Put do grcke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Arsa
    CBC Senator XXL
    • 25.09.2007
    • 345
    • Nis
    • MBw210, BMW e32

Re: Put do grcke

Ja izvadio i punomocje ali mi niko nije trazio, kao sto Testera kaze, samo zeleni karton Makedonci. Mada za slucaj da nedaj boze, se desi nesto uvek treba imati i medjunarodnu (trazili drugu koji je imao udes u Grckoj) i ovlascenje. E sad da li ti uzimas ovlascenje od lizing kuce ili od firme to zavisi na koga se vodi auto a mozda i gresim!?

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Još jednom ... lizing ili firma će vam dati papir na kom na par jezika piše da ste ovlašteni neograničeno da upravljate dotičnim vozilom u zemlji i inostranstvu. Taj papir nikog ne zanima osim naših pandura a ni njih nije nešto briga ...
      Treba vam ŽUTI KARTON (međunarodno ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom), vadi se u AMSS-u i košta cca 3500din, ako se ne varam, međunarodna vozačka i zeleni karton (osiguranje).
      Žuti karton vam niko nikad neće tražiti, neki graničari će pogledati zeleni karton ali sve to morate da imate ako se desi bilo kakva nezgoda ili vas policija zaustavi po bilo kom pitanju.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Mozda ti svi papiri i trebaju ali:
        U Grckoj nikada niko nije nikome trazio nikakve papire za auto. Cak nisam ni cuo od kuma koji zna coveka ciji je rodjak u grckoj imao bilo kakav problem...
        Doduse ja nisam u Grckoj vozio preko 150km/h, prilicno sam se pridrzavao propisa Jednom mi je bilo neprijatno kada sam vracajuci se iz Soluna naleteo na grcke policajce sa radarom. Ono radar na stalku, kombi, cunjevi... Prosto mi bilo neprijatno ljudi bre neznaju da se maskiraju ko nasi onako iz jendeka sa kruske da fataju prekrsioce zakona.
        U grckoj si gospodin GOST koji ostavlja pare. Bitno im je da gospodin GOST ima samo lepa secanja iz grcke. Sve ce uciniti da se lepo osecas tamo i to mi se i svidja. Daklem ako nisi BAHAT u smislu da vozis 200 kroz naselja niko te nikada nece zaustaviti...

Jedino sto ti traze na granici je PASOS i ZELENI KARTON sve ostalo su urbane legende i preporuke Mirka Alvirka u saradnji sa trutovima iz AMSS-a.
        https://t.me/pump_upp

Comment

• puskele
          CBC Početnik
          • 15.07.2009
          • 3
          • ns

Postovanje svima,bas kao i vi i ja planiram put kolima do grcke,tacnije tasos,rezervisao sam putem maila apartman,i sredio ostale stvari koje su potrebne za put,ali me interesuje sledece.Da li je potrebna punomoc ako vozim ocev auto,u saobracajnoj je sve isto sem njegovog i mog imena,zivimo u istoj kuci,ista adresa itd.

Comment

• bili
            CBC Senator
            • 13.11.2007
            • 208
            • NS

Originally posted by djukic
            Jedino sto ti traze na granici je PASOS i ZELENI KARTON sve ostalo su urbane legende i preporuke Mirka Alvirka u saradnji sa trutovima iz AMSS-a.
            Zna se šta je potrebno kada se ide u inostranstvo i tačka, može nas stotine da nema nikakvih problema, da prođe bez medjunarodne, bez zelenog ili žutog. Ali razmislite, ne daj Bože da se desi neko sr..., pa u kombinaciji sa tim naletiš na mnogo revnosnog policajca, možeš imati grdnih problema. Zbog uštede 2000 din možeš imati mnogo problema.

Dakle da bi bili 100% sigurni potrebno je:

1. Zeleni karton (meni tražili i na Makedonskoj i na Grčkoj granici, uostalom traže ga skoro uvek na svim graničnim prelazima)
            2. Međunarodna vozačka (meni nisu tražili ni na granici ni makedonska policija, Grci me nisu zaustavljali)
            3. Ako vozilo nije vaše ili ako se vlasnik ne nalazi u kolima Žuti karton tj. ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom (ne može iz Suda, mara iz AMS)

Originally posted by puskele
            Da li je potrebna punomoc ako vozim ocev auto,u saobracajnoj je sve isto sem njegovog i mog imena,zivimo u istoj kuci,ista adresa itd.
            Potrebno je. Znači čim vlasnik nije u vozilu treba. Pošto sam ja vlasnik vozila, ako sam u kolima može da vozi moja žena. Ako nisam u kolima, ne može da vozi tj. morao bi joj napraviti žuti karton. Nema veze što smo isto prezime, ista adresa.

Dakle, najčešće, jeste tako kao što djukić kaže, ali moja koleginica sa posla se nikako ne bi složila sa njim. Oni su imali dosta težak udes u Grčkoj, auto na kraju nije mogao da se popravi tamo (pod garancijom, a ovlašćeni nisu imali potrebne delove) pa je donešen ovamo. Iako je sve bilo jasno ko je kriv i Grk koji je izazvao saobraćajku je imao teške povrede, policija ga je jako lepo posavetovala šta da radi i sve su lepo udesili da ne idu odmah kod sudije iako je to obaveza kada su stranci u pitanju, posle par meseci dobili su presudu da je podeljena krivica, bla, bla, svako snosi svoje troškove... Naravno da im je tada trebao i zeleni karton i medjunarodna vozačka...

Još da dodam, sa mnogo strana sam čuo da, ove godine Grci imaju česte saobraćajne kontrole, radare,...

Čuo sam i da na auto-putu nije više 130 već 120, da li neko nešto zna o ovom?
            VW über alles.

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Interesantan razvoj raportiranih cena benzina za zemlju u ekonomskoj krizi?

Grcka

Price notification for type of petrol Super 95 OCT
              Date Price in € Remark
              05.06.2010 1,69 Epirus / Pargas
              25.05.2010 1,57
              25.05.2010 1,65 und geht bis 1,87
              16.05.2010 1,56 Günstigster Preis auf Korfu. Preise für 95 Oktan bis zu 1,67€
              12.05.2010 1,60 Psalidi
              07.05.2010 1,60
              31.03.2010 1,44 Athen
              28.03.2010 1,35 Thessaloniki
              10.03.2010 1,35
              10.03.2010 1,38
              10.03.2010 1,33
              04.03.2010 1,43
              12.02.2010 1,18 Thessaloniki
              02.02.2010 1,15 Athen, Flughafen Shell
              01.02.2010 1,09 Korinthos
              30.01.2010 1,09 Loutraki, Shell
              28.01.2010 1,10 Afhen
              27.01.2010 1,07 Kalamaki, Station URSA
              26.01.2010 1,81 Loutraki, Shell
              26.01.2010 1,09 Loutraki, Shell
              24.01.2010 1,17 Perachora
              22.01.2010 1,10 Kavala
              20.01.2010 1,09 Korinthos
              17.01.2010 1,09 Loutraki
              12.01.2010 1,06
              15.12.2009 0,99 Preise in Veria & Thessaloniki, sonst bis 1,05/ Autobahn 1,22
              10.12.2009 1,02 Guter Preis fuer eine Tankstelle in Athen
              18.11.2009 1,00 Eurospar - Spata Richtung Loutsa
              28.09.2009 0,97 Thessaloniki
              23.09.2009 0,97 Thessaloniki nähe Flughafen

Pitanje: Kako zadnje cene odgovaraju stvarnosti, vidim da nas ima sad na mestu, raport?
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• puskele
                CBC Početnik
                • 15.07.2009
                • 3
                • ns

Fala velika,sto bi rekli.Jes ne treba se zezati za 2000 iljade,tatu pod ruku pa u AMSS.

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

oko 1,5-1.6 na skijatosu, kako mi je tata rekao....mislim da je shell u pitanju
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• mrki
                    CBC Senator XXL
                    • 08.11.2006
                    • 550
                    • nis, serbia

Cene goriva (bezolovnog) su od 1,40-1,65e, ali meni su na shell pumpi u solunu za 30l benzina uzeli 30e. Odokativno naplacivanje.
                    BTW,u makedoniji nije radila poslednja mak petrol pumpa jer nije bilo struje. Znaci pazljivo planirajte kad cete dosipati gorivo.
                    Od dokumenata mi je trebao samo zeleni karton, iako sam sve izvadio pre polaska. Pri prolasku kroz industriski deo soluna sam video radar koji peca vozace od soluna ka evzoniju.
                    Sve u svemu nishta novo kod grka!
                    veliki pozdrav iz Sartija, Sithonia!

Comment

• skaarj
                      CBC Veteran
                      • 25.03.2005
                      • 176
                      • Novi Sad

Neki dan sam se vratio sa Tasosa, pa da pokusam da odgovorim na neka pitanja:
                      Makednoska policija stoji na standardnim mestima, kod aerodroma i na zavrsetku autoputa pre granice (ovde uvek vataju ljude koji idu prema Grckoj). Nisam ih primetio na drugim mestima, mada citah da mogu da iskrsnu jos ponegde.
                      Na ulasku u Grcku pise da je ogranicenje na autoputu 120 (sto je Alvirko i pokazao u emisiji), ali na svim znakovima na autoputu prema Kavali (i dalje prema Ksantiju) pise 130, a i GPS jasno javlja da je ogranicenje 130.
                      Policiju sam video nekoliko puta na Tasosu u obilasku, nikakve kontrole saobracaja (cak sa video Bugara kako ladno obilazi preko duple pune a ovi kuliraju), van Tasosa nisam primetio nigde, mada sam isao Ring Roadom a ne kroz industrijsku zonu.
                      Benzin na Tasosu od 1,46 do 1,58. Najeftinije sto sam video je bilo 1.42 od Soluna prema Evzoniju, najskuplje je bilo blizu granice 1.58.
                      Kod makedonaca benzin 95 je 68 denara.
                      Na nasoj granici su mi trazili saobracajnu a makedonci su mi trazili zeleni karton. Grci su trazili samo pasose. Imao sam i medjunarodnu i ovlascenje posto auto nije moj. I savet je da ne zaboravite putno osiguranje, ja uzeo zbog dece a na kraju morao ja da idem kod doktora zbog upale usiju.
                      *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• pivarac
                        CBC Član
                        • 14.05.2006
                        • 40
                        • Kragujevac

OPEL Corsa 1.0 12v

Comment

• hansf
                          CBC Član
                          • 01.08.2009
                          • 68
                          • Ns
                          • Stilo MW MJet

Ja imam jedno pitanje..... Gde tociti eurodizel u Makedoniji, tj koje su najbolje pumpe sa kvalitetnim gorivom tu negde pred granicom sa Grckom? Jel toce i za evre ili moram menjati u denare?
                          Yugo- Das auto....

Comment

• Ognjen
                            CBC Senator XXL
                            • 21.02.2008
                            • 438
                            • Novi Beograd
                            • -

Imaš pred samu granicu, na izlasku iz Makedonije pumpu. Tamo možeš točiti, ja sam tamo sipao i nisam primetio da je nešto lošiji Eurodizel nego kod nas.
                            Naravno primaju i Evre.

Comment

• hansf
                              CBC Član
                              • 01.08.2009
                              • 68
                              • Ns
                              • Stilo MW MJet

Hvala Testera, koliko je ED, mislim da je ispod 1e ako se ne varam?
                              jeli to Makpetrol ili neka druga pumpa?
                              Yugo- Das auto....

Comment

• Ognjen
                                CBC Senator XXL
                                • 21.02.2008
                                • 438
                                • Novi Beograd
                                • -

Iskreno, nisam ni pogledao cija je pumpa, a cena jeste bila tu negde oko evra za litar. Mada ni to nisam siguran jer sam dao 50 evra, stalo 30 litara i za kusur njihovih denara nakupovao vodu i grickalice za klince.
                                U svakom slucaju je dosta jeftiniji nego u Grckoj i to je najbolje mesto da ga napunis.

Comment

Working...
                                X