Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mix79
    CBC Član
    • 02.11.2008
    • 18

Re: Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Ja sam samo ispričao svoj slučaj, iz perspektive jednog amatera, ne vidim šta je tu lupetanje. Moj problem je bio sličan kao i ovaj i prenosim vam šta je iz njega proizišlo. A na vama profesionalcima je da nas ispravite, uputite,... zato i jesmo ovde.

I normalno da moj post ne treba shvatiti zdravo za gotovo, kao ni većinu postova na ovom forumu, do čega bi to dovelo... Samo prenosimo iskustva, pa u gomili tih informacija, verovatno se krije rešenje problema, a vi profesionalci nas uputite na pravi put... A po meni, amaterski gledano, najbolje rešenje je ovo što je Dora rekao, "...ako popravite plaćam, ako ne popravite ne plaćam". Naćiće se valjda majstor, koji će prihvatiti te uslove i rešiti problem. Mada, majstori nemojte se ljutiti, ali danas ima toliko pacera koji se deklarišu kao majstori, da trebaš preći sito i rešeto da bi došao do pravog. Ne samo u automobilizmu, nego i u drugim sverama života.

A što se tiče vezivanja ovog problema za 206-ticu, pričao sam sa još par ljudi koji imaju pomenuti auto sa sličnim problemima, koji su se gle čuda, pojavili nakon ugradnje sekventa. Što su mi i u Veranu potvrdili, da imaju dosta reklamacija na slične teme, ali se oni uglavnom brane lošim kvalitetom goriva. Pa sad zaključite sami, da li je problem u sistemu, majstoru, gorivu, modelu automobila ili u nešto peto...

Ja tu ne mogu da sudim jer nisam stručnjak, samo, ponavljam iz perspektive amatera, ako problem nije postojao pre ugradnje plinskog sistema, nego posle toga, zar nije najverovatnije da je problem u tom plinskom sistemu ili nešto vezano za njega ili nešto zbog njega...!? I šta vredi menjati taj MAP, ako je njegovo crkavanje samo posledica problema a ne uzrok. Ako se ne reši pravi problem, MAP će opet posle nekog vremena crći, pa opet kod majstora i tako u nedogled...

Ps. Kod mene nije bio problem u plinskom ECU-u nego u benzinskom, odnosno, samo je trebao taj benzinski ECU da se prešteluje na određene vrednosti i to je to. E sad, kako ga je štelovao, skenerom, dijagnostikom, šrafcigerom, ključem 17, okastim, vilastim... (nemojte ni ovo uzeti zdravo za gotovo, bio sam sarkastičan ), stvarno nemam pojima. Samo znam da nije menjao ni jedan deo (stojao sam pored auta prilikom 5 minutne intervencije), priključivao je neke aparate tamo ispod volana, i posle toga auto je radio kako treba, bez greške.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Amateri mogu otvarati teme gde opisuju svoje doživljaje ili svoje pretpostavke, ako se nekom odgovara na problem to nije produktivno. I dalje tvrdiš da je neko nešto prepravljao na benzinskom ECU u šta čisto sumnjam jer čemu onda tuneri i čipovanje ako je to tako prosto. Šta su tebi rekli je jedno a šta su radili je drugo.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mikonos
        CBC Član
        • 29.04.2010
        • 69
        • Sombor

Originally posted by Dora
        Pa nikako, to ni mnogi majstori ne razlikuju, neki svesno a neki iz neznanja. Ni ti ne treba da znaš razliku, to su aparati, ne piše na jednom skener a na drugom dijagnostika, mislio sam na pojam detektovanja kvara pa makar i viskom ili tarot kartama. Treba da uradiš kako je već rečeno, odeš i kažeš popravite, ako popravite plaćam ako ne popravite neplaćam.
        E, tako bih i ja, najradije. Meni je specificna stvar sto ja vidim da li je auto popravljen, najbolje tek ujutru kada je hladan. Bilo bi dobro da hoce da ostave auto preko noci u servisu pa da ja dodjem ujutru da ga zajedno upalimo i probamo, ali ako nece ja moram platiti i otici kuci, a sutra Boze pomozi da vrate pare.
        Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• mikonos
          CBC Član
          • 29.04.2010
          • 69
          • Sombor

Danas sam bio u ovlascenom servisu. Uradili su ponovo "pravu" dijagnostiku i nije pokazivao nista jer je prethodni majstor obrisao sve sto je kompjuter pamtio. Ocistili su motoric ler gasa, leptir ler gasa i map senzor. Platio 1400 dijagnostiku i 820 dinara pola sata radnog vremena za ciscenje. Oni veruju da su resili problem i da sutra javim izvestaj sa jutarnjeg paljenja. Kazu da senzori i sonde nisu jer bi auto cesce izbacivao check engine i zapamtio bi u memoriji. Javljam i vama sutra da li je to to.
          Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Ušao si u kolo...nadam se da će muzika uskoro na pauzu...

Comment

• mikonos
              CBC Član
              • 29.04.2010
              • 69
              • Sombor

Daj Boze!!!

Comment

• boki 79
                CBC Početnik
                • 08.07.2010
                • 1
                • stara pazova

isti problem sa corsom 1.2 2007g.cela prica je u plinu!odi do majstora i neka ti ponisti greske u kompu i nemoj da ga vozis na gas pa vidi kako se ponasa auto!trebalo bi da bude sve ok.posle odes u servis gasa neka podese komp plinski

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

Originally posted by mikonos
                  Danas sam bio u ovlascenom servisu. Uradili su ponovo "pravu" dijagnostiku i nije pokazivao nista jer je prethodni majstor obrisao sve sto je kompjuter pamtio. Ocistili su motoric ler gasa, leptir ler gasa i map senzor. Platio 1400 dijagnostiku i 820 dinara pola sata radnog vremena za ciscenje.
                  Dijagnostika je merenje raznih parametara i njihova kontrola u raznim rezimima rada, skener to ne moze da uradi jer on samo "cita" sta ECU misli da je vrednost. Ako se bilo koji senzor ili sonda "zaglavi" na vrednosti koja nije van norme koja je upisana u algoritam softvera nikad nista i nece zapisati niti ce uputiti gde je kvar. To je razlika izmedju citanja gresaka i dijagnostike.
                  Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• mikonos
                    CBC Član
                    • 29.04.2010
                    • 69
                    • Sombor

Neke parametre su i pratili i gledali kao sto su: temperatura u****nog vazduha, temperatura motora, visina napona... (nisam bas sve video, uglavnom ima jedna stranica u meniju gde su sve neki parametri koji se menjaju kako auto radi i zagreva se).
                    Auto je jutros lepo upalio i nije se gusio i gasio tokom dodavanja gasa. Nadam se da ce tako i ostati. Ako ponovo bude problema javicu se.

Comment

• mikonos
                      CBC Član
                      • 29.04.2010
                      • 69
                      • Sombor

Evo, da dam izvestaj nakon skoro 2 meseca voznje (nakon problema sa gasenjem auta pri dodavanju gasa dok je hladan i ciscenja motorica ler gasa, leptira ler gasa i, map senzora i uradjene dijagnostike). Presao sam oko 4 hilj. km i nije mi se ni nakon jednog paljenja ugasio. Medjutim, ostao je problem (koji je bio i pre servisa) da ima sporiji odziv na gas. Bilo kada je motor topao ili hladan (kada je malo izrazenije) po pritiskanju papucice ne povecava broj obrtaja motora istog trenutka vec sa odprilike sekundom zakasnjenja. To se najcesce oseti na leru - pre kretanja auta. U visim obrtajima (iznad 1500 - 1600 obrtaja ovo se ne javlja). Ne predstavlja mi neki problem ali me vise nervira. U ovlascenom servisu su mi samo rekli da to nije problem i da suvise brzo pritiscem gas. Ima li ideja kako da resim???

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Još su ti ostale dizne kao jedan od mogućih problema. Ali me stav ovlašćenog servisa brine!!!!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• mikonos
                          CBC Član
                          • 29.04.2010
                          • 69
                          • Sombor

Nazalost, to je prvo sto je uradjeno jos kada sam imao problema sa gasenjem auta (ima o tome na pocetku teme). Problem mi se javlja i kada auto radi na benzin i kada radi na plin.

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Ventili? Raštelovani mogu biti uzrok sličnih problema kao što to mogu da budu i svećice i bobina.Da li je vršena provera navedenog i na koji način,ako jeste?

Comment

• mikonos
                              CBC Član
                              • 29.04.2010
                              • 69
                              • Sombor

Originally posted by Stratos
                              Ventili? Raštelovani mogu biti uzrok sličnih problema kao što to mogu da budu i svećice i bobina.Da li je vršena provera navedenog i na koji način,ako jeste?
                              Svecice su zamenjene novim pezoovim pre 12 000 km (kupljene u Veranu i zamenjene u ovlascenom servisu). Bobina nije proveravana. Za ventile ne znam da li su ih mogli videti preko dijagnostike koja je radjena pre 2 meseca (takodje u ovl. servisu)? Tada su gledali neke parametre i rekli da je sve OK.

Comment

• Stratos
                                CBC Senator XXL
                                • 10.09.2008
                                • 2594
                                • Novi Sad

Gledanje u dijagnostiku nije svemoguće .Očigledno da negde postoji neka neusklađenost,ako ne kvar i treba biti uporan pa je iskopati.

Comment

Working...
                                X