Put do grcke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

da da. ali na primer ako das medjunarodnu a on ti trazi i nasu dozvolu. moze da vidi da onaj broj na pocetnoj strani medjunarodne se ne slaze sa brojem domace vozacke. o tome ja razmisljam. ma da necu sad da vadim novu medjunarodnu ( vazi mo do juna 2015 ). a ja idem u avgustu na more.

pitanje je u MUPu , kada bih pitao da li mi treba nova medjunarodna i ako nije istekla ,posto sam izvadio novu domacu vozacku. sta bi rekli ?
    80% da bi rekli " da da,mora nova "
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Zvao sam AMSS, objasnio da sam menjao vozačku a da imam važeću međunarodnu na kojoj se razlikuju brojevi. Dobio sam odgovor, to nije problem, samo teraj, pokazuješ samo međunarodnu i gotovo.

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Po mom iskustvu, pokažeš samo domaću dozvolu. Međunarodnu niko ne traži. Ja je već godinama nemam, niti mi je ikad trebala.

Čak mi nije ni jasno kako AMSS može da izdaje dokument koji menja onaj koji izdaje MUP.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

Niko ne trazi dozvolu a pogotovo ne tu nazovi medjunarodnu. To je izmisljotina ams da narodu otme novac kao i ovlascenje za upravljanje tudjim vozilom.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

ja kad sam vadio pre tri godine,poslali me iz AMCC da idem u AK Vozdovac na autokomandi ,tamo sam izvadio. najsmesnije mi bilo kad mi pored sve papirologije trazio da idem da se slikam u fotoradnju.

Comment

• pbenka
              CBC Član
              • 04.01.2009
              • 22
              • Bački Petrovac
              • Hyundai i30 CW

Negde sam pročitao da je međunarodna dozvola u stvari overen prevod nacionalne, tako da uz međunarodnu bi morao da pokažeš i nacionalnu dozvolu. Koliko se sećam, mislim da to negde na međunarodnoj dozvoli i piše. S obzirom da nove vozačke imaju i tekst na engleskom, a kategorije su prikazane sličicama, trebalo bi da je dovoljno nacionalna. Od kako imam novu dozvolu, nisam vadio međunarodnu i niko mi dosad nije tražio dozvolu, tako da ne mogu da kažem da li sam u pravu.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

za overu prepisa/prevoda bilo kog dokumenta koji izdaje drzavna institucija nadlezan je sud/opstina a ne privatna firma !

Comment

• chaboo
                  CBC Veteran
                  • 17.06.2012
                  • 195
                  • Beograd V.Mostanica
                  • citroen C5 hdi

Ja sam trenutno u Grckoj imam sve papire ali mi niko nista nije trazio samo pasose ,granice smo presli za bukvalno 2 min

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

dabome...

kako god, kad u inostranstvu napravite problem, policajca ne zanima vasa dozvola vec samo i iskljucivo pasos i polisa osiguranja !
                    Last edited by zverko; 13.07.2014, 21:23.

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Jedino zeleni mora i saobracajna preko makedonije to su mi uvek trazili na granici uz pasose i nista drugo, upravo se vratio iz Grcke, ostalo ih ne zanima. Za medjunarodnu ne znam, nikada me nisu zaustavili, ali kladim se da i kad bi me zaustavili ne bi ni znali sta da traze, mislim da pokazes nasu dozvolu, malo bi je kao gledali kao tele i to je to...
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Heinz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 1027
                        • Beograd, Voždovac
                        • Avensis 2.0 D4D

Razumem ja da neće niko da vam traži, i da je AMSS lopovska organizacija, ali nemojte reći da svi lažu i da ne treba poštovati nijedan zakon.

Važenje vozačkih dozvola R. Srbije u inostranstvu
                        Turizam - korisne informacije - Grčka i Srbija

Ako nećete našu, poštujte bar onu zemlju u koju idete.
                        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Evo spiska gde treba međunarodna vozačka a gde ne treba:

Albanija Da Državljani R.Srbije mogu upravljati motornim vozilom sa vozačkom dozvolom R.Srbije na novom obrascu uz obavezno posedovanje međunarodne vozačke dozvole. Albanska strana insistira na zaključivanju sporazuma o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola
                          Austrija Ne Nosiocima vozačke dozvole R. Srbije na novom obrascu nije potrebna međunarodna vozačka za upravljanje motornim vozilom prilikom tranzita ili ulaska na teritoriju Republike Austrije
                          Belgija Da Vozačka dozvola Republike Srbije na novom obrascu može se koristiti u tranzitu i za vreme privremenog boravka u Belgiji (najviše tri meseca), uz međunarodnu vozačku dozvolu. Posle navedenog roka, propisana je obaveza zamene za belgijsku dozvolu
                          Belorusija Ne Vozačka dozvola R.Srbije na novom obrascu može se koristiti za vreme privremenog boravka u Belorusiji. U slučaju odobrenja stalnog boravka, naša dozvola mora se zameniti u roku od 90 dana od dana odobrenja
                          Bosna i Hercegovina Ne Državljani Republike Srbije mogu upravljati motornim vozilom na teritoriji Federacije BiH koristeći vozačku dozvolu R.Srbije na novom obrascu za vreme privremenog boravka ili u tranzitu, izuzev za vozila za koja važi kategorija B1. U Republici Srpskoj koristi se naša vozačka dozvola na novom obrascu, bez obaveze posedovanja međunarodne vozačke dozvole
                          Bugarska Ne Vozačka dozvola R.Srbije na novom obrascu važeća je za upravljanje motornim vozilom za tranzit ili tokom privremenog boravka u Republici Bugarskoj
                          Češka Ne Priznaje vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu za kraći boravak u svrhu turizma, poslovnog boravka ili tranzita. U slučaju namere dužeg boravka, lice ima rok od 3 meseca da dozvolu zameni za češku
                          Crna Gora Ne Priznaje vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu
                          Finska Ne Priznaje vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu prilikom tranzita ili privremenog boravka u Finskoj. u slučaju stalnog boravka, vozačka dozvola važi u periodu od dve godine od datuma odobrenja stalnog boravka
                          Francuska Da Državljanima Republike Srbije, pored nacionalne, potrebna je i važeća međunarodna vozačka dozvola
                          Grčka Da Priznaje se vozačka dozvola R.Srbije na novom obrascu uz obavezno posedovanje međunarodne vozačke dozvole. U slučaju dužeg boravka u Grčkoj neophodno je dozvolu zameniti za grčku, što podrazumeva i polaganje vozačkog ispita
                          Holandija Da Pored vozačke dozvole R.Srbije neophodno je posedovanje međunarodne vozačke dozvole za upravljanje motornim vozilom
                          Hrvatska Ne Za državljane R.Srbije, koji poseduju važeću vozačku dozvolu, nije potrebna međunarodna vozačka dozvola
                          Irska Ne Državljani R. Srbije tokom privremenog boravka u Irskoj (maksimum do 12 meseci od trenutka ulaska), odnosno tranzita, mogu sa važećom nacionalnom vozačkom dozvolom upravljati motornim vozilima kao što su motocikli, vozila do 3,5 tona ili do 8 sedišta, bez posedovanja međunarodne vozačke dozvole. Sa nacionalnom vozačkom dozvolom tokom privremenog boravka mogu upravljati i vozilima veće kategorije (kamioni, autobusi) koja je navedena u vozačkoj dozvoli, ukoliko su tim vozilima ušli u Irsku i ukoliko su ta vozila registrovana van Irske
                          Island Ne Priznaje se vozačka dozvole R.Srbije na novom obrascu do 90 dana boravka
                          Italija Da Priznaje vozačke dozvole R. Srbije na novom obrascu tokom privremenog turističkog boravka ili tranzita uz obavezno posedovanje zvaničnog prevoda ili međunarodne vozačke dozvole. Dozvole moraju biti važeće i označena vozačka kategorija saglasna sa kategorijom vozila kojim se upravlja. Prema bilateralnom sporazumu o uzajamnom priznavanju zamene vozačkih dozvola, koji je stupio na snagu 8. aprila 2013. godine, nacionalne vozačke dozvole važe do godinu dana od datuma regulisanog boravka u R.Italiji. Nije potrebno polaganje vozačkog ispita. Uslovi za zamenu naše vozačke dozvole italijanskom su: da je naša vozačka dozvola izdata pre nego što je regulisao prebivalište u Italiji i da u momentu podnošenja zahteva za konverziju dozvole ima ( odobreno) prebivalište ne duže od četiri godine
                          Kipar Ne S obzirom na posotojanje bilateralnog sporazuma o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola između R.Srbije i R.Kipar, nosioci važećih srpskih vozačkih dozvola imaju pravo na njihovu upotrebu u roku od šest mesci od ulaska u R.Kipar
                          Luksemburg Ne Vozačka dozvola R. Srbije na novom obrascu može se koristiti za vreme privremenog boravka u Luksemburgu
                          Mađarska Ne Priznaje vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu. Lica koja regulišu boravak u Mađarskoj ( privremeni ili stalni) mogu nacionalnu vozačku dozvolu da koriste do godinu dana od dana odobrenog boravka, nakon čega moraju istu da zamene za mađarsku vozačku dozvolu
                          Makedonija Da Pored vozačke dozvole R.Srbije je neophodno i posedovanje međunarodne vozačke dozvole. Makedonski propisi normiraju da strani državljanin koji privremeno boravi u R.Makedoniji može da upravlja motornim vozilom sa nacionalnom vozačkom dozvolom pod uslovom reciprociteta. S obzirom da R.Srbija nema potpisan sporazum sa R.Makedonijom kojim bi se recipročno priznavale vozačke dozvole, neophodno je posedovanje međunarodne vozačke dozvole
                          Nemačka Da Radi upravljanja motornim vozilom u SR Nemačkoj je pored nacionalne vozačke dozvole, neophodno posedovati međunarodnu vozačku dozvolu, odnosno zvanični prevod iste sačinjen kod ovlašćenog organa R.Srbije ili AMSS
                          Norveška Da Naša vozačka dozvola na novom obrascu važi uz posedovanje međunarodne vozačke dozvole u trajanju od 3 meseca
                          Portugalija Ne Priznaje se vozačka dozvola R. Srbije na novom obrascu, izuzev u slučaju iznajmljivanja ( rentiranja) vozila kada je potrebna međunarodna vozačka dozvola
                          Rumunija Ne Priznaje se vozačka dozvola R. Srbije na novom obrascu. Nije potrebna međunarodna vozačka dozvola
                          Rusija Da
                          Slovačka Ne Priznaje vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu tokom tranzita ili privremenog boravka
                          Slovenija Ne Priznaje vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu
                          Švajcarska Da Pored nacionalne vozačke dozvole potrebna je i međunarodna vozačka dozvola
                          Turska Ne Tretira vozačke dozvole R.Srbije kao važeće za vreme privremenog boravka ili tranzita. Ukoliko se duže boravi u Turskoj, uz posedovanje vozačke dozvole, potrebno je imati i overeni prevod originala vozačke dozvole, overen od strane notara ili diplomatsko-konzularnog predstavništva
                          Ukrajina Ne Vozačka dozvola R.Srbije na novom obrascu može se koristiti za upravljanje motornim vozilom. U slučaju odobrenja privremenog boravka u Ukrajini, neophodno je posedovanje međunarodne vozačke dozvole
                          Velika Britanija Ne Državljani R. Srbije tokom privremenog boravka u Velikoj Britaniji (maksimum do 12 meseci od trenutka ulaska), odnosno tranzita, mogu sa važećom nacionalnom vozačkom dozvolom upravljati motornim vozilima kao što su motocikli, vozila do 3,5 tona ili do 8 sedišta, bez posedovanja međunarodne vozačke dozvole. Sa nacionalnom vozačkom dozvolom tokom privremenog boravka mogu upravljati i vozilima veće kategorije (kamioni, autobusi) koja je navedena u vozačkoj dozvoli, ukoliko su tim vozilima ušli u Veliku Britaniju i ukoliko su ta vozila registrovana van Velike Britanije
                          Gruzija Ne Priznaju se naše vozačke dozvole na novom obrascu u trajanju do godinu dana od dana ulaska na teritoriju Gruzije. Po proteku tog roka naša dozvola može se zameniti za gruzijsku bez polaganja testa, ali sa rokom važenja do datuma važenja naše dozvole
                          Danska Da Priznaje se vozačka dozvola R.Srbije na novom obrascu, ali je za upravljanje motornim vozilom neophodno i posedovanje međunarodne vozačke dozvole
                          Estonija Ne Priznaje se vozačka dozvola R.Srbije na novom obrascu prilikom tranzita ili privremenog boravka u Estoniji. U slučaju stalnog boravka, dozvola važi godinu dana od datuma odobrenja stalnog boravka
                          Letonija
                          Lihtenštajn Da Preporuka je da vozači koji putuju iz R.Srbije u Kneževinu Lihtenštajn pribave i međunarodnu vozačku dozvolu
                          Litvanija Ne Vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu mogu se koristiti kao važeće za upravljanje motornim vozilom ako lice nema regulisan boravaka u Litvaniji
                          Malta Ne Priznaje vozačke dozvole R.Srbije i nije potrebna međunarodna vozačka dozvola. Nacionalna vozačka dozvola može se koristiti najduže u trajanju od jedne godine, nakon čega je obavezna zamena za maltešku vozačku dozvolu
                          Moldavija Ne Priznaje vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu za putovanje ili tranzit
                          Monako Da Za upravljanje motornim vozilima, pored nacionalne, potrebna je i važeća međunarodna vozačka dozvola
                          Poljska Ne Vozačka dozvola R. Srbije na novom obrascu se može koristiti u tranzitu ili u periodu od 6 meseci od dana dobijanja stalnog ili privremenog boravka, ali ne duže od roka važenja vozačke dozvole. Naša vozačka dozvola može se zameniti za poljsku uz plaćanje takse i njen povraćaj MUP-u RS
                          Švedska Da S obzirom da vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu nisu izdate na nemačkom, engleskom ili francuskom jeziku, važeće su u Švedskoj, samo ukoliko se priloži verifikovani prevod na jednom od navedenih stranih jezika, ili na švedski, danski ili norveški, kao i međunarodna vozačka dozvola
                          Španija Da Postoji sporazum o zameni vozačkih dozvola. U toku je postupak izmene sporazuma zbog usklađivanja podataka iz novog obrasca srpske vozačke dozvole sa španskim. Do zaključenja sporazuma sugeriše se posedovanje i međunarodne vozačke dozvole
                          Propisi u Evropi

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

"S obzirom da vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu nisu izdate na nemačkom, engleskom ili francuskom jeziku, važeće su u Švedskoj, samo ukoliko se priloži verifikovani prevod na jednom od navedenih stranih jezika, ili na švedski, danski ili norveški, kao i međunarodna vozačka dozvola"
                            Na mojoj vozačkoj piše i "Republic of Serbia" i "driving licence", a standardizacije kategorija su kao u EU, tako da ovo ne stoji. Btw, iznajmljivao sam više puta auto u Grčkoj sa starom vozačkom, koja je bila na ćirilici i slovačkom (nisu u Sup-u Titel 1984.godine imali drugih obrazaca), ako se sećam dobro...
                            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

"Drugar imao udes na Krfu, nije kriv i sve se dobro završilo, platio 200€ kaznu zato što nije imao međunarodnu. "

ovo je post sa jednog foruma,danas objavljen.

Comment

• sErGiO
                                Moderator
                                • 30.01.2007
                                • 2769
                                • Neko selo pored Beogr
                                • Alfa Romeo 156SW

Uskoro neće trebati ni u Makedoniji, samo još sa Grčkom da se sklopi dogovor:
                                I ovog januara na dan Svetog Vinka vitezovi vinskog reda Arena Zabatkiensis izašli su u vinograde i tradicionalnim podsecanjem loze proverili u kakvom je stanju vinograd i kakvoj se berbi mogu nadati ove godine. Vlasnik vinograda u Hajdukovu, na kojem su se vitezovi okupili, vitez vina Petar Čuvardić je ovim testom utvrdio da se loza lepo razvija i da će biti dobrog vina i u ovoj godni.

Comment

Working...
                                X