Zanima me koliko bi kostalo to sve u Beogradu, tri nocenja za tebe i zenu u hotelu koji je ekvivalent tom u Becu... Jes da je blize i da nemamo slicne muzeje, a i javni prevoz nam je skoro duplo jeftiniji... ali eto, znatizeljan sam. Da ne pomisljam da trebas voziti po nasem autoputu sa nasim cenama putarine toliko koliko se vozi na putu kroz Madjarsku i Austriju...
Beograd nije merodavan ni zašta, bez da nekog vređam. Pre godinu ipo sam bio na promotivnom putovanju u Portugalu, 10 noćenja-doručak,(6 Lisabon, 4 Porto,3 i 4 *, strogi centar), 580 eura po osobi, sa avio kartama i taxama, i prevozom do aerodroma. U Budimpešti iste godine, 5 noćenja sa doručkom, hostel na periferiji, 180 eura za dvoje, i to u junu.
Ima jako malo hotela sa 2 *,(koji su u rangu 3* u Grčkoj), a cene su im iste kao u 3*, a za hostele sam zakasnio, mora se ranije rezervisati, tek pre 6 dana sam dobio multišengen kod Mađara. Ono, neka vikend akcija za tri noćenja, videh samo u hotelu sa 5*,
recesija nije stigla u austrijsko hotelijerstvo.
Možda je u tome problem, pošto u moje prihode i rashode jeste !
"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Ne vredjas nikoga - u Becu su cene spavanja prilicno ujednacene u poslenjih nekoliko godina, ali je model poslovanja koji se primenjuje kod nas neverovatan, ne samo u Beogradu nego i, na primer, u Donjem Milanovcu - cena prenocista sa doruckom (ham and eggs = hemendegs, jaja sa sunkom, omlet sa sunkom, omlet sa sirom, kuvana jaja i obavezni "NAPITAK" - bela kafa, caj ili mleko) je 50 evra. O smestaju i kvalitetu usluge ne treba previse trositi reci.
Ja cu verovatno da idem za uskrs turisticki na 3 dana u Bec.
Nesto sam se razmisljao da odem i do Minhena, jel to ostvarljiv izlet za jedan dan. Idem kolima.
Istina je, da su cene smestaja ujednacene, i da otprilike za te jeftijije varijante izadje 50 evrica nocenje sa doruckom.
Ja idem u neki hotel Piramida, valjda je pristojan...
Gde vadim to ovlascenje za stranu zemlju? Inace auto je od caleta.
Minhen je u jednodnevnom dometu iz Beograda, ako je to pitanje. Ako je pitanje da li je jednodnevni izlet iz Beca do Minhena - ne bi se bas kladio. Racunaj na 4 sata voznje kolima u jednom smeru - ukupno dakle 8 sati u autu. Pitanje je kako mozes da se organizujes da bi bilo sta video u Minhenu u medjuvremenu i da se normalno vratis u Bec. Ako vec ides na 3 dana u Bec, to ti je taman dovoljno da obidjes osnovne stvari - na karti Beca koja se deli po hotelima obicno stoji lista lokacija koje vredi posetiti - ni manje ni vise nego 30 komada. Racunaj da Bec, iako slican Beogradu po broju stanovnika zauzima znacajno vecu povrsinu, tako da je za posetu odredjenim potrebno vise vremena nego sto bi u Beogradu trebalo npr. od Terazijske cesme do spomenike Knezu Mihajlu ili do Narodnog pozorista. I da, nesto su veca zdanja koje treba posetiti
Ovlascenje za upravljanje tudjim vozilom u inostranstvu se vadi u Auto-moto savezu Srbije.
CikaKure , zamisao je da za jedan dan odem do Minhena, i nazad.
Recimo krenemu 6, stignem u Minhen u 10, izblejim do kasno popodne, i oko ponoci sam nazad u Becu.
Mogao bi za to popodne da obidjem onaj centar Minhena npr.
Centralni trg, Kraljev trg, poznati Ludvigov put, kraj koga su i bavarska Državna biblioteka, Ludvig - Maksimilijanov univerzitet, Olimpijsko selo...
(ovo je neka turisticka brosura)
Onda zabodem u pivnicu, ima onaj Augistiner, i osvezen, nazad za Bec
Ako si u takvoj formi - probaj Ja na zalost nisam, i to bi mi bilo previse, pogotovo sto u Bavarskoj pivo toce na kriglu od pola litre, a bogami i u litarske
Preporuka je da ako se zaputis tamo (Minhen) obavezno odes do Alianz arene - izgleda nestvarno. Ako sve to napravis, osecaj frustriranosti po povratku u Srbiju je zagarantovan.
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Zavisi od broja nocenja, perioda godine, nacina placanja,...
Uglavnom sam placao cenu od 69 eur/noc, za online rezervacije/placanje koje su bile ucinjene dovoljno unapred. Naravno, u vreme pojedinih kongresa/desavanja ide i do 110 eur, ali onda to obicno preskacem, jer imamo neke korporativne cene (120 eur) u boljim hotelima od tog. Vodite racuna da Bec posecuje mnogo turista i da su ugostitelji tamo skloni podizanju cena tokom perioda lepog vremena.
Uhh shto me neprijatno iznenadi, ja sam nekako optimisticno racunao na 35 -50e . Svejedno hvala, ako neko mozda, slucajno zna
Hotele, Hostele po Becu za male novce slobodan je da ostavi adresu. Putujem tamo sredinom Maja. Unapred zahvalan.
Comment