Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Mislim da majstor nije kriv ali je odgovornost na njemu da sve rese na obostranu korist

Treba rasturiti automobil i pogledati sta je uzrok crkavanja lanca/spanera/klizaca itd

Jedan primer kolege koji drzi Nissan-ov auto otpad. Kupio ulje total i filter ulja nov za Almeru 2.2 dizel, zamenio to sve i kad upali auto pocne nesto da cvaka u glavi kao da ne nabija pritisak ulja.. Auto je takodje na lanac. Ugasi covek auto, ispusti ulje i stavi staro sa starim filterom, isto se desava.. Nista, nastavlja da rastura i vidi da je na malom lancu za bosch pumpu kriv lancanik, zameni on to posto jelte ima otpad pa i vise tih motora na istom. Sklopi sve, opet isto se cuje.. Na kraju je ispalo da je prilikom isticanja ulja, blokirao hidro spaner koji gura klizac i zateze lanac.. zamenio hidrospaner, napasovao lanac i sad je sve super..

Sta bi bilo da se desilo u servisu ne znam ali znam da sve crkne kad-tad dal kod majstora ili kod dundjera, ili ga vi svojom rukom dokrajcite..

Pozz za zverka i LCD

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

sta vise musterija nije ni znala sta se desilo. kako je doterala auto tako ga je i oterala, ispravnog !
      Samo ovako mogu raditi ozbiljni servisi, jer ljude kojii ne cackaju oko kola nista drugo i ne zanima. Moji prijatelji koje automobili zanimaju samo kao prevozno sredstvo, odu u servis, ostave kljuc i auto i pitaju kada da dodju.
      Long Live CBC!!!

Comment

• miky
        CBC Početnik
        • 24.12.2010
        • 6
        • Kraljevo

Prvo da vam se zahvalim na pomoci, ovakvi forumi i sluze za ovakve stvari.

Bio sam u bmw zastupnistvu, objasnio o cemu se radi i rekli su mi da je problem kod nepravilnog menjanja ulja tj. nije ispostovana procedura menjanja jer kako kazu mora ozraciti sistem goriva a greska je nastala zato sto prilikom ispustanja ulja, stvorio se nizak pritisak a prilikom startovanja motora usled ne ozracenosti sistema i ne dovoda goriva u motor dosto do gasenja vozila i do prezupcenja(ovo sam objasnio onako laicki koliko sam zapamtio sta su mi govorili u bmw).

Delovi koji su mi rekli da kupim koji su otisli u servisu gde sam menjao ulje:
        - gumice ventila 16 komada 100 din po komadu
        - hidro zatezac 60 sura
        - lanac gornji 65 eura
        - zaptivac glave motora 65 eura
        - poklopac ventila 25 eura
        - semening radilice 10 eura
        - vodena pumpa 60 eura koju sam ja uzeo na sebe jer treba da se menja
        Takodje treba da se glava ako sam dobro zapamtio obrusi da bi gumice na ventilima dobro legle ili nesto slicno ako sam dobro zapamtio i to kosta 35 eura.

Gazda servisa mi priznaje sledece:
        i rad a ostalo sve ja!!!

Comment

• zli mario
          CBC Član
          • 19.05.2005
          • 90
          • novi sad

bmw e39 ima dve transportne pumpe.elektricne
          jedna u rezervoaru ,a druga pod vozackim nogama
          drzanje na kontaktu nekoliko puta puni potpuno prazan filter bez ikakvog problema
          pod uslovom da su pumpe ispravne
          ovo sto rece da je dimio mi vise lici da je roknula jedna dizna pa propisala gorivo u cilindar i da nije imao pritisak na railu i da zato nije upalio
          da je prezupcio u sta sumnjam,polupao bi sve ventile i u jednom momentu bi stao,tj ne bi mogao da anlasuje
          mogao bi malo da potvrdis je li on stvarno polupao ventile ili nije?

a sto se tice ovih prepucavanja to je prebacivanje krivice zato sto tako nekome odgovara

i jos nesto
          pojma nemas sa tematikom i majstor te laze samo tako
          radio sam u bmw 2 godine i nikada se tako nesto nije desilo
          niste gore od sporog kompjutera
          i sporog interneta

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by JAPANX
            ja mislim da zverku nije ni radio lcd kad je doneo kod ranka a on kako hoce
            Nije sve tako prosto, ali neka bude tako kako Zverko kaze. Ja se iz ove teme odjavljujem.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• VVLAJKO
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2008
              • 484
              • Nis
              • Audi A4, Primera p12

Hoce da prezupci ako motor teze povlaci ulje( ne ulazim u to iz kog razloga, da li zbog same konstrukcije motora/pumpe ili zbog dotrajalosti iste, zapusenog sita, loseg filtera) , na verglanju ne moze da digne pritisak ulja i ako se dugo vergla eto belaja.

Meni se desilo na jednoj Primeri i od tada obavezno prvo zamenim ulje i filter, upalim motor pa onda radim dalje(ostale filtere, kaiseve).

Posebna prica je koliku stetu moze da napravi kada prezubi na verglanju(sto naravno opet zavisi i od same konstukcije motora i debljine stabla ventila), za koliko zuba je prezubio i sta je prezubilo bregasta ili pumpa.
              Ja bi licno rekao da bi se motor ukocio prilikom daljeg verglanja ili da bi se makar culo lupanje ako je bregasta prezubila, u zavisnosti za koliko zuba, po navedenim simptomima ako je zaista nesto i prezubilo tipujem na pumpu(to godiste valjda ima VP pumpu).
              Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• miky
                CBC Početnik
                • 24.12.2010
                • 6
                • Kraljevo

Prvo da vam se zahvalim na pomoci, ovakvi forumi i sluze za ovakve stvari.

Bio sam u bmw zastupnistvu, objasnio o cemu se radi i rekli su mi da je problem kod nepravilnog menjanja ulja tj. nije ispostovana procedura menjanja jer kako kazu mora ozraciti sistem goriva a greska je nastala zato sto prilikom ispustanja ulja, stvorio se nizak pritisak a prilikom startovanja motora usled ne ozracenosti sistema i ne dovoda goriva u motor dosto do gasenja vozila i do prezupcenja(ovo sam objasnio onako laicki koliko sam zapamtio sta su mi govorili u bmw).

Delovi koji su mi rekli da kupim koji su otisli u servisu gde sam menjao ulje:
                - gumice ventila 16 komada 100 din po komadu
                - hidro zatezac 60 sura
                - lanac gornji 65 eura
                - vodena pumpa 60 eura koju sam ja uzeo na sebe jer treba da se menja
                Takodje treba da se glava ako sam dobro zapamtio obrusi da bi gumice na ventilima dobro legle ili nesto slicno ako sam dobro zapamtio i to kosta 35 eura.

Gazda servisa mi priznaje sledece:
                i rad a ostalo sve ja!!!

Sjebase mi auto a ja sve da platim!!!

Comment

• vladaomega
                  CBC Senator XXL
                  • 11.10.2010
                  • 484
                  • beograd

prezupcio dizel a nije pokrivio ventile ? ako nisu krivi ventili zasto se skidala glava?

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715
                    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ovde je stvarno prisutna velika ogorčenost oba "tabora", da citiram Eona.

Pre nego što se uopšte utvrdilo činjenično stanje, Gavra brani majstora (pritom dajući istoriju (ne)održavanja motora), Rank brani korisnika usluga (iako ni on ne zna šta se desilo ali ima loša iskustva), i na kraju počeše da sevaju varnice. Ja se namerno nisam uključivao u diskusiju, da bi se samo potvrdile moje sumnje - duboko nepoverenje majstor/korisnik usluga.

Nadam se da smo konačno dobili odgovor ko je kriv U OVOM SLUČAJU! To što me je neki majstor zavrnuo, ne znači da će me Gavra, Dora ili bilo ko drugi ponovo zavrnuti. Zato se trudim da sve radim preko preporuke, i time smanjim rizik da doživim neprijatnost.

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Pre neki dan doterao lik Toyotu , 2005 na izmenu ulja. Praksa kaze, odmah po dolasku OBD2 scan i prijavi se greska vezana sa senzorom bregaste. Kaze se vlasniku da postoji greska i da li zeli da se otkloni. Isti odbija.
                      Zamana ulja samo povecava problem, jer novo ulje ima veci pritisak a posebno kao hladno. Greska koja je postojala je da je na spaneru lanca bregaste pukla kocnica koja zadrzava spaner u poziciji. Doduse, sumnjalo se na varijator da je izbacio senzor izvan ocekivane pozicije programa ali se eto pokazalo da je spaner bio kriv za to. Motor je jednostavno zamro sa paljenjem sa novim uljem jer je izbacio spaner do kraja i tako pouvukao usisnu bregastu izvan mariginala adaptacije sistema i isti se ugasio.

Dakle, hteo ili ne, morao je da odradi popravku ali ovoga puta sa jos jednom zamenom ulja i skidanjem kartera jer je deo kocnice spanera zavrsio u karteru.

Naravno, radionica nije duzna da izadje u susret u ovom slucaju ni na koji nacin jer je napomenula da na autu postoji greska, u ovom slucaju je sumnja bila na varijatoru ali kako god, bilo se dovoljno blizu da se nagovesti moguc problem u skoroj buducnosti i samim tim skine odgovornost za eventualne nadolazece posledice.

Da radionice u Srbiji imaju praksis da rade na ovaj nacin, ovaj topic ne bi ni postojao.

Jedno brzo pitanje za znalce: Da li hidrospaner na tom BMW motoru ima kocnicu da ga blokira i prati istezanje lanca. Nemogu da verujem da je nema. U suprotnom zvuci kao konstrukcijska greska koju sumnjam da BMW sebi moze da dopusti. Ovi sto tvrde da je zbog promene filtera sto je ostao prazan, lupaju.
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

Originally posted by RANK
                        Originally posted by JAPANX
                        ja mislim da zverku nije ni radio lcd kad je doneo kod ranka a on kako hoce
                        Nije sve tako prosto, ali neka bude tako kako Zverko kaze. Ja se iz ove teme odjavljujem.
                        Daj bre, ti si mnogo ozbiljan.. Opusti se malo i dopusti da ti obrisu koji post, nije smak sveta

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Da radionice u Srbiji imaju praksis da rade na ovaj nacin, ovaj topic ne bi ni postojao.
                          Da li je ta "preventivna dijagnostika" izražena kao stavka na računu?
                          Jasno mi je da je opisani princip obostrano koristan,samo u pomenutoj ceni od 10e za uslugu zamene ulja nema mesta ni za rukavice,a kamoli za ozbiljan pristup automobilu.

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

E da sad me Stratos podseti. Isti oni prijatelji koji ostave kola i pitaju kad da dodju po auto, ne pitaju za cenu. Ja sam 5 godina odrzavao Renault u Jagodini, i nikad nisam pitao za cenu, a drao me je kao vola. Medjutim uvek sam zadovoljan odlazio iz Jagodine i nikada nisam imao probleme sa autom.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• BOOST
                              Founder - Admin od Začetka
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Stratos, ovde svi rade ovakav vid dijagnostike i vode registar, istorijat gresaka na autu. Sve je tu include , naravno, inculede je i cena radnog sata od 50-150 €.
                              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                              move your mind

Comment

• Gavra
                                CBC Senator XXL
                                • 06.03.2008
                                • 2031
                                • Beograd

Originally posted by BOOST

Jedno brzo pitanje za znalce: Da li hidrospaner na tom BMW motoru ima kocnicu da ga blokira i prati istezanje lanca. Nemogu da verujem da je nema. U suprotnom zvuci kao konstrukcijska greska koju sumnjam da BMW sebi moze da dopusti. Ovi sto tvrde da je zbog promene filtera sto je ostao prazan, lupaju.
                                ima jednosmernu konusnu kocnicu bez opruge koja prati istezanje lanca......ako me dobro sluzi pamcenje
                                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
                                X