Put do grcke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pivarac
    CBC Član
    • 14.05.2006
    • 40
    • Kragujevac

Put do grcke

Blizi se letovanje u Grckoj (Paralia) ,pa me zanima dali je neko isao skoro tamo ,neznam sta me ceka tipa kolike su putarine , takse itd...
    Kolike su putarine kroz Makedoniju?
    Cuo sam da se placa neka taksa za ulaz u Makedoniju al nisam siguran kakva.
    Ima li neko vise informacija?
    OPEL Corsa 1.0 12v
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Put do grcke

Prati druze, "SAT" novine i emisiju. Pre svake turisticke sezone, krenu put Bugarske, Grcke i Crne Gore. Presnimis kada bude, naucis sve napamet i lepo se informises. Oni su ti najpouzdaniji.
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Taxa je čista izmišljotina........čuvaš se naše policije na potezu od Bujanovac-Preševo-granica jer ima na par mesta radara mada,moram priznati,su uvek tolerantni.........u MK je putarina kao i kod nas tj sve skupa ne više od 10 evra;primaju i evre na naplatnim rampama samo spremi situ jer umeju i da te zavrnu.OBAVEZNO se pridržavaj ograničenja brzine!Spremi Zeleni Karton pošto ga obavezno traže,ovlašćenje za upravljanjem vozilom(ako nije reg na tvoje ime) je poželjno kao i atest na pli(ako je ugrađen).To u principu ne traže ali ne znaš kako može da ti se zalomi sreća..........ono što me uvek rastuži kada dođem na Grčku granicu je ulaz na kome piše "Non EU countries".......šta reći,budi strpljiv jer umeju da te ostave da čekaš,ne dugo(10-15 min),ali ti je tužno kad vidiš da na ulazu do tebe samo pokažu pasoš i piče.Nemoj da se šališ pa da pre ulaska u Grčku svratiš na Free Shop(na čemu obično insistira ženska strana).Ako te carinici provale umeju da budu neprijatni.........od granice do Paralie plaćaš putarinu na četri mesta po 2 evra i za razliku od nas i MK putarina se plaća na ulazu.Putevi su izvrsni,poštuj i tu ograničenje jer su im kazne drakonske.Prati putokaze kojih ima dosta,dobro su pozicionirani i pregledni........još jedan ,možda banalan,ali koristan savet je da usitniš evre jer su jako,jako sumljičavi za sve apoene preko 50 evra.......nadam se da sam ti pomogao,srećan put i lep provod,.............pozzzz!

Comment

• pivarac
        CBC Član
        • 14.05.2006
        • 40
        • Kragujevac

Hvala Vidan_KV to mi je bilo bitno kolike su putarine, za radar cu polako u principu ne jurcam ,a i nemam auto za neku brzu voznju , ipak je bolje cuti od nekog iz licnog iskustva nego se osloniti na SAT i njihovu patrolu !!!
        OPEL Corsa 1.0 12v

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Patrola SAT-a lepo prikaze sve relevantne cinjenice o putu od - do ...
          Bio prosle godine, verovatno cu i ove ...
          Postuj ogranicenja, imaj sitne pare, ne zadrzavaj se u MK, ionako nemas ni gde ni zasto... To kazem jer zaista nemas ni gde ni zasto, da planiras zaustavljanja van MK ukoliko zelis da se detaljnije planiras.
          Solun zaobidji kruznim putem (Ring Road) a ne k'o ja na putu ka tamo ... kroz centar ... yebena nav'gacija ...
          Zelim nam svima kratko cekanje na granici ...
          Planiraj da na destinaciju stignes oko 14h ili mozda malo kasnije, tad ti daju kljuc od sobe/apartmana. Da ne blejis k'o ja s malim detetom od 9:30 do 14h.
          Inace, put je veooooma dosadan, samo pravo i to je to.
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vidan KV
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2007
            • 432
            • Kraljevo
            • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

.......da dodam...još jedna od pametnih i veoma korisnih stvari je uplatiti neku vrstu Roud Assistance.......Dunav Osiguranje je imao jako povoljnu kombinaciju koja je pokrivala solidan broj stvari i koštala je oko 15 evra.......znači za ne daj Bože.......pozzzz!

Comment

• PPZ
              CBC Veteran
              • 31.01.2009
              • 167
              • Atina, Grcka

Kroz Makedoniju imas tri naplatne rampe, prva je 50 denara, druga 60 i treca opet 50.Ako nemas denare, daj im po jedan evro na svakoj rampi i sigurno ti nece vratiti kusur

Sto se Grcke tice, dobro su ti rekli za autoput, pazi na odvajanje U DESNO kod Soluna, jer ako nastavis pravo zavrsio si u Solunu.Odmah posle odvajanja imas prvu naplatnu rampu, mislim da je 2.5 evra.Pazi na brzinu na autoputu, nemoj preko 130-140 (to se tolerise, ogranicenje je 130Km/h, iako pise 120, mrzelo ih valjda da menjaju table ).Drugu naplatnu rampu imas ispred Katerinija, a bas pre skretanja prema Paraliji, i tu bi trebalo da je naplata 2 evra.Ako prekoracis brzinu bilo gde, patrola te nece zaustavljati do naplatne rampe (osim ako je tezak ekces, recimo 160 ili brze), ali na rampi si nagrabusio, pa pamet u glavu.Paralija je odatle vrlo blizu autoputa, pa dalje nema potrebe objasnjavanja.

U Srbiji da se pazis patrola kod Aleksinca, Leskovca i Vranja, kao i tik pred granicom.U MK im je omiljeno da cekaju u mraku, pa ako ides nocu, pazi se kad prolazis pored Skoplja.Ako te zaustave cenjkanje im je omiljeni sport...
              Takodje pazi na put u MK, imas deonicu autoputa, pa obican put, pa opet autoput.Omiljena stajalista policije su upravo mesta gde pocinje autoput, a ogranicenje je 60 pre autoputa...

U Grckoj nemoj da se preterano brines, ako bude topao dan, policija ce negde da sedi u hladu i da pije kafu

Eto i ja malo da doprinesem opisu.Nadam se da sam pomogao.

Comment

• pivarac
                CBC Član
                • 14.05.2006
                • 40
                • Kragujevac

Zahvaljujem na informacijama ,veoma su korisne posebno nekom ko prvi put putuje , kao ja npr. ,u Grcku ,iskreno do sad sam isao u CG na sva letovanja pa reko malo da promenim.A i iskreno cini mi se da smo svake godine sve manje dobrodosli!!!
                Ako sam dobro razumeo a i gledao po mapama treba samo da pratim e75 auto-put sve do Katerine , i odvajanje desno da ne odem za Solun .E sad samo mi nije jasno gde se nalazi taj famozni ring road ,koliko sam ja razumeo to je zaobilaznica oko Soluna ,a ja tamo nemam nameru da idem!

prolupator:
                Solun zaobidji kruznim putem (Ring Road) a ne k'o ja na putu ka tamo ... kroz centar ... yebena nav'gacija
                OPEL Corsa 1.0 12v

Comment

• DraxNS
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2006
                  • 520
                  • Bačka Palanka
                  • Peugeot 307 SW

Ako ides za Paraliju, ti taj Ring Road neces ni videti.... Samo prati putokaze za Katerini... i neces pogresiti, posto je Katerini sa jedne a Paralija i Olimpik Beach sa druge (leve/kontra) strane autoputa kojim dolazis.

Odvajanje za Katerini ti je kod jednog nadvoznjaka na koji NE TREBA da se penjes jer taj vodi za Solun.. Ostavis ga sa leve strane i pravac na naplatnu (10-15 minuta od tog mesta).

Comment

• bili
                    CBC Senator
                    • 13.11.2007
                    • 208
                    • NS

Ti nema potrebe ni da ideš blizu Soluna, niti Ring Road-a. Samo prati putokaze za Atinu i kad vidiš Katerini, Paralia,... skreći da ne bi stigao do Atine .

Bio pretprošle, prošle, a bogami krećem opet za malo više od mesec dana, doduše na Tasos. Putarine u MK kao što je PPZ rekao. Kod nas dranje kao što znaš (od NS preko 1000 din do Leskovca). U MK poštuj SVA OGRANIČENJA BRZINE čak i kada vidiš 2 km pravac na autoputu, a ograničenje 80, čuče u mraku, žbunju,... Mene zaustavljala rutinska kontrola i kad su videli dete, maltene se izvinjavali što su me zaustavili, pogledali zeleni karton i to je to. Mada pisao sam negde na forumu i o lošim iskustvima sa MK policijom. U Grčkoj ni jednog jedinog policajca na putu nisam video, Grci uglavnom voze brže od dozvoljenog ograničenja koje je 130, ali ima i delova sa 110.

Putevi odlični, osim Makedonije gde je dosta loše, a svake godine ima i radova. Kupi SAT sa rutom do Grčke koji izađe svake godine početkom juna. Iako se gadim gospodina M. A. to je jedini broj tog časopisa koji kupim jer VREDI.

Evo nadjoh: http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?p=538697#p538697
                    VW über alles.

Comment

• Corsa d
                      CBC Član
                      • 12.03.2009
                      • 50
                      • Pozarevac

Da li neko zna,da li Grci ili Makedonci prave problem za zatamnjena stakla i naknadno ugradjena xenon svetla?!

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Ma, niko te ne yebe 2% ni ka tamo ni ka nazad ... samo ne jurcaj i to je sve ...
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dulle
                          CBC Član
                          • 29.10.2008
                          • 39
                          • Beograd

Na auto putu u grckoj ja nisam video ni jednu patrolu, a uvek sam vozio debelo preko ogranicenja. Dok makedonci samo cekaju priliku da navataju nekog, a putevi im se raspadaju i predeli pored puta su ocaj nema gde ni da stanes da odmoris. Sve u svemu samo dobro gledaj putokaze i ne mozes da promasis. I obavezno svrati u aqua park(waterland) kod soluna! I solun se na grckom kaza thessaloniki, cisto da znas sta da gledas na putokazu. Poz i lep provod!
                          MUZIKANTI - Racing Team

Comment

• mixer
                            CBC Senator
                            • 13.04.2005
                            • 202
                            • Skopje

Makpetrolove benziske pumpe pored puta imaju sokove ,sladoled ,mineralnu konditorske proizvode(ranije i pivo i vino)tako da slobodno se mozete na svakoj odmoriti.Ima i nekoliko motela(prvi je odma posle prve naplatne stanice) odmah posle Kumanova.Inace se moze uci u Kumanovu posto je veoma lak ulaz i izlaz a i centar grada uopce nije daleko od autoputa 2-3 semafora jako blizu jedan od drugog.U Skopje nemojte ulaziti ako ste na proputovanju posto je daleko od autoputa i gubite dragoceno vreme ali u Kumanovo moze Druga stvar putarine-mislim da u zadnje vreme ne smeju da prave prevare posto su ih zategli bas u zadnje vreme a sto se tice placanja (pomenuto u nekom od prijasnjih postova)1 eu je sasvim o.k. ,bar tako ja mislim.Autoput je u solidnom stanju(ipak losiji nego u SR)celu proslu godinu su nas cimali posto su nesto radili posle Velesa Policija je u zadnje vreme jako rigorozna ,a i kazne su drasticne,mislim da nisu podmitljivi bas kao ranije posto malo -malo pa neko dobije otkaz.Non stop su po novinama da se narod veseli. Znaci kais i svetla obavezno i teraj 120-130 slobodno.Srecan put kroz MK i lep odmor!
                            Jahači magle

Comment

• pivarac
                              CBC Član
                              • 14.05.2006
                              • 40
                              • Kragujevac

Znaci kais i svetla obavezno i teraj 120-130 slobodno.Srecan put kroz MK i lep odmor!

Nisam znao da su i Makedoniji obavezna dnevna svetla ,ili nisam dobro razumeo???
                              OPEL Corsa 1.0 12v

Comment

Working...
                              X