HONDA TROKIRA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Valent Vudriga
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 2778
    • USA

Da ne zaboravim, normalni DOHC motor. Ne VVT. Vidim Dr. Boca je posegnuo za literaturom, sto je prvi put, svakako procedura kojoj treba cesto pribjegavati. S tvornickom literaturom bi bilo puno lakse rjesiti ovaj slucaj.
    Dora zna da svaka dobra zackoljica ima jedan . Tako i ovaj kviz ima jedan.

Jedna od Brickovih hipoteza u globalu odgovara ovom slucaju. Ne samo da je identificirao sistem koji uzroci problem, nego je i dobro naslutio neke pojedinosti tog dogadjaja. M je pomogao izolirati cilindar. Dora je cak pronasao komponentu doticnog sistema, a pomocu Bocine zablude
    moze se pronaci

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Honda

E.onda...
      A,vidiš..možda i može... Idea "Hot spot" ovo -ono ?Našao "preki put"..??

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Eto recimo Siera, imamalu izduvnu granu i otišla je pregrada izmedju kako bih rekao parova cilindara. Dva cilindra imaju svoju polovinu grane a druga dva svoju. Ta pregrada je izgorela. U svakom slučaju motoru nije prijalo da se izduv meša pri samom izlasku gasova iz glave a spolja se nije moglo videti.

Sad idem da čitam sve ispočetka.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Valent Vudriga
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 2778
          • USA

Dr Boca je povezao dijelove mozaika i dao vam sistem i njegovu zabludu.
          Broj cilindra koji trokira nije vazan, no vazan je herojski napor M-powera da vas procesom eliminacije priblizi rjesenju. Dora je otkrio komponentu tog sistema koja daljne upucuje na narav problema. Sad samo treba pronaci tko je .

Comment

• Valent Vudriga
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 2778
            • USA

Dora i ja smo pisali simultano. Napukla ispusna grana nije u pitanju, vec nesto od prije.

Pravim 1/2 sata pauzu.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Dora je nalupo svašta pa je to teško pratiti. jedino nisi komentarisao kanister za benz.paru. Da li ga ima uopšte?

Sa druge strane od tri Brikove teze dve smo odbacili a ostala je jedna a to je EGR a Boca je opalio po tome pa je to zajedničko, ja sam rekao da se isključi. Jedna komponenta koju svi pominjemo
              Ono trte mrte ekologija, ECu prolupa a neka cevka od EGR-a je zapušena..

Ono što me buni je to što si rekao da analizator gasova ne bi bio potreban. Znači da su gasovi Ok, a to opet znači da je sve uredu sa smešom, ventilima, paljenjem, svećicama itd... jedino da se u odredjenom trenutku zapuši nešto.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

EGR Honda

M-power gde si ti... Sad da me napustiš kad je najbolje...
                Uleći,sad "blindiramo" EGR...ma kakvi...bacamo ga napolje,K*o da nikad nije ni bio,pa da vidimo onda "čija nana nije 3x od jutros ustajala"

Comment

• Valent Vudriga
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 2778
                  • USA

jedino nisi komentarisao kanister za benz.paru. Da li ga ima uopšte?
                  Nema. Taj sistembi mogao obogatiti smjesu ako je prezasicen, no ne i utjecati na jedan cilindar.

Sa druge strane od tri Brikove teze dve smo odbacili a ostala je jedna a to je EGR a Boca je opalio po tome pa je to zajedničko, ja sam rekao da se isključi. Jedna komponenta koju svi pominjemo
                  Ono trte mrte ekologija, ECu prolupa a neka cevka od EGR-a je zapušena..
                  BINGO, sistem identificiran, komponenta identificirana. Sad samo preostaje .

Na koji nacin ispusni plinovi i EGR ventil mogu rezulktirati trokiranjem na samo jednom cilindru i zasto se javlja samo pod odredjenim uvjetima.

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Pa ja ne znam ljudi kako ce se Vali izvuci iz ovog, sve radi al ipak ne radi dobro se upetljao.

I cuj sad, br. cilindara koji trokira nije vazan Kako bre nije...jer il su duhovi il su djavoli.

To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

nisam video odgovor.
                      Pa ne znam koji je sistem na Hondi ali ako je pulsni moze
                      ali opet bas na istom
                      ne znam nisam siguran.
                      Ali opet kakva je razlika kad je samo na opterecenju a i na obrtajima radi kako treba. Ma nemam pojma vise, sve sam zaboravio i ono sto nisam znao

Comment

• Boki Ar
                        CBC Senator XXL
                        • 11.11.2004
                        • 2827
                        • Aranđelovac
                        • Vektra

Honda

Možda taj model ima kao i neki modeli Opela (kadet) , one cevi,koje idu svaka posebno...

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Pa tu je i problem posto sam se ja vezao bas za taj model motora koji nema posebne cevi. Mozda za Americko trziste

Comment

• Valent Vudriga
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 2778
                            • USA

M-power:
                            Pa ja ne znam ljudi kako ce se Vali izvuci iz ovog, sve radi al ipak ne radi dobro se upetljao.

I cuj sad, br. cilindara koji trokira nije vazan Kako bre nije...jer il su duhovi il su djavoli.
                            Probat cu, nekako. Nije vazno koji cilindar trokira, ne koliko.

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Pa ti si bre gori od mene.
                              Razvukao ti se kviz na 9 strana

Comment

• Valent Vudriga
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2005
                                • 2778
                                • USA

Dr. Boca:
                                Možda taj model ima kao i neki modeli Opela (kadet) , one cevi,koje idu svaka posebno...
                                I kad bi to bio slucaj, kako bi doslo do naseg simptoma?

Comment

Working...
                                X