Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Put-in
    Banovan
    • 28.01.2009
    • 189
    • Beograd

Re: Prezupcio bmw 520d prilikom menjanja ulja kod majstora!

Čitam ovu temu i smejem se koliko su ovi majstori namazani. Čak i po forumima hoće da operu mozak ljudima kako je majstor uvek u pravu i bla bla njihove priče... Care... ti si oterao auto koji je radio, u to se uverio i taj majstor vaćaroš koji je na njemu "radio", jer da je drugačije, on ne bi preuzeo da bilo šta radi dok ti ne napuni glavu i da te izvaćari još više.
    Znači... auto je radio kada je ušao u radionicu (namerno ne kažem majstorsku, jer iz majstorske radionice auto UVEK izađe ispravan).
    Auto nije izašao ispravan (ako je uopšte izašao).
    E sad... da mnogi ovde ne bi branili stavove svoje struke ili nestruke i da se mnogi vlasnici auta ne bi svađali sa njima... Odvedi ti njemu lepo inspekciju na vrata, i završio si posao. Čak i da ti on ne napravi to, on će imati štetu mnogo veću nego što je tebi prouzrokovao (ili možda i nije, ali je u njegovoj radionici auto).
    A neki su ovde pokazali baš pravo ono "majstorsko lice" sa izjavama "biram mušterije... " Da je ova zemlja normalna takvih majstora ne bi bilo, niti bi se bavili tim poslom. Zverko je totalno u pravu što se tiče ovoga!

Pravi majstori (koji su prvenstveno normalni ljudi) će na ovaj moj post gledati sa odobravanjem.

P.S. Brišite ako vam ne odgovara, ali jednostavno ne mogu da čitam ove nebuloze ljudi koji brane majstora. Zna sa kako se posao radi.

Comment

• vladaomega
      CBC Senator XXL
      • 11.10.2010
      • 484
      • beograd

Čitam ovu temu i smejem se koliko su ovi majstori namazani?
      koliko su tek musterije n.......? uostalom kakve musterije imamo moramo biti namazani na kvadrat

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Da je otisao u ovlasceni servis i ovo se desilo da li bi smeo da angazuje advokata i inspekciju i da preti sa takvom silinom i podrskom?! Ima ovde dosta vlasnika vozila u garanciji pa nek napisu iskustva.

Branimo onoga ko ne moze da se brani,svaka medalja 2 strane ima,a koliko vidim svi ste spremni da kamenujete nekoga ko nije prisutan

Ako je kriv i probao da izvacari onda je SRAMOTA njegova i treba da snosi posledice,ali ako je spaner pukao od starosti i zato sto mu je vreme onda svi treba da razmislite o naravi i postupcima.....
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Jbt. još malo će proći vremena od kada ćemo se gledati preko mušice?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

A neki su ovde pokazali baš pravo ono "majstorsko lice" sa izjavama "biram mušterije... " Da je ova zemlja normalna takvih majstora ne bi bilo, niti bi se bavili tim poslom.
            Ne branim ovaj stav ali šta su majstori dlakavi, nos im raste na ledjima ili su im usta rutava pa da ne biraju mušterije? Ako mušterije biraju majstore, njihovo je pravo, što majstori ne bi birali mušterije??? Treba da dozvolim da me svaka šuša sa autom u startu koštanja 100.000 evra sa sad vredi 2000 a on želi da taj auto popravi za 10 evra, maltretira zato što je mušterija? Mislim ono on misli da je mušterija i ima sva prava da me maltretira jer će da me ili mi plati. Pa nema para da me ili mi plati...
            Ja kad odem u restoran ne gledam cenovnik nego naručim šta hoću, ako moram da gledam u cenovnik, neću ni da udjem.

Šta je doterao ispravan auto??? Tačna konstatacija je da je auto radio, a ispravan je možda bio kad je izašao iz fabrike a i onda se fabrika ogradjuje od toga davanjem garancije da će popraviti nešto što im je promaklo. Jedan stariji auto ima preko 40.000 delova, za novije ne znam, šta sam ih ja sve pravio pa da znam koji je u kakvom stanju?

Čak i da je slejbo stvar, opet ima neki sporazum, dogovor ovo ono pa ako ništa ne upali onda se potežu druge mere. Mislim dovedi mu inspekciju... Mogu da mu pljunu pod prozor što se samog slučaja tiče i expertiza će koštati 3 puta više nego sam auto. Mogu da mu naškode po svakom drugom pitanju kao što i rade smrdine i traže mito za bilo šta da te kao ne kazne a to je već osveta i nema veze sa samim slučajem.

Svi vi radite negde i nepogrešivi ste? Sve je ono tip top, kad kod vas udje inspekcija izadje posramljena jer eto uznemiravali vas bezveze pa mora da se izvinjavaju na vašem dragocenom vremenu uzalud utrošenom?

Ovo sve ode polako u Honduras... Imam platu 250 evra a vozim auto koji traži toliko mesečno...

Ja kad odem u restoran ne gledam cenovnik nego naručim šta hoću, ako moram da gledam u cenovnik, neću ni da udjem.
            Na ovu rečenicu će se svi nahvatati, svi žele da plate nezamislivo i to bi i uradili samo da im je neko rekao da treba... To je istina kao što sam ja djedek mraz, znači napola, djedek jesam ali mraz nisam... Što ne ode u ovlašćeni servis?

Tema je inače reklama za ovlašćeni servis samo ne znam još uvek koji, čekam...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dejanvektra
              CBC Početnik
              • 24.12.2010
              • 1
              • beograd

dizel auto koji prezupci nece raditi ni pet sekundi normalno a na takvom autu se ulje ne menja za male pare kod nazovi majstora vec se ode u servis koji to zna da uradi i da naplati svoje znanje

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Originally posted by M-power
                Originally posted by Chubbs
                a zanimljivo da su drazen i borec jedna te ista osoba...
                I tek registrovani
                Kakva energija!
                Ljudi se registruju samo da bi postovali u ovoj temi! I svi iz Bgd.

Comment

• Put-in
                  Banovan
                  • 28.01.2009
                  • 189
                  • Beograd

Dobro, možda sam malo preterano iskazao svoje nezadovoljstvo i izvinjavam se na tome, ali niko ovde ne može da tvrdi da je taj auto pokvaren ušao u radionicu. Ja ne mogu da tvrdim da je 100% bio ispravan, ali da je radio normalno to stoji (jer kako rekoh, majstor ga ne bi primio tek tako).
                  Ako neko bira mušterije (a znam i ja par njih koji to rade), onda nešto tu nije u redu, ili je taj majstor slab sa znanjem ili sa živcima (u bilo kom slučaju loše za posao).
                  Ovde bi on trebao da dobije savet šta da radi, a ne da mu mi pričamo da li mu je auto dobar, da li ima para za njega... misim, odakle neko zna da taj lik nema para, možda ima, možda ima više nego većina nas ovde, nemojmo iznositi pretpostavke na osnovu rekla kazala.
                  Ja imam para da svoju toyotu održavam u ovlašćenom servisu, ali ne održavam je tamo, prosto jer je mali servis oko 10.000din, a u svojoj režiji upola manje.
                  I sad još "ne možeš mu ništa, ekspertza bi trajala ..." , jel to znači da treba da izvadi nož pa da isteruje pravdu? Mislim... loša uputstva dajete dečku.
                  A drugo, da je taj majstor siguran da nije poebo taj auto onda ne bi dao ni dinar za opravku, a koliko vidim on nudi određenu sumu.
                  Prevelik je problem da bi se to ovde na forumu izbistrilo, a ja savetujem druge da mu daju savet ako mogu a ako ne onda da ne raspravljaju da li je ili nije auto radio pre toga.

P.S. Doro, nemoj da braniš svoju majstorsku struku u ime drugih, jer ja mislim da ti ne spadaš u tu klasu majstora koje sam ja isprozivao. Da spadaš ne bi te ljudi hvalili u toj meri. Verovatno se i tebi desi da si neki dan tanji sa živcima pa odbiješ nekog, ali ne verujem da je to trend kod tebe kao kod nekih... U svakom slučaju nisam mislio na majstore tvog kova.

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Originally posted by Dora
                    Ako mušterije biraju majstore, njihovo je pravo, što majstori ne bi birali mušterije??? Treba da dozvolim da me svaka šuša sa autom u startu koštanja 100.000 evra sa sad vredi 2000 a on želi da taj auto popravi za 10 evra, maltretira zato što je mušterija? Mislim ono on misli da je mušterija i ima sva prava da me maltretira jer će da me ili mi plati. Pa nema para da me ili mi plati...

Šta je doterao ispravan auto??? Tačna konstatacija je da je auto radio, a ispravan je možda bio kad je izašao iz fabrike a i onda se fabrika ogradjuje od toga davanjem garancije da će popraviti nešto što im je promaklo. Jedan stariji auto ima preko 40.000 delova, za novije ne znam, šta sam ih ja sve pravio pa da znam koji je u kakvom stanju?

Svi vi radite negde i nepogrešivi ste? Sve je ono tip top, kad kod vas udje inspekcija izadje posramljena jer eto uznemiravali vas bezveze pa mora da se izvinjavaju na vašem dragocenom vremenu uzalud utrošenom?
                    AMIN
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• banekg
                      CBC Senator XXL
                      • 06.09.2010
                      • 1274
                      • Nis
                      • Toyota Carina e 2.0

Nije mi jasno kakve veze ima da li je servis ovlascen ili nije. Da li vi, ljudi, koji ovo pisete, znate uposte kako se dobija sertifikat ovlascenog servisa. To je u najmanju ruku smesno.

Dakle, bio ovlascen, ili ne, ako je neko nesto zahebo, moze da resi stvari vansudskim poravnanjem ili sudskim putem. Samo treba u postupku dokazati krivicu, a to je ono najteze, jer ljudi mozda zaista nisu krivi. Takodje, postoji jos jedan problem, a to je osnovni dokaz da ti je neko nesto popravljao - za to je potrebna uredna faktura sa fiskalnim racunom. Koliko vas, je to ikada dobilo u ovlascenom ili neovlascenom servisu.

I jos nesto, ovde su ljudi nekoliko puta pominjali nekakvu inspekciju. Ovde nema elemenata ni za jednu vrstu inspekcije (jedino da im posaljete SOKOJ, ako imaju tranzistor u servisu ). Podnosi se privatna tuzba na osnovu gore navedenog.
                      Long Live CBC!!!

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

(jedino da im posaljete SOKOJ, ako imaju tranzistor u servisu ).
                        Dok se dvojica svađaju,treći koristi!

Bane,Bane...

Comment

• Ognjen
                          CBC Senator XXL
                          • 21.02.2008
                          • 438
                          • Novi Beograd
                          • -

Originally posted by migun
                          I sad još "ne možeš mu ništa, ekspertza bi trajala ..." , jel to znači da treba da izvadi nož pa da isteruje pravdu? Mislim... loša uputstva dajete dečku.
                          A drugo, da je taj majstor siguran da nije poebo taj auto onda ne bi dao ni dinar za opravku, a koliko vidim on nudi određenu sumu.
                          Originally posted by migun
                          E sad... da mnogi ovde ne bi branili stavove svoje struke ili nestruke i da se mnogi vlasnici auta ne bi svađali sa njima... Odvedi ti njemu lepo inspekciju na vrata, i završio si posao. Čak i da ti on ne napravi to, on će imati štetu mnogo veću nego što je tebi prouzrokovao (ili možda i nije, ali je u njegovoj radionici auto).
                          Kakav ti uputstva daješ dečku? Da pozove inspekciju, i na taj način bez obzira na to čija je greška, ojadi majstora. Znači nema veze dal' će da dobije nešto, bitno je da majstora ošteti.
                          Naravno da treba da zna i inspekciju ako zove, šta dobija, da li dobija i koliko će to da traje. Na osnovu toga neka razmišlja hoće li prihvatiti ponudu majstora i podeliti štetu, ili pozvati inspekciju.

Konkretno u ovom slučaju (ako uopšte postoji slučaj) i ja bih zahtevao od majstora pravo, logično objašnjenje, pa i nadoknadu štete, ali pretnja inspekcijom je postala isuviše česta pojava u poslednje vreme. Strašno je koliko ljudi iskorišćavaju strah trgovaca i majstora od inspekcije, a uglavnom je taj strah zasnovan na iskustvima sa korumpiranim inspektorima koji moraju naći neki razlog, kako bi uzeli pare.

Comment

• aleksabgd
                            CBC Član
                            • 04.12.2009
                            • 84
                            • beograd

Kad dodje do ovakvih sporova i kad nepostoji mogucnost dogovora onda se lepo obratite Inspekciji koja izadje na lice mesta sacini zapisnik i usmeri vas sta dalje da radite.To je prvi korak koji se mora obaviti ako mislite da ste prevareni.Put do obestecenja moze da bude dug i da potraje ,ali ako mislite da ste upravu zasto bi placali nesto sto je drugi /po vasem misljenju/ pokvario.Svako odgovara za svoje postupke i svoj rad pa tako i majstor koji je primio u rad ta kola tako da ako se dokaze da je majstor napravio gresku naravno da ce da plati popravak i obestecenje za vreme koje si bio bez vozila

Comment

• banekg
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2010
                              • 1274
                              • Nis
                              • Toyota Carina e 2.0

Koja je to inspekcija?
                              Rada, finansijska, turisticka, komunalna, sanitarna....?
                              Mozda se mozete obratiti policiji, jer vam je neko ugrozio pokretnu imovinu.
                              Long Live CBC!!!

Comment

• aleksabgd
                                CBC Član
                                • 04.12.2009
                                • 84
                                • beograd

Koja inspekcija ? Pozovite bilo koju i ona ce vas uputiti na onu koja je nadlezna

Comment

Working...
                                X