Put do grcke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tomamega
    CBC Senator XXL
    • 19.03.2009
    • 715
    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Re: Put do grcke

Dobro pitanje. Ja nameravam da putujem noću, pa neka piše neko ako je gužva mnogo manja tokom noći nego danju.

Comment

• Bratko
      CBC Član
      • 13.08.2007
      • 47
      • Beograd/Cacak

Originally posted by tomamega
      Dobro pitanje. Ja nameravam da putujem noću, pa neka piše neko ako je gužva mnogo manja tokom noći nego danju.
      Obično su gužve na našoj granici ranije ujutru, jer većina ide na Halkidiki, Tasos ili olimpijsku regiju
      i za očekivati je da bi želeli do podne da stignu na plažu .
      A i nemaju još svi novi pasoš, pa je prisutno ručno ukucavanje sa starim.

Comment

• Wele
        CBC Početnik
        • 20.02.2009
        • 9
        • BG

ka jugu prelazio sam oko 6 ujutro
        a u povratku sam oko 9 ujutro prelazio, ali sve do Beograda frekvencija saobracaja u suprotnom smeru je bila ogromna

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo
          • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Pozdrav iz Korinta...posle predjenih hiljadu i kusur km i prespavane noći evo par rečid celog puta najneprijatniji deo samog puta bilo je jednočasovno čekanje na srpsko makedonskoj granici tačnije na ulasku u MK.....njihovi carinici su zakuretali za najmanje sitnice,izigravali nekakvu strogoću,na par golfova IV su tražili da otvore haubu i gledali su nešto oko motora.......put kroz MK je u jako lošem stanju tačnije mnogo je gori nego kod nas.......moram priznati da i pojedini delovi autoputa u samoj Grčkoj ne dozvoljavaju da zaboravite činjenicu da su i oni deo Balkana......gužve po putu uopšte nije bilo mada sam ja putovao noću.......druga je priča prilikom ulaska u Atinu gde je i u 6h ujutru bilo kao na Gazeli.......a da...plin u Gr je 65 centi i stekao sam utisak da je lošijeg kvaliteta nego kod nas i u MK.......na izlazu iz Atine prema Peloponezu benzin je,kako kažu,najjeftiniji u GR i košta 96 centi........zasad toliko,pozdrav!

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

@vidankv:
            videces tek sta je los put kad se budes vracao kroz makedoniju.
            nadam se da ne koristis mobilni internet, posto grci deru!
            da sam znao ranije kulturno bih seo u neki internet kafe, a ne bih se ku*rcio mobilnim.
            odrali su me sa poslednjim racunom, upravo zbog gprs-a!

pozdrav i dobar provod!

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Deru svi (roaming), na nivou cele Evrope, nema veze sa Grčkom, u pitanju je kontinentalni problem

Comment

• bili
                CBC Senator
                • 13.11.2007
                • 208
                • NS

U odlasku uvek sam noću putovao, kretao oko 20h iz NS i na granici nikad nigde nikoga, maks troje kola ispred mene. U povratku, ako se krene popodne-predveče (16-17h iz Soluna) nema gužvi, ako se krene ujutru gužve su prilične.
                VW über alles.

Comment

• Vidan KV
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2007
                  • 432
                  • Kraljevo
                  • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Internet koristim kod domaćina ....a što se tiče rominga....pa šta mislite kakoTelekom napravi profit od 40 miliona ojra?....bitno je da je more mirno,pivo ladno a ovaj giros ima da me nagrdi....a šatro sam planirao da plivam pa da doteram liniju .......pozdrav!

Comment

• mrki
                    CBC Senator XXL
                    • 08.11.2006
                    • 550
                    • nis, serbia

ogranici se na jedan giros dnevno
                    na odmoru si. ne brini o liniji

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Evo ja jutros stigoh ... nisu bile neke gužve po granicama ni ka tamo ni ka 'amo ...
                      Prema GR oko 45 min na obe granice, a na povratku oko 15-20 min na obe granice.
                      Putevi su dobri, sve je OK, čak i kroz nesrećnu Makedoniju...
                      Bio sam u Paralia Dionisiou malo niže od Slouna ka prvom prstu, oko 750km odavde. Putovalo se oko 10 sati u pravcu.
                      Ka GR sam krenuo u 6 ujutro, pa nazad u 7 popodne, sve po lokalnom vremenu.

Sledeće godine tražim neko mesto s borovom šumom na obali da mogu više da blejim pored plaže i da ne moram da bežim u 11h jer je prevruće i pod suncobranom.
                      More je bilo ok, malo hladno za moj ukus a i ne volim da plivam...
                      Gorivo sam natankovao na MOL-u na auto putu kod skretanja za Svilajnac do krova i ostalo mi pola rezervoara po dolasku. Odande sam se natankovao u SOlunu Na Shell-u, opet do krova i bilo je više nego dovoljno do kuće. Dizlo ...

Cene ?! Piće u kafićima i restoranima je skupo, opet kako gde, ima raznih... ostalo je podnošljivo ...
                      Uzimali smo gotove obroke iz obližnjeg restorana i izbegli kuvanje. Malo je skuplje od samostalnog kuvanja ali se izbegne ogromno cimanje i isplati se po mom mišljenju. Sezona im je jadna, malo je ljudi, po baštama kafića i restorana još manje...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• tomamega
                        CBC Senator XXL
                        • 19.03.2009
                        • 715
                        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Evo ja se upravo vratih iz Grčke pa da podelim svoja iskustva.

Ka Grčkoj, jedino gde sam video policiju bilo je na 2 mesta, naravno u Makedoniji. Jednom u 2:30h ujutro posle 40-tak km od ulaza u Makedoniju, kada krenu one uzbrdicu i gde se autoput odvaja. U pola 3 čovek cilja radarom, zamalo da ga zgazim. Srećom, navigacija me obavestila da je tamo ograničenje 80kmh, inače nisam siguran da bih provalio, pošto su znaci pomalo zbunjujući. Druga "zaseda" pred početak zadnje deonice autoputa kod granice sa Grčkom, ima malo parče od 500m gde je ograničenje 60kmh, pa se tu pazite.

Što se tiče plina, natočio sam ka tamo u Gevgeliji, rade ljudi celu noć čak i kartice primaju. U Solunu ima jedna odlična pumpa, Agean, blizu prodavnice Ikea, označena je na onoj slici koja je ovde postavljena. Na njoj radi Bugarin, i kada staneš odmah te pita "za koliko" . A plin je 0.49Eur, ili jeftinije nego kod nas.

U povratku kroz celu Makedoniju nema plinske pumpe uz autoput, ali zato ima nove Mol pumpe odmah kod Preševa koja toči plin i može joj se prići iz oba pravca pošto tu prestaje novi autoput. Inače, ta Mol pumpa je odlično mesto za odmor i lepu kaficu pošto je retka pumpa u tom delu Srbije koja stvarno zadovoljava sve higijenske i ostale standarde (svratili na neku Eko pumpu blizu Vranja - žene nisu htele u WC a baš smo zato svratili na pumpu).

Comment

• trulex
                          CBC Član
                          • 08.03.2008
                          • 63
                          • NS

Samo da kažem plina ima u Makedoniji na auto-putu, posle druge naplatne rampa kada se trake ponovo spoje, samo je sa druge strane, prema Grčkoj ali prođe se ispod puta i tu ste, a Mol na granici prodaje najskuplji gas u Srbiji, nije nešto skuplji, dinar recimo, ali iz principa meni ga neće prodati.
                          Pozz

Comment

• gorchilo
                            CBC Član
                            • 26.05.2007
                            • 52
                            • bg

Na Peloponezu POSTOJI gasna pumpa na jednom mestu (ne računajući Patru gde ih takođe ima), to je gradić Tripoli u srcu Peloponeza a pumpa se nalazi na izlazu iz grada na putu prema Patri. Kad izađete na taj put posle nekoliko stotina metara ili par km (ne sećam se tačno), sa desne strane ima jedan neugledan prizemni objekat na kom piše plavim slovima HELLAS GAS ili tako nešto. To u stvari nije auto pumpa ali imaju spravu kojom vam mogu natočiti, traje desetak minuta. Cimanje se verovatno ne isplati jer je tamo gas skuplji nego kod nas a benzin jeftiniji, ali eto imate informaciju. Za Solun i Atinu mogu da postavim google map gde se nalaze gas pumpe ako nekome treba, inače na putu Solun-Atina ima i u Larisi.

Comment

• stef
                              CBC Član
                              • 21.09.2005
                              • 64
                              • New Now

Naravno da bi bilo lepo da postavis mapu. Narocito sever oko Soluna

Comment

• gorchilo
                                CBC Član
                                • 26.05.2007
                                • 52
                                • bg

Nesporazum, ne znam gde su sve pumpe u Solunu i Atini, nego samo po jedna ali proverena.
                                Neću kao neki sa foruma putovanja.info da navedem desetine adresa, preuzete ko zna odakle, pa da lutate satima kroz gužve i ne nađete ni jednu gasnu pumpu (lično iskustvo).

Ova u Solunu gde sam ja točio je južno od grada, na putu za jug Halkidikija (pravac Nea Moudania), u blizini aerodroma.
                                Nakon što obiđete Solun i priključite se taj autoput,
                                1. Isključite se desno za aerodrom Makedonia
                                2. Na prvoj raskrsnici skrenete levo
                                3. Pumpu AEGEAN ćete primetiti ispred sebe sa svoje leve strane (sva je u plavim bojama), ali u toj ulici nema polukružnog okretanja niti skretanja ulevo, tako da morate produžiti pravo do sledeće raskrsnice na kojoj izađete desno, a zatim odmah polukružno, sačekate semafor i levo natrag u ulicu kojom ste došli.
                                4. Pumpa se nalazi u zoni koju sam obeležio plavim tačkama, nisam siguran za tačnu lokaciju, mislim da je tamo gde sam nacrtao plavi trougao, ali nikako ne možete promašiti, velika je i sa puno plavih zastavica i natpisa. Na grčkom se plin piše YГРАЕРIO (izgovara se IGRAERIO), a punjenje do vrha se kaže Ful
                                5. Vraćate se istim putem, na raskrsnici desno ka petlji i
                                6. priključujete desno za Halkidiki. U povratku s Halkidikija se ista petlja može koristiti za svraćanje na pumpu.
                                Kad stignem napraviću mapu i za jednu Shell pumpu u Atini.

Comment

Working...
                                X