Crna Gora - prelazak granice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • agw
    CBC Veteran
    • 20.04.2008
    • 125
    • Novi Sad

Re: Crna Gora - prelazak granice

Originally posted by TOKYO

Znaci trazili su mi prijavu boravka i boravisnu taksu koju nisam imao jel sam bio kod prijatelja pa je nisam ni platio ( a nije ni on jel mi nije naplacivao smestaj ), ali ko go ide u bilo kakav vid smestaja nek se raspita o tome da ne bi bio u problemu na granici kao ja, kad je guzva i ne traze, ali ako nije guzva, velika je mogucnost da ce da traze jel su u akciji provere davalaca smestaja....

Nije opasna stvar ali moze biti jel su kazne za to ogromne...
    Trazili su i mom prijatelju koji ima stan u Igalu. Ja imam kucu i nisam se prijavio iako u opstini u H, Novom pise da svi moraju da plate taksu cak iako su u kamp prikolici.

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Ne nadjoh neku sveziju temu u vezi puta za CG od ove, pa molim one koji su skoro putovali da prozbore koju.
      Planiram da putujem 25.06. uvece, da nekako natempiram jutro u Petrovcu. Zanima me najvise koju rutu bi ste odabrali (da ste na mom mestu, tj. da zivite u Nisu). Za srpski deo nemam dilemu, interesuje me ruta unutar CG , koji put odabrati. Dakle, svako iskustvo iz 2010. je korisno.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• cvrle
        CBC Senator XXL
        • 11.06.2006
        • 1008
        • Beograd,Banovo brdo

Mene interesuje dal su pasosi obavezni ili i dalje moze sa licnom kartom, jel to menjano nesto, kao i procedura za decu sta kako i dal treba neki papir?
        Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• brzi_pas
          CBC Senator
          • 25.08.2005
          • 272
          • Podgorica

Deki, nemash tu neke filozofije, samo pravo
          Ozbiljno, ne znam na sta mislish, kanjonom pa do sozine, i onda birash, ako ocesh lagano onda sozinom, a ako si zeljam parceta lijepoh krivina bez saobracaja, preko pashtrovica...

Cvrle, koliko sam upoznat, pasoshi nisu potrebni, samo licna karta, al ako imash pasosh, ponesi, nece da skodi
          http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
          Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Mislio sam na ono "ovde je neprohodno, ovde se odronilo..." ma nema veze , kao sto kazes, samo pravo, volim ja krivine, samo ne znam dali ih vole kocnice na asconi , tako da ce da se ide kroz tunele i mostove.

Hvala ti !

Comment

• Miha
              CBC Veteran
              • 16.06.2006
              • 150
              • Beograd

Jel jos uvek vazi da ne treba zeleni karton, ili da ga vadim?
              ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
              Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• Puzo81
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2009
                • 687
                • Novi Sad/Prijepolje

I mene to zanima

Po nezvanicnoj informaciji al provericu u narednih nekoliko dana od 1.6 ne moz' se preci granica bez zelenog kartona,medjunarodne vozacke dozvole,medjunarodnog ovlascenja(ako nisi vlasnik) i obavezno pasosa(ne moz' vise s licnom) i pasosa za klince,bebe(ne moz' vise izvod iz maticnih).Ako to budu uveli onda sam se razocarao debelo i necu preci vise nikad tih 37km koliko mi treba do granice CG

Neki kazu da su to uveli po reciprocitetu jer su nasi njima isto uvalili od 31marta.

Provericu kod buraza saobracajca dole pa javljam validne informacije

Comment

• cvrle
                  CBC Senator XXL
                  • 11.06.2006
                  • 1008
                  • Beograd,Banovo brdo

Ajde javi jer to su vrlo bitne informacije, da se na vreme pripremimo
                  Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Pa ne znam sto bi se razocarao, ista pravila vaze za bilo koje "inostranstvo". Jedino ovo za pasos mozda nije 100% tacno, verovatno postoji neki sporazum o specijalnim vezama pa moze i licna, ali to nagadjam, proveri. A zeleni karton je obavezan kao sto je uvek i bio, jer osiguranje jednostavno ne priznaje osnovno osiguranje van granica zemlje, ma o koliko "domacem" inostranstvu se radilo - treba ti zeleni karton gde god da krenes, i to je tako.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Miha
                      CBC Veteran
                      • 16.06.2006
                      • 150
                      • Beograd

Meni usitnilo da krenem, a ako su obavezni pasosi, mogu odmah da kazem zeni da se raspakuje. Nemam nameru da cekam red za sosku. Zeleni karton i medjunarodnu i da izvadim, mada, sta ce im? Ubrzajte se sa informacijama, da vam ne javljam ja sa granice, kad me vrate .
                      Pozdrav
                      ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                      Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• Pele
                        CBC Senator
                        • 01.07.2006
                        • 262
                        • Požarevac

Da im hebem kevu baš, ako mora pasoši, to mi je bio jedan od razloga što uopšte idem dole, jer mi za 4 pasoša treba preko 100 evra, a to je gorivo do tamo, tamo vožnje koliko oćeš, i nazad.

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Moze sa starim soshkama, saznao sam malopre iz prve ruke, tacnije od osobe koja je u Canj stigla jutros.

Comment

• Miha
                            CBC Veteran
                            • 16.06.2006
                            • 150
                            • Beograd

Ja nasao ovo:
                            http://www.mondo.rs/s166603/Travel/Paso ... _Goru.html
                            ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                            Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• Pele
                              CBC Senator
                              • 01.07.2006
                              • 262
                              • Požarevac

Originally posted by deki-ascona
                              Moze sa starim soshkama, saznao sam malopre iz prve ruke, tacnije od osobe koja je u Canj stigla jutros.
                              Džabe može, moj istekao pre par meseci, a ženin sa sve decom unutra ovih dana.

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

Ma oni sluze samo za identifikaciju, mislim, koje su sanse da neko bas ceka da mu istekne pa da odmah otrci na plasticnu operaciju ili da promeni ime, adresu...

Ispada da smo mi sto idemo u CG najnekompletniji vozaci : hocemo u inostranstvo a nemamo medjunarodne vozacke, ni vazece pasose, deca nam nemaju nikakve papire da uopste postoje (dakle treba neko da nam veruje na rec da su nasa), gledamo da prodjemo bez zelene karte, i preko svega toga molimo boga da se ekoloska taksa ukine pre nego sto mi krenemo tamo

IZVOD IZ NOVOG ZAKONA O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA CRNE GORE
                                ....
                                Medjunarodna vozačka dozvola koja je izdata u DZ SCG ne može se koristiti za upravljanje motornim vozilima na teritoriji Crne Gore, ali je zato dozvoljeno da vozilom upravljaju gradjani DZ SCG sa privremenim ili stalnim boravkom u inostranstvu sa stranom vozačkom dozvolom za vreme dok borave na teritoriji Crne Gore. Nepoštovanje ovih propisa povlači kaznu od 15 Eura.
                                ....
                                Ovo je iz 2008. , pa nisam siguran da li je nesto drugo na snazi.Moze se protumaciti i ovako : mi smo drzavljani ex DZ SCG , a istovremeno imamo strane vozacke dozvole i mozemo upravljati vozilom u vreme boravka, bla bla...a u cilju prolongiranja vadjenja medj.vozacke sto je duze moguce !

Stvarno smo najgori, a ja 1. medju tim najgorima .

Comment

Working...
                                X