Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Ako si doterao ispravan na zamenu ulja i filtera, onda treba da uzmes ispravan sa zamenjenim uljem i filterima, nema druge. Price o jednom u milion slucajeva necu ni da komentarisem.

Drugo, kako to da su tako ekspresno otvorili motor? Toliko toga su mogli da provere bez otvaranja, pa tek onda da razjebu sve. Jesu li te pitali za odobrenje ili...?
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Pa nisi u pravu zverko, sta sad majstor treba da izigrava majmuna. Da kaze decko ja ne preuzimam rizike sedi ti u auto pa verglaj da ako se nesto desi ti budes kriv. Covek radi svoj posao, seo je rutinski i on verglao, mogao je bilo ko drugi da vergla. Nece valjda da drzi vlasnika na lanci i majstor da popravlja a kada treba provera onda vlasniku da vice, pali auto, guraj, ljuljaj itd. Drugo auto ima gorivnu pumpu...fals vazduh. Drugo auto je upalio normalno i radio 5 sek. Da se odvrnuo sraf od kartera majstor je kriv i ako ga je stegao po propisu, da je nesto polomio tokom njegovog rada majstor bi bio kriv. Mislim ako cemo da se pravimo pametni sad majstor moze da kaze, ej ok ako cemo tako ulje nije kupljeno kod mene, ko zna sta si ti sipao pa je zakazao spaner ili nije podmazalo lanac kako treba pa je preskocio. Jedino sto bi mozda bilo fer je da majstor snosi troskove rada, znaci da ceo posao uradi za dzabe ali delove placa vlasnik.
      Nekome se auto kvari jednom nedeljno a majstora posecuje 3X nedeljno, velike su sanse da se mnogi kvarovi dese bas kod majstora.
      Do duse ne znamo celu pricu, dal je vlasnik bio prisutan svo vreme, ili je prepricana prica majstora?
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

PREDLOG
        Ti kupi delove a rad neka bude njihov pa kom opanci,kom obojci.

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

Originally posted by gorans
          PREDLOG
          Ti kupi delove a rad neka bude njihov pa kom opanci,kom obojci.
          ovo je fer ponuda

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Originally posted by RANK
            Ako si doterao ispravan na zamenu ulja i filtera, onda treba da uzmes ispravan sa zamenjenim uljem i filterima, nema druge.
            Ima zamenjeno ulje i filtere u autu,a da li je bio ispravan NE ZNAMO! Da je crkao ECU da li bi i onda majstor bio kriv??? Jedini problem je sto se radi o BMW koji NIJE odrzavan pravilno jer je to skupo,nije se imalo para,kao sto se sad nema za ovaj kvar.....

Statusni simbol sve dok ne zatrazi nesto a onda te svrsta tamo gde treba da budes.....mnogi osetili na svojoj kozi,neki priznaju neki ne....ja vozio 7-icu 6 meseci znam kako izgleda
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ovde imamo 2 tabora. U jednom su većina majstori, au drugom korisnici vozila.

Ovde je definitivno potrebno utvrditi zašto je lanac pukao i onda troškove svaliti na jednu stranu. Možda je motor prešao 400k bez menjanja lanca ili je vlasnik menjao jednom u 50k ulje, ili je ulje bilo neodgovarajuće gradacije. A možda su majstori kod servisa nešto zeznuli, zakačili ključem, lupili čekićem, ostao neki alat...

Neovlašćeni servis, povećan rizik.

KAda nekome pozajmite auto, a njemu nešto crkne, ko bi trebalo da snosi troškove?!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Ovde je definitivno potrebno utvrditi zašto je lanac pukao i onda troškove svaliti na jednu stranu.
                Mislim da je ovo jedino korektno rešenje u ovom slučaju.
                Voleo bih da čujemo predloge kako utvrditi šta se tačno desilo i iz toga izvučemo zaključak o obavezama.

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

@eon
                  Pa kazi sam, ko bi trebao? U mom selu onaj kome je pozajmljeno, ne znam u tvom. :-)

Nisam vidovit kao Gavra, ali iz prvog posta se vidi da je covek doterao ISPRAVAN auto u servis. E sad, mozda bi supermen svojim rendgenskim vidom mogao da ustanovi sta je bilo pre i posle intervencije, ali za vlasnika nema dileme da je auto bio ispravan, normalno palio, normalno isao. Na kraju krajeva, na svojim "nogama" je stigao u servis, nije doslepan. A nisu mu se culi ni neki specijalni zvuci, jer da jesu, majstori bi ih valjda culi.

@Gavra
                  Secas se kad sam dosao kod tebe da mi zamenis lezaj tocka a ti krenuo da me sapunjas "mozda je disk, plocice, sajla rucne, trt-mrt". Os tog momenta sam krajnje skeptican prema tvojim ekspertizama.
                  Ako coveku mozes da pomognes, pomozi mu, a sigurno mu neces pomoci napusavanjem ili npr zakljucavanjem teme kao sto imas obicaj kad ti se nesto ne dopada.

NHF

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

Naravno da se sećam zato sam se i potrudio da više ne dodješ,čudno je kad shvatiš da majstori biraju mušterije mnogo pažljivije nego što vi to mislite. Onaj ko nema pare da popravi auto,nego hoće da ga ZAKRPI nema šta da traži kod mene i time se ponosim.

Dosta off-a ako neko ima nešto pametno na temu dobrodošlo je. I ja bih voleo da odvezu ovaj BMW u Deltu i odande dobije expertizu zašto je prezupčio,pa da posle dobijemo ovde izveštaj i onda će svi znati zašto je došlo do kvara.
                    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

Da zakrpim? Pa ja sam otisao u prvi sledeci servis, zamenio lezaj i resio problem, sad je tome vec godinu i po. A to sto ti procenjujes sta musterija zna i da li moze da se o****, pa ako ne moze, onda kao 'biras' musterije. Bane iz PC urgenta, nazalost, nije imao srece kao ja. Ali to je neka druga prica. A moze i on da je isprica, da ga pitamo?

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

tek sam sad skapirao da je to noviji auto . 2000 i neko godiste ?
                        ja sam ubedjen da lanac ovde nije razlog sto auto nije upalio , nego gorivo.
                        filter se preventivno puni sa dizelom,iako novije procedure za zamenu filtera nafte ne traze to izricito.ali je
                        bolje napuniti ga evrodizelom pre montaze.
                        imamo tako malo podataka.
                        da li je ECU nesto javio ?
                        zasto nije zakacena dijagnostika pa da se vidi sta se desava.?
                        odakle smelost da se odmah rastura motor.. nista ne razumem.
                        jednostavno je : AKO od verglanja ne moze da prezupci motor ( i to jos lanac ) a nemoze da prezupci.
                        onda oni nisu krivi.

ljudi zovite majstora upomoc : @dieselman pomagaj.

evo moj svez primer : oteram auto (fiat punto 1.2 benzinac) da mi se zameni dihtung poklopca ventila. i zameni se to.
                        i sutra ujutro ja da upalim auto,nece..samo vergla. ... kako sam ga uzeo pali na pola kljuca nikada se nije ugasio u voznji..
                        otvorim haubi i onako gledam..,neznam sta ni da gledam ..multipoint ,senzori ..samo teoretski malo poznajem.
                        auto bio na kontaktu i ja krenem da drmam one kablove od raznih senzora. i jednog trenutka cujem da mi nesto klikce kada pomeram jedan kabal ( klikce negde kod osiguraca,neki rele ili sta vec )
                        skapiram da je to kabala koji pored poklopca dekla ide na senzor radilice ( ili kako se vec zove).
                        udjem u kola i auto upali normalno,izadjem i pomerim kabal na mesto gde stoji u plastici poklopca zupcastog..auto se ugasi
                        skapiram da je taj kabal negde probio,ojeo se ili tako nesto. ostavim ga u polozaju u kom auto radi.
                        ali mi ne bi tesko i odem do servisa gde mi je menjan dihtung dekla. jer 100% je kabal ostecen kada je skidan dekl,pa je nategnut ili zarezan negde taj kabal.
                        njihova konstatacija ..( a nisam ni ja nesto insistirao ) da je to tako bilo,i da nista nesmeta da tako stoji van lezista
                        i na moje pitanje a sta ako mi prekine u toku preticanja ..odgovor .. " ma nece ,samo teraj "
                        i sad to tako stoji ..
                        i to cu ja o mom trosku i sam da sredim ..
                        btw: dihtung dekla ponovo curi .

sta ocu da kazem ,da je kod nas ustaljeno ponasanje da musterije snose bas sve troskove , i zbog toga umeju majstori da budu vrlo "brzi " i bahati sa tudjim automobilima .
                        u mom primeru je ako ne 100 % ,a ono sigurno 98% kavar sa kablom za senzor pozicije radilice izazvao majstor nepazljivim
                        rukovanjem u motornom prostoru .

u slucaju ovog BMW , zaista je lanac nepristupacan da bi ga neko alatom ili rukom ostetio - pomerio , ali opet stavi te prst na celo ... da se vama to desi prilikom najobicnije zamene ulja..

bas zato sto je 1:1 000 000 slucaj , mora i taj servis svoj deo "marfija " da prihvati.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• RANK
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 1635
                          • Beograd
                          • FIAT MAREA WEEKEND 1

I meni nije jasno kako se to HOP! otvara motor, sta je u pitanju, zar se prethodno ne iscrpe sve druge mogucnosti?

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

KAda nekome pozajmite auto, a njemu nešto crkne, ko bi trebalo da snosi troškove?!
                            pozajmio auto od drugara. odem po dete u vrtic i na parkingu zatvorim vrata a staklo se raspe u param parcad iz cista mira. otisao u glass servis, kupio staklo i namestio. e sad, imao sam mozda srecu sto je yugo bio u pitanju pa je to kostalo 20e ali isto bi bilo i da je u pitanju bio mercedes. uzeo sam ispravan auto i osnovni je red da ga vratim ispravnog.

u svakom slucaju dao sam vam licni primer sa bravom od BMW-a , sta je trebalo da sad krenem da pricam pricu coveku kako mu je auto mator pa kljuc izlizan pa se brava izlizala unutra i prilagodila kljucu a on je trebao na vreme da pravi drugi kljuc da se ne bi brava izlizala i bla bla bla. svako neka radi po svojoj savesti, ja nisam hteo da ulazim uopste u bilo kakvu pricu sa musterijom da sam uopste imao probelm sta vise musterija nije ni znala sta se desilo. kako je doterala auto tako ga je i oterala, ispravnog !

treci primer: matori kupio auto, oterao kod majstora uradio veliki servis. posle 7 dana mu zakuje motor na auto putu. dal stvarno mislite da je cimao majstora zbog toga, jeste ali da mu popravi tj zameni motor i uredno platio i taj deo posla.

generalno, u ovom slucaju ne mora da znaci da je majstor kriv a mozda i jeste, ne znam dal ima veze to sto zamenu filtera za gorivo nije uradio po propisu ako je to uopste takav propis za taj motor ali ostao mu auto u rukama bre i ako drzi do sebe i svog rada treba da preuzme to a sebe. hebi ga kosta ali isto tako kosta i taj servis koji je radio na ko zna koliko auta do sad. ne mozes da radis bilo kakav poso a da ne preuzmes rizik da mozes biti i u gubitku a ne samo na dobitku.

mozda je glupo ali sta mislite ko je kriv sto je ona devojcica umrla posle operacije cukljeva, ona sama ili mozda njeni roditelji?

znaci volimo i lepo nam je kad oderemo nekog za servis a kad treba da damo pare onda nam nije lepo... nije nego...

najgore u svemu je sto ima nas raznih ljudi pa tako neka sitauacija vrlo lako majstoru moze da izadje na nos pa da se posle pita sta mu je uopste u zivotu tebalo da otvara servis kad je mogao da prodaje kifle i da nema problem .

Onaj ko nema pare da popravi auto,nego hoće da ga ZAKRPI nema šta da traži kod mene i time se ponosim.
                            majstorski, nema sta... nemoj brate, nemoj !

@RANK: a kad sam ja tebi doneo laptop da mi sredis tastaturu a ti mi ga vratio sa crknutim ekranom? znam brate, desava se, jednom u milion...
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Sta je ovo sad neka prozivka, a?

Comment

• Stratos
                                CBC Senator XXL
                                • 10.09.2008
                                • 2594
                                • Novi Sad

Ne definisani odnosi,eto u tome je problem.
                                Ako nisu definisani ugovorom,definiše ih zakon,na kraju krajeva.
                                Ako su ljudi ljudi,lako je utvrditi šta se desilo i čija je krivica i na kome je da snosi popravku motora.
                                Ako nisu ljudi to što treba da budu,onda se praktikuje pesnica,pajser,lopata,upaljač,bomba,utoka...prema afinitetima.

Utvrdite uzrok neispravnosti kao i stvarni obim havarije dalje će ići lakše.

Comment

Working...
                                X