Put do grcke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mixer
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 202
    • Skopje

Re: Put do grcke

Znaci svetla 0-24.mislim da imate i znak odma posle granice.bar sam ga ja vidjao dok sam putovao t.j kada sam se vracao u MK.
    Jahači magle

Comment

• bili
      CBC Senator
      • 13.11.2007
      • 208
      • NS

Svetla jesu obavezna i danju u Makedoniji.
      VW über alles.

Comment

• Ljubo
        CBC Senator
        • 18.10.2005
        • 278
        • Kraljevo

a zna li ko sta treba od opreme da ima auto na putevima Makedonije i Grcke?
        mislim na opremu tipa reflektujuci prsluci, PP aparat...

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo
          • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Standardna oprema se podrazumeva,jedino je u Grčkoj PP aparat obavezan...........reflektujući prsluci su obavezni za vozače kamiona ne znam da li su obavezni za putnička vozila.......pozzz!

Comment

• bili
            CBC Senator
            • 13.11.2007
            • 208
            • NS

Prsluk je obaveza i u Makedoniji i u Grčkoj. Čak sam negde pročitao da prsluk mora biti u kabini, a ne u gepeku (važi za Mk).

PP aparat u Grčkoj obavezan.

Ostala oprema kao i kod nas, točak i sve potrebno za njegovu zamenu, sijalice, trokut, prva pomoć, uže za vuču.
            VW über alles.

Comment

• mrki
              CBC Senator XXL
              • 08.11.2006
              • 550
              • nis, serbia

ja sutra ujutru putujem za hanioti, pa kome nije kasno da ceka 15 dana, napisacu detaljan izvestaj kad stignem.
              jos bolje ako u hotelu imam WiFi onda se javljam sa lica mesta.

pozdrav

Comment

• Ljubo
                CBC Senator
                • 18.10.2005
                • 278
                • Kraljevo

Originally posted by bili
                Prsluk je obaveza i u Makedoniji i u Grčkoj. Čak sam negde pročitao da prsluk mora biti u kabini, a ne u gepeku (važi za Mk).

PP aparat u Grčkoj obavezan.

Ostala oprema kao i kod nas, točak i sve potrebno za njegovu zamenu, sijalice, trokut, prva pomoć, uže za vuču.
                Hvala na odgovoru, ali bih te zamolio samo da mi kazes koliko je ovo pouzdana informacija?
                Pitam ovako jer nailazim na razlicite informacije... recimo na sajtu AMSS-a, i za Grcku i za Makedoniju pise da nisu obavezni prsluci... a opet na nekom nasem sajtu vezan za Grcku uopste pise da su obavezni...

Comment

• stef
                  CBC Član
                  • 21.09.2005
                  • 64
                  • New Now

Originally posted by mrki
                  ja sutra ujutru putujem za hanioti, pa kome nije kasno da ceka 15 dana, napisacu detaljan izvestaj kad stignem.
                  jos bolje ako u hotelu imam WiFi onda se javljam sa lica mesta.

pozdrav
                  Ja cu vrlo rado sacekati izvestaj - u avgustu idem tamo.Danas ili sutra cu postaviti linkove ka skeniranim serijalima SAT-a do Pefkorija i Polihrona.

Comment

• stef
                    CBC Član
                    • 21.09.2005
                    • 64
                    • New Now

Evo patrola:

Comment

• bili
                      CBC Senator
                      • 13.11.2007
                      • 208
                      • NS

Ništa nije pouzdano i 100%.

Inače niko ti to tamo ne traži.

Recimo sedište za decu po nekom slovu zakona u EU je obavezno, pa samim tim i u Grčkoj, ali ti to tamo niko ne gleda.

Ne traže ni međunarodnu vozačku, ali mogu.

Već sam spominjao da sam bio dva puta u Grčkoj kolima i da policiju nisam video, u Mk su me zaustavljali i nikom ništa.

Ja jednostavno ponesem sve što mogu da traže i ne boli me glava. Jednostavno ne želim da naletim na nekog kretena da mi zagorča godišnji odmor.
                      VW über alles.

Comment

• Vidan KV
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2007
                        • 432
                        • Kraljevo

Upravo tako...........pokušavam da se setim koliko sm puta bio u Grčkoj za zadnjih 34 godine i koliko sam puta video policiju......ipak pre par godina,pri povratku iz Atine,me je zaustavila policija odmah po prolasku naplatne rampe.......skroz OK,pitao me je prvo da li govorim engleskii da li su saputnici u kolima familija......"ok,please give me yours passeports".Dao ih je drugom policajcu koji je otišao do džipa da proveri........na moje pitanje koliko ima do Tesalonikija odgovorio je,na moje veliko iznenađenje,na čistom srpskom "oko 200 kilometra,jel sam lepo rekao?"......ni dan-danas mi nije jasno odakle je znao srpski.....vratili su mi pasoše,poželeli srećan put i ĆAO ...........pozzzz!

Comment

• tomamega
                          CBC Senator XXL
                          • 19.03.2009
                          • 715
                          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Kolege forumaši,

Što se tiče Grčke, ništa ne brinite, Samo sedite u auto, osigurajte se da Vam je auto ispravan i samo vozite. U Grčkoj vas niko ništa ne pita. Idem tamo svake godine i anarhija strašna. Vozi se gore nego kod nas, ali su jako dobri vozači sa dobrim autima, tako da nisam video neke saobraćajne nesreće. Nemam ni protivpožarni, ni prsluk, a žena mi čak i vozila po Grčkoj bez međunarodne. Prošle godine oko 8 ujutro, posle cele noći vožnje stižem na prvi prsten (Kasandra), put prav, lep. Gde je ograničenje 60kmh ja vozim oko 90kmh i vidim pandura kako signalizira rukama da usporim. Nije me ni zaustavio!!! Ko je jednom bio u Grčkoj razumeće.

Comment

• Vidan KV
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2007
                            • 432
                            • Kraljevo

Nažalost ovakve odgovore NE TREBA uzimati zdravo za gotovo........zadnje vreme u samoj Grčkoj jako su se pooštreni kako propisi tako i sama kontrola saobraćaja a sve to iz razloga jako velikog broja poginulih i stradalih u saobraćaju.......reći ću samo da je kazna za ne vezivanje pojasa 400 evra i da su (postali) jako rigorozni za prekoračenje brzine.......i meni se dogodila situacija da me je radar uhvatio pri brzini od 130(ograničenje 60) i da je policajac samo mahnuo rukom da produžim.Na moje čuđenje meštani su mi odgovorili da ustvari čekaju one koje voze preko 150-160 km/h ....toga više nema.....i čuvajte se nepropisnog parkiranja,pogotovo u velikim gradovima.......ipak je pametnije držati se propisa......nije baš tolika anarhija........pozzz!

Comment

• tomamega
                              CBC Senator XXL
                              • 19.03.2009
                              • 715
                              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Naravno,

Bolje je uvek je bolje držati se propisa. To niko ne spori. Samo sam želeo da naglasim da nisu veliki formalisti koji samo čekaju izgovor da vas kazne, kao npr. Makedonci. Ovde je bilo priče da li je potreban protivpožarni, prsluk itd. zato sam ja malo karikirao...

Comment

• Vidan KV
                                CBC Senator XXL
                                • 24.10.2007
                                • 432
                                • Kraljevo

Nego da li je moguće da još uvek na deonici E-75 od Leskovca do granice sa MK ne postoji nijedno mesto za LPG osim onog na ulazu u Preševo?Mislim na točeća mesta uz sam put bez svraćanja u uzputne gradove i zavlačenja po nekim sokacima.....pozzzz!

Comment

Working...
                                X