Astra- knedla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Astra- knedla

Opel Astra F
    C16NZ 55KW(75KS)
    Mono,Multec

Kad se auto upali, prvi gas primi normalno kako treba, dok svaki sledeci sa knedlom, pucanjem, trokiranjem.
    Skidanjem konektora NTC davaca motor digne ler, zatim polako spusti i onda prima gas normalno kako treba.
    Ako se u medjuvremenu nabode konektor ponovo ulazi u knedlu....skidanjem ponovo vraca na normalan rad.
    E sad problem nastaje sto kad se konektor razdzeka radi normalno ali samo oko minut gde zatim ponovo upada u knedlu. Ugasis auto, upalis ponovo radi kako treba ali samo oko minut dakle.
    Znaci sta je ciniti; sta se dogadja sa "ti" prilikom skidanja davaca i zasto to traje samo minut. Dal je takav program koji usled nekog vremena posle skidanja davaca vraca stvari u neki safe(limp)-mode
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
  • Valent Vudriga
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 2778
    • USA

Dali je knedla sa sljivom ili sa pekmezom?

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

i jedno i drugo

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Pa kakve rezultate ocekujes odkopcavanjem sensora, nismo li dosad naucili nesto o dijagnostici?

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Haha...ma ne ocekujem nikakve...mislim da ga prevarim, ne

Nego uopsteno me interesuje taj deo o vremenskoj zoni i njegovoj vezi sa sistemom upravljanaj ... dal? sta? kako? zasto?- takvo ponasanje

Comment

• Valent Vudriga
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 2778
            • USA

Dakle zanima te sto se desava kad se promijeni sensorska vrijednost na osnovu koje PCM donosi odluke. Kako PCM reagira na nepravilnu / laznu informaciju i mozes li ga manipulirati izmjenom signala? I naravno, u kojem postotku?

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Naravno, kao i zasto je normalan rad u prvih minut posle svakog paljenja i da li to moze biti povezano s tim.
              Mislim bitno mi zato sto sam zamenio i davac i isto se desava te nisam siguran u njega kao konacno resenje, pa trazim vezu zasto je sve u redu prvi minut po skidanju njega.

Comment

• Valent Vudriga
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 2778
                • USA

Skidanjem spojnice PCM se natjera da pojaca gorivo. Nakon izvjesnog vremena Lambda sonda ce korigirati umjetno povecano ubrizgavanje.
                Sve zavisi od toga gdje ti je gorivo pri originalnom problemu.
                Sve dok moze, PCM ce se sam korigirati.

Comment

• Valent Vudriga
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 2778
                  • USA

Imas li DVOM? UNIMER?

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Imam unimer.
                    Da interesujeme kakvo obavestenje dobije ECU kad je dzek otkacen. Topao-hladan. Sta bi tu moglo da se dogadja. Znaci evo konkretno.
                    sinhronizovano turiram motor znaci dajem iz nule gas pustam, odmah dajem, pustam, dajem, pustam i kada otkacim dzek motor dobije snagu tj. ponasa se kako bi trebao, prodje minut opet je u knedli i celu proceduru mogu iz pocetka da radim da dobijem motor.
                    Kakve to veze ima, znaci zasto ga na trenutak dobijem, zato pitam koji signal dobije ECU i zasto to onda traje samo minut.

Comment

• Valent Vudriga
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 2778
                      • USA

Spoji ga na 5V ulazni napon u sensor i osmatraj napon kad se motor pocne grijati. Isto tako provjeri odnos otpora sensora i temperature motora. Neznam kako ces mjeriti temp. mozda imas termometar uz UNIMER.
                      Autodata ima komparativne vrijednosti za taj sensor. Netko ti moze "iskopati". Jesi li pratio moj post o BMW-u?
                      Isto tako mozes provjeriti napon na L. sondi da vidis gdje ti je smjesa.

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Oks. Videcu sutra sta se desava od pocetka kada je ladan motor uz pracenje parametara kao i kolika je tacna vremenska zona do brljavljenja posle skidanja senzora. Imam senzor temp. na unimeru.
                        Za smesu (sondu) nije frka, znas da imam Box to cu bar lako.

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Nista ne raskopcavaj. Najprije treba ustanoviti cinjenicno stanje, pa onda donositi odluke i radti odredjene radnje. Ako se radi o jednozicanoj sondi mozda je neces ni moci koristiti, zato jer joj treba vremena da se zagrije. Ako je s grijacem, 20-30 sekundi do aktivacije. Taj motor najvjerojatnije ne dobiva dovoljno goriva.

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Nisam ni mislio odmah da raskopcavam vec po proveri koju si spomenuo.
                            Na astri je jednozicana je te to nije problem navodice se prema mojoj vec zagrejanoj koja ima grejac.

Comment

• Valent Vudriga
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 2778
                              • USA

Na astri je jednozicana je te to nije problem navodice se prema mojoj vec zagrejanoj koja ima grejac.
                              Ja Tarzan ti Jane. Kakav je to instrument, na koji se nacin koristi? Dali hoces raci da originalnu L. sondu zamjenjujes drugom koja je vezana za tvoj mjerac?

Comment

Working...
                              X