Da li ja mogu da koristim ovlascenje koje koristi moj otac za upravljanje vozilom (dakle on nije vlasnik vozila, ali smo na istoj smo adresi itd.), s tim da on nece biti u vozilu sa mnom na granici? Da li mogu da mi prave problem oko toga?
Samo ti vlasnik moze dati ovlascenje, niko drugi. Moguce je da ces imati problema ako se pandur zainati. Ima sva prava da te petarduje po zelji i nahodjenju.
OK, bolje da ne cackam mecku. Prevesce cale auto na svoje ime posto mu je uskoro i registracija pa mi nece trebati nikakva ovlascenja i gluposti.
Hvala
10.08. putujem, ali preko Novog pazara,ribarica, rozaja pa dalje standardno - pisem utiske kad se vrnem.
Imam jedno pitanje za one koji su bili skoro u CG! Zeleo bih da idem sa drugom na more u Crnu Goru..maloletni smo...imamo 17 godina,a ne ide niko od starijih sa nama pa bih zeleo da znam sta nam sve treba od papira??
Koliko sam citao u ovoj temi, ovlascenje ne treba ukoliko smo na istoj adresi? Najbolje da vadim ovlascenje od caleta
Pa onda mi i u srbiji treba ovlascenje posto je auto koji vozim svaki dan na cletovo ime, a nikad mi nisu pravili problem oko toga...
Elem...
Originally posted by Puzo81
Evo javio drugar a i buraz saobracajac
...
3.Medjunarodna vozacka,medj ovlascenje (ako nisi vlasnik) NE TREBA
Kao što sam rekao, za Bosnu, Hrvatsku, Crnu Goru i Mađarsku ( bio sa ćaletovim autom ) niko mi nije tražio međunarodnu punomoć. Napominjem da smo na istoj adresi. To sam saznao slučajno, jer sam jednom išao sa bratovim autom, a nije nam ista adresa, i hrvatski policajac mi je pravio problem iako je prezime i ime oca isto, ali adresa nije.
Ako si dovoljno avanturisticki raspolozen da ides na srecu i nadas se da ti nece traziti, slobodno odes pa se onda na granici raspravljas kako to u stvari ne treba.
Ne treba ti medjunarodna vozacka, ali je zeleni karton obavezan kao i medjunarodno ovlastenje - koje ti zavisno od raspolozenja mogu traziti ili ne, ali po pravilu je obavezan.
The difference between men and boys is the price of their toys
Ne treba ti medjunarodna vozacka, ali je zeleni karton obavezan kao i medjunarodno ovlastenje - koje ti zavisno od raspolozenja mogu traziti ili ne, ali po pravilu je obavezan.
Ako govoris za CG, zeleni karton zvanicno NE TREBA - u emisiji sat crnogorski policajac prica kako zeleni karton ne treba i da se sve resava preko obavezne polise osiguranja iz Srbije.
Evo linka pa pogledajete: http://www.rts.rs//page/tv/sr/story/20/ ... 6/SAT.html
A sto se tice medjunarodnog ovlascenja pravicu se lud, mislio da ne treba jer smo na istoj adresi i gotovo To ionako samo nasi traze... Necu bacam pare i da se cimam, bolje da za te pare uzmem lezaljke i suncobran za jedan dan
Comment