Crna Gora - prelazak granice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Crna Gora - prelazak granice

Ok, ne treba, vidi sta ces u slucaju udesa u CG. A medjunarodno ovlastenje najmanje treba nasima, na izlasku iz zemlje.

Znaci, vise ti se isplati da rizikujes i razmisljas da li ce da ti se zalomi neki revnostan koga nece interesovati tvoja foliranja - nego da das 1000 dinara i ides miran? Meni to nije jasno, al' 'ajde.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• djlosmi1
      CBC Član
      • 03.04.2008
      • 85
      • Beograd

Sto je najgore imam izvadjen zeleni, ali mislim da je bitno ljudima dati prvu informaciju da zvanicno za CG ne treba i da se u slucaju udesa sve resava preko standardne obavezne poslise osiguranja jer je to regulisano "sporazumom o medjusobnom priznavanju osiguranja".
      A ovo za medjunarodno ovlascenje, kazem,previse mi je cimanje(treba i pasos i obojica da se cimamo sa vremenom...) i spreman sam da rizikujem da idem bez njega

Comment

• nickname
        CBC Veteran
        • 01.07.2009
        • 116
        • Beograd
        • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Mene su bosanci, na granici BiH-CG cimali za ovlašćenje, a auto je registrovan na člana porodice na istoj adresi gde i ja živim. Pustili su me (bez mita, što im je obično cilj) ali su i morali da drže predavanje o tome.

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Posle svega procitanog ovde, ne vidim zasto bi neko uopste isao preko BiH do CG. Ako treba da strepim podjednako od krava i policajaca na putu ... jedino ako neko bas zeli da obidje Zlatibor , ili ima neka posla u Bih. Ako treba da biram izmedju ustede u km ili u zivcima, uvek stedim zivce.
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

da ponovim pitanje.

Originally posted by Chubbs
            Ko ide iz pravca NS preporucujem rutu NS-RU-SA-VA-Kaona-Pozega-UE-PP-BP i dalje jer nema jednog jedinog radara a asfalt je bombona,posebno od SA do VA
            koliko je ovaj put sporiji/brzi u odnosu na bosnu?
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Laguna 2002
              CBC Senator
              • 13.12.2009
              • 297
              • Bačka Palanka

Išao sam pre par godina tim putem. Put je bio dobar ( odličan ) i nema gužve, ali je pun lakat krivina. Put je sigurno sporiji u odnosu na Bosnu. Kroz Bosnu je put loš jedino kod Tjentišta nekih 15-tak km, ali milicija im je kao drumski razbojnici. Ako zaustave traže dlaku u jajetu i obično se sve završava sa 10 eura.

Comment

• Miha
                CBC Veteran
                • 16.06.2006
                • 150
                • Beograd

Jel dosao neko skoro iz CG?
                Zanima me da li je zavrsen Kokin Brod, ili ga jos rade?
                ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• Puzo81
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2009
                  • 687
                  • Novi Sad/Prijepolje

Dosao sam prekljuce al iz Prijepolja

Sto se tice Kokinog broda na 80% deonice je stavljen prvi sloj asfalta.Ima stajanja samo na dva mesta,kod Marjanove vode (na pola puta Kokin Brod-Nova Varos) rade mali mostic pa su postavljeni semafori,ceka se max 10minuta.I jos ispred Surine cesme semaforcic sa stajanjem isto 10min.Na nekih 2km puta skinut je asfalt grebom do panja pa ima malo truckanja.Ali posto asfaltiraju nekih 2-4km na dan mislim da su zavrsili i ostalo jer expresno rade.

Pre nego je Preduzece putevi Uzice preuzelo deonicu su radili Alpina pa su zeznuli i prepustili Vocar Lutki iz Prijepolja koji je jos vise zasr'o da su na kraju ponistili ugovor i celokupan posao dodelili PZP Uzice.Sve su odradili jovo na novo,drenazu,odvod voda i ostalo,zastitne mreze,uskoro ce i metalnu/betonsku ogradu sa donje rizicne strane,cak su sve ivicnjake povadili i stavili nove sa atestom

Kada budu radili zavrsni sloj (u septembru valjda) zatvorice se citava deonica jer ce finiser izjedna raditi obe trake pa ce se saobracaj verovatno preusmeriti na Priboj (kod one pumpe pre brane skrene se levo) i ovamo na Bistricu.....Izjedna se radi da se asfalt ne bi shebo posle 2 god a ni imalo prevoja na sredini.Skidam kapu,svaka cast

Eto ,u tome je bila citava heba oko te deonice

edit;

PAZITI:sa strane jezera stavljena je samo zuta traka (branika NEMA,niti metalnih ni betonskih) pa ne bi bilo pametno zaletati se preko 50-60 jer se veoma lako moze zavrsiti u jezeru buduci da je prvi sloj asfalta sa djeni djeni rizlom cudljive prirode

Comment

• Miha
                    CBC Veteran
                    • 16.06.2006
                    • 150
                    • Beograd

Hvala na informacijama.
                    Mislio sam da su zavrsili, prosao sam pre mesec dana pa sam stekao utisak da ce uskoro biti gotovo.
                    Trebalo bi 23-24.8. da prodjem tom deonicom, pa reko da proverim.
                    Pozdrav
                    ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                    Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

danas sam stigao iz cg,bilo je opusteno prema srbiji ali za dole su bile kolone!
                      i dalje se radi kokin brod,nema duzeg zadrzavanja,ali na crnogorskom prelazu se ceka,jer izmedju naseg i cg prelaza,djetici sredjuju 1km puta i verovatno ga prosiruju pa se ceka okolo 15ak min na semaforu,a i na samom prelazu zbog kamiona i tih semafora pravi se guzva,pa i tu sam malo pricekao!
                      panduracije se nase cuvaj,ima ih na magistrali i to pogledaj prethodne postove,opisano je kuda se kotiraju.
                      za dole spremi sitnih evrica pun dzak i sve cetiri uvis,djetici klempaju samo tako,sto u radnjama blize plazama sto na samoj plazi,jos samo vazduh da im se plati i to je to!

Comment

• bjdarko
                        CBC Početnik
                        • 09.03.2011
                        • 9
                        • Srbija

Ovako, pošto putujem jednom ili dav puta za godišnje za CG, pitam da li od 2011. godine trebaju pasoši? Nešto sam načuo ali nisam siguran!

Pozz!

Comment

• Miha
                          CBC Veteran
                          • 16.06.2006
                          • 150
                          • Beograd

Nije potreban pasos, samo licna karta.
                          Prelazio na prelazu Jabuka prosle nedelje sa lk i dokumentima za auto.
                          Pozdrav
                          ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                          Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• nidzola1
                            CBC Senator
                            • 26.04.2010
                            • 252
                            • Srbija

Planiram put do CG, pa me interesuje, ok za psaos i licnu kartu... Vec auto se ne vodi na mene, ni na clana porodice, vec sada po novom zakonu moram da napravim novi kupoprodajni ugovor i ovlascenje... Sada neki mi kazu to je dovoljno, neki mi kazu da treba i SUDSKO ovlascenje, posto idem van granice. Sada sta treba:
                            - kupopordajni ugovor
                            - ovlascenje
                            - sudsko ovlascnje
                            - i?

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Sa sajta AMSS
                              POČETNA KORISNE INFORMACIJE Saobraćajni propisi
                              04. juli 2011. | ponedeljak |
                              Ukoliko putujete automobilom u Crnu Goru...
                              Za Crnu Goru nisu potrebna dokumenta kao što su zeleni karton, međunarodna vozačka dozvola i dozvola za upravljanje tuđim automobilom u inostranstvu. Ukoliko vlasnik vozila nije u njemu, osoba koai upravlja vozilom treba da poseduje ovlašćenje overeno u sudu ili u opštini, ali se prihvata i dozvola za upravljanje vozilom u inostranstvu izdata u AMS Srbije koja važi godinu dana.

Comment

• StudentBGD
                                CBC Senator XXL
                                • 18.12.2007
                                • 1027
                                • Beograd

Isao sam prosle nedelje do Budve.
                                Granica se prelazi na licnu kartu. CG policajac me pitao za ovlascenje od auta koje nisam imao ali me pustio bez daljih komentara (auto na clana porodice). Obavezno pratite kada se zatvara put zbog radova na tunelu izmedju dve granice. Ima malo radova pre i posle granice ali su dobro obelezeni. U odlasku je bilo 6 radarskih kontrola do CG, u povratku samo jedna.
                                EuroDiesel na EKO pumpama u CG je 1.27e...
                                u Budvi placajte parking da vam pauk ne odnese auto (kao nama), naplacuju 20-40e za turiste dok domace deru..
                                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

Working...
                                X