Zdravo svima, u pitanju je Golf 4 1.6 16V 77kw, BCB motor. Simptomi su takvi da auto povremeno gubi obrtaje tj. obrtaji skaću gore-dole, a u vožnji se nekad desi da kad dam jači gas (veći obrtaji) da na trenutak gas ne reaguje, da bi se nakon par sekundi gas "vratio" i auto počeo normalno da vuče. S tim da se na početku samo pojavljivala greška na klapni gasa na dijagnostici i ponekad na bordu upali "emissions workshop" i žuta lampica check engine i EPC, dok u zadnje vreme učestalo popali ove lampice i upozorenje na bordu i tom prilikom auto u kontinuitetu radi neravnomerno na leru i skaču obrtaji preko 1200 obrtaja, a i samoj vožnji kad se tako popale lamice auto ne prima gas i maksimalan broj obrtaja je 2000 (pretpostavljam da računar uđe u safe mode). Da bi nakon gašenja motora, pogasile se lampice i auto nastavio normalno da radi!
Pošto je dijagnostika prijavljivala samo grešku na klapni, odmah sam stavio novu klapnu, ali je greška na dijagnostici i dalje ista. Skinut je ECU i otvoren, pregladan, kontakti sami na konektorima su dobri, kao i na kablovima koji izlaze iz računara su dobri, a na samom računaru nema vidljivih tragova oštećenja (računar je bukvalno kao nov), što opet ne mora ništa da znači.
E, sad na osnovu odlaska kod mehaičara i autoelektričara ostaje mi da je kvar na samoj instalaciji ili na samom ECU. Nisam uspeo da nađem identičan ECU koji je nalazi u mom autu 036 906 034 DR, našao sam 036 906 034 CN koji je isto sa Golfa IV 1.6 16V samo AZD motor.
Pitanje je sad da li bi ovaj ECU 036 906 034 CN radio na mom autu i koliko se on razlikuje od ovog 036 906 034 DR, ako se uopšte hardverski razlikuje, eventualno da se skine čip zadužen za klapnu sa njega, recimo ako sam ECU 036 906 034 CN ne bi mogao da se reprogramira da radi na mom motoru?
P.S. Izbacuje sledeću grešku na VCDS 11.11 dijagnostici:
17953 - Kontroler leptir ventil Neispravno
P1545 - 35-10 ---Naizmeničan
Pošto je dijagnostika prijavljivala samo grešku na klapni, odmah sam stavio novu klapnu, ali je greška na dijagnostici i dalje ista. Skinut je ECU i otvoren, pregladan, kontakti sami na konektorima su dobri, kao i na kablovima koji izlaze iz računara su dobri, a na samom računaru nema vidljivih tragova oštećenja (računar je bukvalno kao nov), što opet ne mora ništa da znači.
E, sad na osnovu odlaska kod mehaičara i autoelektričara ostaje mi da je kvar na samoj instalaciji ili na samom ECU. Nisam uspeo da nađem identičan ECU koji je nalazi u mom autu 036 906 034 DR, našao sam 036 906 034 CN koji je isto sa Golfa IV 1.6 16V samo AZD motor.
Pitanje je sad da li bi ovaj ECU 036 906 034 CN radio na mom autu i koliko se on razlikuje od ovog 036 906 034 DR, ako se uopšte hardverski razlikuje, eventualno da se skine čip zadužen za klapnu sa njega, recimo ako sam ECU 036 906 034 CN ne bi mogao da se reprogramira da radi na mom motoru?
P.S. Izbacuje sledeću grešku na VCDS 11.11 dijagnostici:
17953 - Kontroler leptir ventil Neispravno
P1545 - 35-10 ---Naizmeničan
Comment