Put do grcke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tomamega
    CBC Senator XXL
    • 19.03.2009
    • 715
    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Re: Put do grcke

Originally posted by Vidan KV
    Jel ima neko link sa detaljnom auto-kartom Grčke?........pozzzz!
    Imaš sve na Google Earth, nema potrebe da tražiš bilo gde drugde. Sadrži čak i nazive ulica u gradovima. Ali ako baš insistiraš, evo linka: http://www.visitgreece.gr/pages.php?pageID=805&langID=2

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Ma našao sam tu i ja ......jako sporo je skida i nema ucrtane razdaljine a to mi je najbitnije..........hvala,pozzz!

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715

A probaj na sajtu http://www.viamichelin.com. Samo stavis mesto polaska i odrediste, i dobiješ razdaljinu i vreme potrebno do odredišta, čak i putarinu.

Pozz

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

Jel ima neko link sa detaljnom auto-kartom Grčke?........pozzzz!
          Sta fali ovoj mapi
          http://maps.google.com/maps/ms?client=o ... 493652&z=9
          pozdrav

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Nema svih deonica koje su bile završene još prošle godine prema Krfu, a kako napisah, put je sada potpuno završen.
            Za putovanje u smeru sever jug mislio sam da je ok, ali vidim da je ucrtano stanje neka 2006, najviše 2007, jer mi čuveni PPZ iz Atine reče još prošle godine da je sem ovog komada posle Paralije, koji ni ne grade, sve ostalo auto put.
            Prestao sam da se zanimam za karte od kako imam navigaciju.
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Vidan KV
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2007
              • 432
              • Kraljevo

Meni ovaj google maps uopšte neće da otvori...........prema Atini autoputa nema od Platamona prema Larisi nekih 35-40 km(čini mi se)....inače i ta deonica je pod odličnim asfalom i većim delom u potpunosti osvetljena.Put ide kroz brda,manje-više je krivudav i ukoliko naiđete na teretna vozila bez problema se sklanjaju u zaustavnu traku kako bi vas propustili....osim ukoliko ne naiđete na bugare .........pozzz!

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

Meni ovaj google maps uopšte neće da otvori...........
                Promeni browser, pa probaj, mape su vrlo detaljne!

Gde putujes?
                pozdrav

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

samo malo opreznije i sporije u makedoniji, naracito odmah posle granice ako vas zaustave sa radarom spremite 50e i sto manje raspravljanja....

sto se tice grcke za predjenih 3000km po grckoj samo sam policiju jednom video da zaustavlja
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Vidan KV
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2007
                    • 432
                    • Kraljevo

Originally posted by bakara
                    Meni ovaj google maps uopšte neće da otvori...........
                    Promeni browser, pa probaj, mape su vrlo detaljne!

Gde putujes?
                    ........u Korint.....bio sam više puta i znam put.Sad me je zanimalo da preprečim put od Thive i direkt da izađem na naplatnu rampu Elefsini pa tako obiđem Atinu i skratim put.......mada mislim da bi mi ćar pojeo vajdu...držim se legendarnog E-75........pozzzz!

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Sad me je zanimalo da preprečim put od Thive i direkt da izađem na naplatnu rampu Elefsini pa tako obiđem Atinu i skratim put.......mada mislim da bi mi ćar pojeo vajdu...držim se legendarnog E-75........pozzzz!
                      Pametno, ja sam skraćivao 2006-e, pa ne preporučujem nikome. Uzano, krivudavo,strmo,puno teretnjaka, katastrofalno (ne)obeleženo, i kad ima putokaz na Grčkom je. A od jula do septembra 40 + u hladu, slika sa mog avatara je malo južnije, pakao u avgustu,43 +, a uveče u 11 sati zahladni na39 stepeni. Zaboravi, ako baš nisi za avanturu !
                      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Velja
                        CBC Veteran
                        • 22.12.2005
                        • 176
                        • https://t.me/pump_upp
                        • CharlesfaistOB

Ko juče nije gledao SAT Patrolu evo ceo snimak, 300mb, xvid, 640x480

Code:
                        http://rapidshare.de/files/47540259/sat_patrola_pefkohori_2009..avi.html
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• MatejaCoke
                          CBC Početnik
                          • 17.06.2009
                          • 1
                          • Beograd

drugari, da li moze mala pomoc

nameravam sredinom jula da kolima odem do Grcke u obilazak priobalnih mesta kao i nekih spomenika iz perioda anticke Grcke. Nameravam da ostanem 5-7 dana. Isao sam par puta ali samo na exkurzije i poslovno, tako da bih sada zeleo za svoj cef da obidjem neka lepa mesta tipa Thermopil, Olimp, isl.

Nameravam da spavam u kamp naseljima, i u jednom mestu ne ostanem duze od dana. Tu dakle dolazimo do mog prvog problema - nemam rezervaciju za hotel, sto je jedan od preduslova za dobijanje vize.

Ako neko ima info kako najlakse da dodjem do EU vize u trajanju od 1-2 nedelje a da pritom ne moram da imam rezervaciju hotela, bio bih vrlo zahvalan. Napomenuo bih da sam u 2008 imao dve poslovne vize za Grcku, od po 6 meseci, ali ipak nisam siguran da bih dobio normalnu turisticku u ovim okolnostima. Koliko znam Madjari su prilicno opusteni prilikom izdavanja viza, pitam se da li tu moze da se dobije neka turisticka bez rezervacije hotela?

I sta se desava ako sa vizom neke druge zemlje (npr Hungary) odem pravo za Grcku, da li mogu da imam problema kod grka, ili je pametnije da prvo svratim do Segedina na shoping turu, a onda pravac more?

Drugo pitanje je za poznavaoce grckog primorja, ako mozete da mi predlozite mesta za obilazak, lepe plaze, napravio bih turu oko juzne - jugoistocne Grcke, i polako kuci na sever

hvala za pomoc unapred

Comment

• Vlada_nbgd
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2005
                            • 1066
                            • Novi Beograd/Topcider
                            • ford focus sport pack

Turisticu vizu ne mozes da dobijes bez vaucera,odnosno rezervisanog hotela.Jedino ti je resenje da nedjes nekog ko drzi agenciju i da ti da fiktivni vaucer.Jos jedna stvar,mislim da ti je za takvu turu 5-7 dana malo i da ces se nevidjeno izmrcvariti zbog ogromnih vrucina...Imaju u vidu i da je u julu turisticka sezona u jeku pa mozes da ocekujes i probleme sa nalazenjem smestaja...

pozdrav
                            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• tomamega
                              CBC Senator XXL
                              • 19.03.2009
                              • 715

@Matejacoke

Prvo, kako da ti bilo koja država da turističku vizu bez dokaza da ideš u hotel ili apartman. To je i suština viza, da ne može da se ide "tek tako", već samo namenski. Znači bez rezervacije ili garantnog pisma nekog Grka sa državljanstvom nema šansi za vizu.

Drugo, ako nabaviš Madjarsku vizu, slobodno možeš da ideš u Grčku. Bio moj drugar prošle godine, grci opušteni samo proveravaju da li je viza ispravna, da li je onaj znak na vizi ispravan itd. Samo te žele kao turistu, i ništa ih nije briga.

Imam provereni način kako vizu možeš dobiti, ako izvršiš rezervaciju preko sajtova za rezervisanje hotela.Dva najveća sajta su venera.com i booking.com. Samo ti treba kreditna kartica, znanje engleskog i poznavanje sigurnosti korišćenja kartica na netu. Išao ja tako prošle godine u Češku. Rezervišeš hotel u Grčkoj, i paziš da hotel u slučaju otkazivanja rezervacije recimo, 5 dana unapred, ne naplaćuje nikakvu naknadu. Sa odštampanim papirom rezervacije odeš u ambasadu i oni ti daju vizu. Pošto izvršavanje rezervacije ne znači da se sredstva skidaju odmah sa tvoje kreditne kartice, ti lepo otkažeš rezervaciju i ništa nisi platio a viza ti već stoji u pasošu. To je sjajna fora koja provereno radi.

Comment

• trulex
                                CBC Član
                                • 08.03.2008
                                • 63
                                • NS

Mađari uopšte nisu opušteni u izdavanju viza, ne mogu oni drugačije od drugih, tačnije bez vaučera ili pozivnog pisma nema vize, ako ti je lakše doći do nekog vaučera ili pozivnog pisma za Mađarsku onda vadi njihov šengen i odmah u Grčku, ako je viza na jedan ulaz i nemožeš drugačije, jedina posledica je da će ti možda Mađari sledeći put uskratiti njihov šengen kada vide da si njihov šengen iskoristio za Grčku, ali ako ti on neće zatrebati pre 01.01.2010. briga te,
                                i da, obići grčku za 5-7 dana, možda, ali samo da gledaš kroz prozor kola,
                                sve najbolje

Comment

Working...
                                X