Novo ili polovno?
Zveckanje ventila na jugicu 55...
Collapse
X
-
Eh.. chuj, pa posto sve moze da se radi sa 2 razlicita standarda, znas valjda, nem´me sad zezash
Malo shale nije na odmet.
Nemam iskustva sa tim sta i kako rade u SCG, posto za sve imamo svoje alternative
Kod mene se koristi Bilshtein metoda Engine flush, dakle, skine se filter za ulje i umesto njega se navrne kontakti sa mashine koja tera svoje ulje za ispiranje kroz motor i filtrira isto.
I ovde kao sto Valent reche tvrdo zagorele koksne naslage neotpustaju, najvishe je u pitanju chiscenje od uljnih slina i raznih naslaga hemislih jedinjenja koja nastaju u motoru.
Niskofirkcioni motori i motori sa izrazito gradskom voznjom sa puno hladnih startova imaju problem da se stvaraju talozenja ispod pechurke uljane pumpe na dnu kartera, to je prvenstveno preventivni deo za obezbedjenje rada motora sa normalnim protokom/pritiskom ulja.
Dakle, mashina pumpa ulje kroz motor i ispira ga u svim kanalima kuda prolazi.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Nove generacije motora, u zadnjih deset godina s preciznije izrade od ranijih, i koriste pritisak ulja za aktivaciju raznih mehanizama. Jedan od tih je zatezanje lanca. Kad zbog loseg odrzavanja motor razvije dovoljno blata dolazi do prestanka funkcije zatezaca, preskakanja lanca i stete na ventilima. Preventivno ciscsnje naslaga ce biti imperativ s obzirom na cijenu tih motora. Cak i Mercedes ima takav motor.
Comment
-
-
Ma sve je to od lošeg vina.. pardon benzina... Ko vam kriv kad ne vozite na LPG.
Comment
-
-
razlika izmedju danasnjeg motora, chisto mehanichki gledajuci i toga nije nikakva.
ovaj danasnji motor radi i na visoj radnoj temperaturi, model sa aluplasticnim hladnjakom i drugacijim rashladnim sistemom.
visa kompresija i visa temperatura > veca tendencija samodetonacije.
ili negde gresim ?volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
U mojem, najprije se postavi radna hipoteza, zatim se provjere komponente koje mogu uzrociti problem i tek onda se mijenjaju dijelovi za koje se ustanovilo da su neispravni
opste poznata praksa je pokazala da postoje odredjeni delovi koji su vec fabricki pogresno ugradjeni (valjda nisu imali druge, stavljali su sta se nadje na livadi, pardon magacinu) i po pravilu uzrokuju probleme u masovnim razmerama.
prosto, posao sam od prakse da je vremenski brze u startu otkloniti one potencijalne probleme za koje se zna da su imanentni tim godinama produkcije.
drugim recima, retki su Jugo koji su potpuno ispravni napustili fabriku tih godina.
iz moje prakse, od 6 ganc novih komada, samo jedan je bio priblizno sa ispravnim radom motora, ostalih 5 je u startu bilo neispravno i odmah je moralo u servis.
od toga 1 komad nije mogao da napusti ni sam Kragujevac, i prakticno odmah (sa manje od 20km na satu) je morao da ode na veliki servis da bi mogao da se nekako doveze 100nak km do BG.
nazalost, to je nepoznato u svetu ali ja imam i to u vidu.
a termoregulacija na Jugu, bilo termostat bilo termoprekidac je nesto sto je poznato da crkava samo tako, i obicno vlasnici Juga to nose u gepeku.
hteo sam da u startu otklonimo mogucu smetnju koja ce se pojaviti, samoje pitanje kada jer je masovna pojava/ kvar koji napada Jugo.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Zasto kupovati cijeli distributor ako je membrana jedini problem
isto kao onaj ugradjen u fabrici.
ja mislim na drugi tip/proizvodjaca gde luft nije tako drasticno veliki a izrada tako losa.
Dalje, ako imamo karburator koji daje premrsavu smjesu, postavljanje novog distributora nece pomoci
za IPMov imam sve samo ne dobro misljenje, iz prakse.
ujedno, razvodnik i karburator su glavni uzrocnici nacina na koji radi motor, a oni su po pravilu toliko losi da su i ukupni rezultati rada motora losi.
ja bih uvek odmah to menjao za italijanske ili ekvivalentne komponente, bez razmisljanja i daljeg ispitivanja koliko su te domace lose (odstupaju od zadatih mera).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by brickrazlika izmedju danasnjeg motora, chisto mehanichki gledajuci i toga nije nikakva.
ovaj danasnji motor radi i na visoj radnoj temperaturi, model sa aluplasticnim hladnjakom i drugacijim rashladnim sistemom.
visa kompresija i visa temperatura > veca tendencija samodetonacije.
ili negde gresim ?
Dakle niza kompresija i isto tako tachka paljenja je redirigovana za u osnovi 95 oktanski benzin. Bregaste osovine ukoliko je katalizator prisutan takodje dobijaju manju duraciju.
Posto 95 oktanac pali brze to izaziva sagorevanje da bude kompletnije te uspeva sagoreti kompletnije pre izduva.
Greska je da su izmenjene primarne osobine motora opisanim a da upravljachka jedinica nije parirala izmene.
No, sve se da uskladiti, uvek postoji izvesni workaroud za sve pa i za ovaj slucajAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment