DIJAGNOSTICKI KVIZ !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Poslao: Uto 05 Apr 2005 20:07 Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------
    IvanT:

-regulator pritiska
    -injektori
    -filter goriva
    -filter vazduha
    -protokomer
    -O2 senzor (lambda sonda)
    Ja ti josh u utorak rekoh shta bi moglo da bude a ti nas izvoza na 9 stranica
    I to sam filter goriva stavio na trece mesto, shto znachi da bi problem bio vrlo brzo reshen.

E Vudri, Vudri....
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by brick
      ako postoji neki takav filter, ja bih se zabrinuo oko konstruktora i fabrike koja je dozvolila da takav auto izadje iz fabrike pogotovu s obzirom da taj filter bez propusnog filtera nije nista jeftiniji.

sta li su jos zaboravili u konstrukciji auta ako su na tako vaznom mestu napravili previd ?
      Ah Brick, ti si poznat po zabrinjavanju )

Pa eto recimo prostu stvar kao što je jedna bedna mebranica koja bi palila neku diodicu na tabli kad opadne pritisak u sistemu, čisto da ne vozaš kola 50.000 km od predvidjenih 80.000 km sa prljavim filterom koji nema svrhu jer je odavno zapušen pa gorivo ide bajpasom )
      To su zaboravili....
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Originally posted by IvanT
        Poslao: Uto 05 Apr 2005 20:07 Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------
        IvanT:

-regulator pritiska
        -injektori
        -filter goriva
        -filter vazduha
        -protokomer
        -O2 senzor (lambda sonda)
        Ja ti josh u utorak rekoh shta bi moglo da bude a ti nas izvoza na 9 stranica
        I to sam filter goriva stavio na trece mesto, shto znachi da bi problem bio vrlo brzo reshen.

E Vudri, Vudri....
        Ja sam vec jednom odgovorio na tvoju situaciju. Nije se trazilo da nabrojis masu mogucnosti, vec da dijagnosticiras situaciju s obzirom na danu informaciju. Pocetna informacija vodi nas u pravcu bogate smjese, makar to bilo i netocno. Kako se zacepljen filter uklapa u hipotezu o bogatoj smjesi? Nikako !!!
        Regulator pritiska, L. sonda i ubrizgavaci da, filter goriva niti u snu.
        U tom trenutku, na osnovu zadanih podataka, tvoja izjava je bila pucanj u praznu noc. Dali bi na isti nacin donio odluku o 1000 eura vrijednom PCM-u na nekom novijem autu?
        Ja sam vjerovao da ce od interesa biti put i nacin kojim se doslo do tog filtera. Na koncu kraja isti simptom mogao je biti uzrocen problemom zaptivanja izmedju pumpe i crijeva unutar rezervara kao i samom pumpom. Recimo da si se suocio ovakvom situacijom a problem nije bio filter vec pumpa, preventivno bi zamijenio filter i zavrsio na istoj poziciji. Sto dalje?
        Da stvar bude gora, nazvao si vlasnika, najavio mu problem i cijenu. Kako sad?

Dali se jos uvijek osjecas izvozanim?

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Valent Vudriga korektno razmisljas za zapadne nivoe.
          Ili prelazis preko jedne cinjenice da je balkansko trziste puno svega i svacega po ceni koja je neshvatljivo niska .
          Sta ces, ljudi se snalaze tako da i dijagnosticiranje ima malo drugacije tokove nego li si navikao.

Zao mi je sto sam bio odsutan toliko sa foruma poslednje sedmice, ali sila nuzdu menja ..
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

end of part 1

Videh par zanimljivih stvari...
            Vidi,nadzorniče - posmatrao si ,evo mog vidjenja anagrama Valent (V)udri ga
            Dalje,situacija ukazuje da filter nije menjan nikad,a Ivan još na prvoj strani to napomenu .
            Brick je perfektno objasnio da u takvoj situaciji pristupa odmah zameni svih tečnosti i svih filtera
            Znači izvoza nas Vali
            Ok,idemo dalje kao da ništa nije bilo
            Pozdrav svima! )
            BP

Comment

• Valent Vudriga
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 2778
              • USA

Originally posted by BOOST
              Valent Vudriga korektno razmisljas za zapadne nivoe.
              Ili prelazis preko jedne cinjenice da je balkansko trziste puno svega i svacega po ceni koja je neshvatljivo niska .
              Sta ces, ljudi se snalaze tako da i dijagnosticiranje ima malo drugacije tokove nego li si navikao.

Zao mi je sto sam bio odsutan toliko sa foruma poslednje sedmice, ali sila nuzdu menja ..
              Meni je potpuno jasna balkanska situacija, iz svih aspekata. I ne zamjeram nikome ni na cemu. Iz zacaranog kruga nije tesko izaci. Sasvim obratno, moje simpatije idu onima koji se bore s novom automobilskom tehnologijom u takvim uvjetima. Istovremeno mislim da treba napraviti sljedeci korak i zato sam postavio ovaj kviz.

Korekcija! Iz zacaranog kruga nije lako izaci.

Comment

• Valent Vudriga
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 2778
                • USA

Re: end of part 1

Originally posted by Dr Boca
                Videh par zanimljivih stvari...
                Vidi,nadzorniče - posmatrao si ,evo mog vidjenja anagrama Valent (V)udri ga
                Dalje,situacija ukazuje da filter nije menjan nikad,a Ivan još na prvoj strani to napomenu .
                Brick je perfektno objasnio da u takvoj situaciji pristupa odmah zameni svih tečnosti i svih filtera
                Znači izvoza nas Vali
                Ok,idemo dalje kao da ništa nije bilo
                Pozdrav svima! )
                BP
                Procitaj moj odgovor IvanT-u gore iznad

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

kviz

Pročitao pre postovanja Ne uzmi me za ozbiljno večeras,više se šalim pošto sam hm,hm "raspoložen" )
                  Pozzzzzzz
                  Boki

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Valent samo napred. Kviz je odlican i poucan i po broju poruka ima odlican odziv, ajmo dalje sa problemima
                    Sta si zakljiucio kakvi smo majstori, neko iz profesije a neko iz hobija
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Valent Vudriga
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 2778
                      • USA

Originally posted by M-power
                      Valent samo napred. Kviz je odlican i poucan i po broju poruka ima odlican odziv, ajmo dalje sa problemima
                      Pa za sada dobro. Vise je problem bio vas stav prema novoj situaciji i ovakvom formatu nego samo mehanicarsko znanje. Ja nisam znao nivo vaseg znanja i jedini nacin je bio da se pocne negdje i nekako.
                      Istovremena komunikacija s osam razlicitih osoba je vrlo naporan posao.
                      Za neke od vas znam da radite u struci, no ne i sve. Nadam se da smo probili led i da cemo moci uspjesno komunicirati u buducnosti. Ovaj kviz uzeo je dosta mog vremena i kad bude gotov morat cemo napraviti pauzu.

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

[quote=Valent Vudriga]
                        Originally posted by "M-power":201jlp56
                        Pa za sada dobro. Vise je problem bio vas stav prema novoj situaciji i ovakvom formatu nego samo mehanicarsko znanje. Ja nisam znao nivo vaseg znanja i jedini nacin je bio da se pocne negdje i nekako.
                        Istovremena komunikacija s osam razlicitih osoba je vrlo naporan posao.
                        Za neke od vas znam da radite u struci, no ne i sve. Nadam se da smo probili led i da cemo moci uspjesno komunicirati u buducnosti. Ovaj kviz uzeo je dosta mog vremena i kad bude gotov morat cemo napraviti pauzu.
                        [/quote:201jlp56]
                        Ma svaka tebi cast znam da je to naporan posao. Nego najveci problem je sto nas nisi malo upoznao pa se bas nije shvatalo sta ko hoce da kaze i ponekad ti je mozda izgledalo kao da smo te uvredili na pr. ja, a mi malo vise volimo da se salimo dok resavamo problem jer se mi ovde prvenstveno druzimo i kroz zezanje resavamo probleme. Sada si se prilagodio pa ce biti lakse.
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Filterima goriva nije potreban propusni ventil zato jer pumpe imaju ventil za odliv prevelikog pritiska. Filteri obicno imaju jednosmjerni ventil u funkciji odrzavanja pritiska u sistemu.
                          vidis da je filterima goriva potreban prelivni ventil, da omoguce uvek protok goriva.
                          ventil natpritiska na pumpi nema veze sa radom filtera goriva vec je samozastita pumpi.

filter koji koriste Volvo i Ford i ohoho drugih ima sve potrebne ventile i omogucavaju protok goriva u svim uslovima rada. nuzan faktor bezbednosti
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

Ja sam vec jednom odgovorio na tvoju situaciju. Nije se trazilo da nabrojis masu mogucnosti, vec da dijagnosticiras situaciju s obzirom na danu informaciju. Pocetna informacija vodi nas u pravcu bogate smjese, makar to bilo i netocno. Kako se zacepljen filter uklapa u hipotezu o bogatoj smjesi? Nikako !!!
                            Regulator pritiska, L. sonda i ubrizgavaci da, filter goriva niti u snu.
                            U tom trenutku, na osnovu zadanih podataka, tvoja izjava je bila pucanj u praznu noc. Dali bi na isti nacin donio odluku o 1000 eura vrijednom PCM-u na nekom novijem autu?
                            Ja sam vjerovao da ce od interesa biti put i nacin kojim se doslo do tog filtera. Na koncu kraja isti simptom mogao je biti uzrocen problemom zaptivanja izmedju pumpe i crijeva unutar rezervara kao i samom pumpom. Recimo da si se suocio ovakvom situacijom a problem nije bio filter vec pumpa, preventivno bi zamijenio filter i zavrsio na istoj poziciji. Sto dalje?

Dali se jos uvijek osjecas izvozanim?
                            Valent, nemash razloga da se ljutish.
                            Spisak koji sam naveo je redosled stvari na koje bih ja obrati paznju da mi dodje chovek sa problemom koji si ti naveo.
                            Filter goriva nije tu sluchajno i nikako.
                            Neke stvari u diagnostici su davno izmishljene i neko ih je vec proshao i mnogo pre nas.

Nisam sad ja najbolji diagnostichar, pa sam odmah rekao shta bi moglo da bude u pitanju.
                            Ako koristish npr. AUTODATU imash opsiju gde su navedini problemi koji se mogu najcheshce sresti kod raznih tipova automobila, kao i redosled stvari na koje treba prvo obratiti paznju kod reshavanja problema.

Za problem koji si ti naveo filter goriva je bio na trecem mestu. Ja sam to tako i naveo i tako bi i uradio.

Neki delovi su potroshni materijal i ako se nezna njihova istorija zamene ponekad ih je potrebno i zameniti. Filter goriva je definitivno na spisku potroshnog materijala a ECU je vrlo daleko od spiska.

P.S. Nisam se osetio izvozanim, shta vishe bilo mi je zadovoljstvo da josh shtoshta proichitam i nauchim.

Pozdrav Ivan
                            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a to svrbi. to je skola koja se placa za brzopleto obecavanje PRE pronalazenja stvarnog kvara. desava se i u drugim tehnickim strukama-servisiranju pa se takva obecanja i ne daju na blanko.

zato i postoje serviserski radni nalozi gde se sve lepo pise, a zapisnicki konstatuju problemi i izvrseni radovi. svaki vlasnik iole modernog auta mora da zna ili bar da bude upozoren da je danas popravka automobila daleko skuplja nego pre 30 godina i da danas rad majstora vise vredi pa da mora da racuna na poveci trosak.

izmedju ostaloga, zato se na zapadu podosta automobila prodaje za skromne pare jer je vlasnik odbio da uleti u tu igru a auto ima neki "sitan" (ili krupan) kvar za koji se ne zna koliko ce kostati.

takvih ponuda ima ohoho, pogotovu kada je u pitanju automatik menjac a auti su bambadava, daleko ispod moguce cene da se prodaju sa garancijom za polovne.

ja sam moj prethodni auto kupio tako sto auto nikako nije mogao da radi na leru duze od 30tak sekundi. motor u perfektnom stanju, i sve ostalo, cena auta oborena 25% od trazene.

kvar popravio sam, jos pri pregledu auta tokom kupovine i odmah "pokvario" na zateceno stanje. mislim pre pregovora o ceni

jedan krug kviza mozda
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• Boki Ar
                                CBC Senator XXL
                                • 11.11.2004
                                • 2827
                                • Aranđelovac
                                • Vektra

Krug 2 by Brick

Pozdrav svima!
                                Brick , ovo mi nije jasno:"kvar popravio sam, jos pri pregledu auta tokom kupovine i odmah "pokvario" na zateceno stanje. mislim pre pregovora o ceni " Misliš odmah si prigovorio na zatečeno stanje?Auto je Volvo iz potpisa,jel tako?
                                BP

Comment

Working...
                                X