DIJAGNOSTICKI KVIZ !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Originally posted by Valent Vudriga
    Nema zezas. Punokrvni benzinac.
    Pa sad, ako dizne imaju dovoljno goriva, rade dobro, motor dobija dovoljno vazduha, onda neko tu laže. Može da laže samo onaj ko meri vazduh ili da posle njega ulazi vazduh koji nije izmeren. Pošto je i senzor za temperaturu uredu otpada i ta greška.
    Ne znam kolika je temperatura izduvnih gasova zbog rada sonde.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Brick istrazuje internet brzinom svjetlosti, nikad mi nece oprostiti sto mu nisam dao model auta.
      Ja mislim da je svukao jedno pola tone raznih foruma )

https.autogas.rs

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Originally posted by Dora
        Nema zezas. Punokrvni benzinac.
        Pa sad, ako dizne imaju dovoljno goriva, rade dobro, motor dobija dovoljno vazduha, onda neko tu laže. Može da laže samo onaj ko meri vazduh ili da posle njega ulazi vazduh koji nije izmeren. Pošto je i senzor za temperaturu uredu otpada i ta greška.
        Ne znam kolika je temperatura izduvnih gasova zbog rada sonde.

Motor dobiva dovoljno zraka i isti je propisno izmjeren od strane PCM-a, dakle nigdje ne postoji "fals" zrak. l. sonda ima sve potrebne uvjete za propisan rad, temperatura plinova dovoljna. Eliminirao si jednu stranu jednadzbe zrak / gorivo. Dio tvojeg gornjeg navoda nisam ni potvrdio ni zanijekao. Na tebi je da razradis slucaj.

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

[quote=Valent Vudriga]
          Originally posted by "M-power":2yhl8bqk
          I ja jurim gorivo ali o tome je bilo reci da je sve ispravno.

Na koji bi nacin jurio gorivo?[/quote:2yhl8bqk]
          He,he ono za bricka i internet je strava fora.
          Nadam se da mi ne odvlacis paznju na drugu stranu nego me pitas za gorivo jer donekle otkrivas da sada idemo u pravom smeru.
          Ajde posto smo rekli da je regulator ispravan, brizgaljke ciste i uredu sa pulsom, voltazom DC-om i ostalim. Idemo na benzinsku pumpu.
          Sta kaze propisani pritisak u sistemu a sta manometar kad se prikaci izmedju gorivne pumpe i regulatora pritiska na rail i kako se pritisak odrazava na razlicite obrtaje
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Motor dobiva dovoljno zraka i isti je propisno izmjeren od strane PCM-a, dakle nigdje ne postoji "fals" zrak. l. sonda ima sve potrebne uvjete za propisan rad, temperatura plinova dovoljna. Eliminirao si jednu stranu jednadzbe zrak / gorivo. Dio tvojeg gornjeg navoda nisam ni potvrdio ni zanijekao. Na tebi je da razradis slucaj.
            Idemo onda dalje na benzin...
            TPS ispravan, to jest mereno na njemu pokazuje pravu poziciju leptira?
            Možda koči motorom u mestu? )

https.autogas.rs

Comment

• Valent Vudriga
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 2778
              • USA

Idemo onda dalje na benzin...
              TPS ispravan, to jest mereno na njemu pokazuje pravu poziciju leptira?
              Možda koči motorom u mestu? )

Boost je vec postavio to pitanje. TPS signal OK. Udaljujes se od teme

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Vudi, nikako da potvrdiš da su dizne čiste i kakva je situacija sa filterom za gorivo a takodje me zanima i da li je filter za vazduh orginalni???
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Valent Vudriga
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 2778
                  • USA

[quote=M-power][quote="Valent Vudriga":3nxfi5yu]
                  Originally posted by "M-power":3nxfi5yu
                  I ja jurim gorivo ali o tome je bilo reci da je sve ispravno.

Na koji bi nacin jurio gorivo?[/quote:3nxfi5yu]
                  He,he ono za bricka i internet je strava fora.
                  Nadam se da mi ne odvlacis paznju na drugu stranu nego me pitas za gorivo jer donekle otkrivas da sada idemo u pravom smeru.
                  Ajde posto smo rekli da je regulator ispravan, brizgaljke ciste i uredu sa pulsom, voltazom DC-om i ostalim. Idemo na benzinsku pumpu.
                  Sta kaze propisani pritisak u sistemu a sta manometar kad se prikaci izmedju gorivne pumpe i regulatora pritiska i kako se pritisak odrazava na razlicite obrtaje[/quote:3nxfi5yu]

Dora je napomenuo da losija pumpa moze dati dovoljno goriva pri leru, no ne i pri opterecenju. Sumnjas na pumpu i hoces pritisak goriva. Problem je u tome sto je pritisak goriva u redu pri svim rezimima. Ipak, sjeti se da smo na pocetku isto tako mislili o smjesi goriva.
                  Sad si pred zagonetkom koju ne vjerujem da mozes rijesti.
                  Pitanje. Zasto si odmah udario na pumpu?

Comment

• Valent Vudriga
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 2778
                    • USA

Originally posted by TETAK
                    Vudi, nikako da potvrdiš da su dizne čiste i kakva je situacija sa filterom za gorivo a takodje me zanima i da li je filter za vazduh orginalni???

Ja sam u vise navrata naveo da su dizne u redu, kako hidraulicki, tako i elektricno, protok dobar, ma pjevaju. Filter zraka nov. Dali bi ti brinuo o filteru goriva ako je pritisak dobar (izmjeren manometrom na railu).

Comment

• Valent Vudriga
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 2778
                      • USA

Dali bi se netko drugi brinuo o filteru goriva ako je pritisak dobar?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Pa rekao je da su ispravne mehanički i električno, da imaju dobar puls, da je pritisak goriva normalan i da dobro radi regulator pritiska.
                        TPS ispravan. Pumpa filteri i cevke se podrazumevaju.

Sa druge strane ispravan auspuh, isparavna lambda, gasovi mereni potvrdjuju da je smeša stvarno siromašna. Usis vazduha u redu, nema falša i protok se meri dobro.

Da li je ovo napisano sve tačno da imamo na jednom mestu?

Senzor temperature i filter za prikupljanje para iz rezervoara?

https.autogas.rs

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Pa rekao je da su ispravne mehanički i električno, da imaju dobar puls, da je pritisak goriva normalan i da dobro radi regulator pritiska.
                          TPS ispravan. Pumpa filteri i cevke se podrazumevaju.

Sa druge strane ispravan auspuh, isparavna lambda, gasovi mereni potvrdjuju da je smeša stvarno siromašna. Usis vazduha u redu, nema falša i protok se meri dobro.

Da li je ovo napisano sve tačno da imamo na jednom mestu?

Senzor temperature i filter za prikupljanje para iz rezervoara?
                          Dora, dali bi ti brinuo o filteru goriva ako je pritisak dobar?

Comment

• Valent Vudriga
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 2778
                            • USA

Moze li netko Dr. Boci ponuditi aspirin?

Comment

• Valent Vudriga
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 2778
                              • USA

Izgubili smo IvanT. On je na samom pocetku nabrajao neke elemente, izmedju ostalog i filter goriva. No dok se mislilo da je smjesa bogata, nije bilo rezona da zacepljen filter moze praviti bogatu smjesu. Mozda se on zeli ponovo ukljuciti.

Comment

• Valent Vudriga
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2005
                                • 2778
                                • USA

Bricku mora da su otkazale kocnice. On je vec negdje u drugoj dimenziji.

Comment

Working...
                                X