te se to ne može nadoknaditi.
    Prirodnih morskih pejzaža izostaje.
    Bg kuhinja je specifična i sa nekim čudnim začinima. Čak i ljubitelji egzotike nešto ne vole mnogo, ali zato ima i internacionalne pa i srpske :-)
    Voda se u većini mesta na moru može piti ali je preporučljiva flaširana a ta je katastrofa (mada je zdrava, slično prolomki) po ukusu, ima svega 2-3 koje su ukusne za piće (Torn Spring) te osim toga samo uvozne "fensi" koje su kao i svuda dranje.
    Što se auta tiče, i noviji i skuplji nisu problem u primorju ali nije da se zalazi u "kontinent".
    Sezna je kraća (dobro vreme se može očekivati samo od 1.jula do 15. avgusta, kada više od 1-2dana neće biti loših dana; 15-25. je promenjivo a posle može biti i dobro, uz malo sreće ili loše).
    Priča se svodi na sledeće:
    Malo lošiji provod ali: ili bolji smeštaj za iste pare ili za isti smeštaj i isti broj izlazaka 50-60% troškova Grčke ili 70-80% CG ili Turske. Pa ko kako voli (i može da si priušti).

P.S.
    I naravno: duži je put nego u CG, Hr ili veći deo Grčke. Od Bgd. do Burgasa je nekih 800km (ja imam 120-130km manje).
    Ipak, moguće je ostvariti prosek 100-110km/h (bez pauza) te stići za 7,5 do 8h vožnje, sa 45min. carine i pauzama nekih 10h (kolima srednje klase, plus-minus jedan sat).
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

"Ala ovaj davi, kao neki profa"

Pošto je ipak pitanje bilo vezano za samo putovanje još samo par (stotina) reči u vezi saobraćaja:
      1) Gradovi su im puni "ležećih pandura" (betonski) koji nisu uvek obeleženi!!
      2) Između Stare i Nove Zagore je obično velika gužva a put je magistralan (nije AP) te tu oprezno.
      3) Kako voze komšije? U Sofiji kao u Bgd. ("siledžijski") u primorskim gradovima mnogo manje agresivno tako da ni u Varni (nešto kao NS) nije problem čak ni u špicu (što treba izbegavati ali mi se jednom desilo). U Burgasu je tek milina, grad (skoro) kao Niš a sve ide "nice & easy".
      Na otvorenom putu? Prilično oštro i agresivno. Naročito van AP. Gledajte povremeno u retrovizor čak i kada ne pretičete.

Treba vam PP aparat mada nikad nisam čuo da su ikom tražili.
      Dnevna svetla? Samo ako idete na zimovanje! (uključite ih ako idete preko 120km/h na AP i ako je gužva na putu, kao što otprilike i oni rade).

Neću više, posle tri dana (što bi rek'o Sofronije) moram nešto i da klopam (a ne samo da pričam).
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Prekjuce (ponovo) bio do Sofije. Sve po starom, od granice vozim po ogranicenjima jer ne volim da se "natezem" sa njima. Kao sto je vec receno, obavezno kupiti vinjetu na granici. PP mi niko nije trazio do sada.
        Ako se ide u Sofiju pripaziti na rupe i sahtove na bulevarima gde se vozi poprilicno brzo a moze lako da se ostane bez tocka
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• mistermobil
          CBC Senator XXL
          • 09.11.2008
          • 469
          • pecinci

Bio sam u BLG 3 puta i opet cu da idem.Navigacija je zakon,nista ne razmisljas ako imas dobar GPS.Ovo sto pricaju za BLG u fazonu ``lose more,nije to to,nemas osecaj kao na Jadranu,lopovi,kradu,prljavo itd`` apsolutno ne stoji i to pricaju oni koji nikad nisu bili tamo.Npr Nesebar je kalibra Budve ali je duplo jeftinji i nema toliko bahatih likova.Grke vise cenim ali su skuplji i kad biram izmedju ``bratstva sa Grcima`` i mog novcanika,ipak biram moj novcanik,tj Bugarsku CG od 2002god ne posecujem i necu dok se dole ne promeni odnos prema nama,a Hrvatska i Turska nisu destinacije koje uopste zelim da vidim.Egipat je skup za moj dzep kao i ostale zesce destinacije i nemam poverenja u agencijske usluge.Znaci,opusteno,pare i pasos u dzep,ispravan auto sa klimom i dobar GPS,i drugar,pici do Bugarskog mora,opusteno,neces se pokajes.Za prvi put savetujem Nesebar ili Suncev Breg a kasnije eksperimentisi.
          P/S. I zapamti,u Nesebaru,Juzna plaza je cista,bez algi,meduza i slicno.Smestaj privatni nadjes za 5e,a rucak u fullu u restorancicima je oko 5-7e.Uzivaj!
          Ko leti,vrijedi
          Ko vrijedi,leti
          Ko ne leti,ne vrijedi..
          (Grunf,TNT..)

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Mene zanima, koliko je km od Nisa do Nesebara, ili jos bolje, koliko se prosecno vozi, vremenski?
            Hvala.
            Long Live CBC!!!

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

cca. 600km!
              Vozi se ... 6h plus pola sata-sat pauze plus carina pola sata do sat (kako te za'vati). Sve u svemu 7 do 8 sati.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Originally posted by mistermobil
                .Ovo sto pricaju za BLG u fazonu ``lose more,nije to to,nemas osecaj kao na Jadranu,lopovi,kradu,prljavo itd`` apsolutno ne stoji i to pricaju oni koji nikad nisu bili tamo.!
                Upravo je tako, a pricam isto to jer sam bio, bas u Nesbaru. Manji je salinitet mora, nema onog mirisa, palme imas samo u saksiji, a na 300m od obale rastu kukuruzi. Isti djavo kao da si na Srebrnom jezeu, samo sto je vece. Cene ne poredim, opste je poznato da ju BG najjeftinija.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• nidzola1
                  CBC Senator
                  • 26.04.2010
                  • 252
                  • Srbija

Bugarska je bila jeftina pre nekoliko godina sada su sa cenama jaki, pricam konkretno za Suncev Breg, cuo sam da je u Nesebaru druga prica ali, ne znam dok ne odem i vidim

More, je kao bara, toplo, tamno, plaze su pescane ovamo gde sam ja bio, kada se digne pesak opet kao bara...

Od prevaranata ima ono, ide lik ulicom nudi mobilni telefon tad je bila Nokia n95, za neke smesne pare, da ti da ga pogledas, odlican telefon, ako se odlucis, casti te kao i sa futrolicom u koju ti stavi spretno drvo, oblikovano ko telefon dok ti provalis on zapali u guzvi i cao

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Ajd' da rasčistimo malo oko mora (makar ponovio):
                    1) Nije full slano; više je PS (Polu Slano), nešto kao PS ulje naspram full sintetičkog.
                    2) NIje (baš) bistro (kako gde i zavisi od peska)
                    3) Ne može se porediti sa Mediteranom, Jadranom ili Egejem, mada ima O.K. plaža gde i liči. Palme samo u saksiji i nešto u fensi regijama (Albena i Zlatni Pjasci).
                    4) Ali ni sa Srebrnim jezerom (ima talasa, pučine, soli ...)
                    5) Toplije je od Jadrana* (trenutno 22 do 24 ali pravih a ne friziranih koji furaju u CG, pa tamo je toliko u avgustu).
                    Trenutno je O.K. za kupanje (iz prve ruke) i kao CG u punoj sezoni (i po temp. i subjektivno).

* popularnija mesta.

Cene su relativne: u Albeni kao u Grčkoj (prosečnoj), u (na) Zlatnim Plascima nešto manje, Sunčev Breg još malo manje, Nesebar još manje pa Sozopol još ... ostalo je uglavnom bagatela. Ipak 5€ krevet možete platiti u sezoni samo u manjim mestima i malo dalje od mora (bar 200m ali pravih). Inače vam treba 7-8 pa i 10€. Pričam o solidnom smeštaju (klima nove zgrade (kuće) itd.).

I tema je (prvobitno pitanje): da li je bezbendo ići u Bugarsku kolima?
                    Jeste. Samo unapred razmišljajte gde će te ih parkirati jer iako je manja frka nego u CG može vam se desiti da morate da platite parking (kao i onamo).

Comment

• pexxx
                      CBC Početnik
                      • 02.05.2012
                      • 9
                      • Beograd

Odg: Re: Jeste isli u Bugarsku kolima?

Planiram da početkom jula idem u Bugarsku na more,Sunčev breg,kolima.Razmišljao sam da idem putem Beograd-Sofija-Kazanjak-Sliven-Burgas-Sunčev breg.Može li komentar na ovu rutu i preporuka ako nije ok.Mogu i uopšteno svi potrebni saveti jer idem prvi put i sa malom decom.Planiram da prespavam u Pirotu pa nastavim dalje.Kakoje sa obilaznicom oko Sofije?Hvala svima na odgovorima i savetima unapred.

Comment

• comi 1342
                        Moderator
                        • 28.09.2005
                        • 1126
                        • NS
                        • Giulietta ,PUG 106,

Odg: Re: Jeste isli u Bugarsku kolima?

Ja sam bi davno na moru, a pre 2 godine prođoh delom tom trasom. Odličan savet ovih naših sa istoka Srbije, zaobići obilaznicu i ići kroz centar Sofije.Prošao sam kao kroz BGD kad nije gužva, samo ne treba ići u špicu. Valjda će se neko javiti sa svežijim informacijama, ako imaš smeštaj, čak ne moraš spavati u Pirotu...
                        Ima li ko iskustava, da se parkira kod hotela na par dana, a da se vozimo javnim prevozom ili pešaka ? Priče su da nikakav kasko kod nas ne pokriva odlazak u Tursku, kao puno se kradu automobili tamo. Išao bih možda u junu, i povratak kroz Grčku sa još 7-8-9 dana na moru ? Traktor sa slike, naravno. Jesu li Bugari završili još
                        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Odg: Jeste isli u Bugarsku kolima?

Pitao sam Bugarina za Sofiju, kaže ulazi samo kad mora jer je haos od gužve, ide uvek obilaznicom...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

Pa, to bi it ti rek'o kad bi te pitali za Beograd,...
                            Nema gi Vlajka ni Barbusa niotkude da ogovore...
                            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Gusar
                              CBC Član
                              • 19.03.2012
                              • 85
                              • zemun
                              • Fiat Uno 45s fire...

paznja kroz bugarsku nocu!!!!!!!!!!!
                              OBRATITI PAZNJU NA PANDURE U PATIKAMA AKO IH VIDIS GAS I SAMO GAS BILO NA BENZIN ILI PLIN..koliko god moze auto da ide u blokadu a i preko ako znas...

Comment

• Gusar
                                CBC Član
                                • 19.03.2012
                                • 85
                                • zemun
                                • Fiat Uno 45s fire...

izvinjavam se zbog velikih slova ali je ovo veoma vazno obavestenje nisam mislio da se derem nego samo da naglasim...

Comment

Working...
                                X