Ne znam.. mozda ne bi.... Ovaj decko sa 3.0 i nije.... , josh jednom kazem nek proveri.....
Auto JAKO slabo vuce...?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Dobro, cekao sam da probam par stvari, pa da vidim sta se desava.
Probao sam da otkacim protokomer, i sad da ne idem u detalje, osim sto menjac malo vise "lovi" pravu brzinu, maltene da nema razlike u performansama i potrosnji, koja je blago receno katastrofalna. Ranije je potrosnja na 200 po cajgeru bila 23.9-24.2 (u poslednje vreme), u zavisnosti od temperature, goriva, itd...Po povratku iz Ladjevaca, sa otkacenim AMM-om ili zakacenim ECU ne izbacuje nikakvu gresku, JEDVA se dovuce do nekih 215, posle 160 se jako muci a potrosnja preko 33l.Jedina razlika u radu motora je u tome sto bez protokomera motor radi po safe mode mapi koja ukljucuje regulisanje gasa preko klapne gasa, a sa ukljucenim AMM-om to radi preko Valvetronica, odnosno lifta ventila...Konkretno, kada se otkaci AMM cuje se karakteristican zvuk u****vanja vazduha kada se naglo doda gas, i obrtaji mnogo sporije padaju, dok se sa AMM-om taj zvuk ne cuje i gas raste i pada mnogo ostrije.
Sto se tice katalizatora, nema teoretske sanse da se u njima nesto nakupi jer ih redovno produvavam. Da su se raspali dejstvom olova sumpora itd nisu, jer ne zvekecu. Da se istope? Pobogu, na koju foru? Jedino da je toliko naliven gorivom da je istopio katalizatore koji sad zezaju, ali imajmo u vidu red poteza, sve i da je to slucaj opet katalizatori nisu problem nego posledica preteranog nalivanja gorivom, koje i dalje ne znamo zasto se ( i ako se ) desava.
Hajde da krenemo ovako, sta moze da prouzrokuje preteranu potrosnju goriva, a da u isto vreme auto jako slabo poteze, prima gas, i generalno ide kao da je potegnuta rucna? Sta su mogucnosti?
- kvalitet goriva apsolutno nije u pitanju, da je to razlog, verujem da bi svi redom imali isti problem jer koristim isto gorivo kao i svi ostali, a ne vidim da neko ima bas ovoliko drastican problem...
- ako su katalizatori, zar ne bi zveckali, zar ne bi bilo neregularnog rada na leru, stucanja itd? Nista od toga se ne desava.
- sta bi se desilo da je neka od lambdi pobrljavila? Koliko znam lambde ne bi trebalo da imauju uticaja na smesu pri max. opterecenju, tj, punom gasu, tako da je pitanje da li je i ovo moguce.
- ako je crkao AMM koji bi se simptomi i problemi javljali?
- regulator pritiska goriva ili pumpa? (ali opet, od ipak daje dovoljno goriva, cak i previse tako da u ovo iskreno sumnjam...)
- dizne i filteri nisu u pitanju
- pre nego sto neko pita, nema dima ili niceg slicnog, mada ne bi bilo zgoreg proveriti kompresiju...
- sve svecice su OK
- ECU ne daje nikakve greske sa detonacijama, prestankom rada nekog od cilindara, itd.
E sad, ja nekako tipujem na AMM, mada ne razumem, da je crkao i pokazuje visak vazduha, ECU bi nalivao gorivom, auto bi trosio vise ali bi normalno vukao. Da pokazuje manje vazduha auto bi radio sa siromasnom smesom ECU bi davao vise goriva, a u tom slucaju za ostvarenje iste brzine i snage ja bih morao da pritiskam gas jace, odatle i veca potrosnja. Gresim li...?
Moze li jos neki od senzora biti uzrok problema?
I na kraju, ima li neko preporuku za DOBROG dijagnosticara, sa mobilnim aparatom, ISKUSTVOM I SOLI U GLAVI u Bg-u? U Radulovica, iskreno, vise nemam nimalo poverenja...
Comment
-
-
Originally posted by Valent VudrigaDali mislis da on nebi primjetio miris uzarenih katalizatora nakon voznje pri 200 km/h?Ali imajte u vidu da se ovaj auto na 200 km/h vrti 3800rpm, kakvo mu je to opterecenje? Uostalom, sumnjam da bi tolika kolicina goriva potrebna da napravi toliku temperaturu da istopi katalizatore ostala potpuno neprimecena od bilo koje ECU dijagnostike, lambdi, itd...ne znam, mozda gresim...
Comment
-
-
Originally posted by 206Dobro, cekao sam da probam par stvari, pa da vidim sta se desava.
Probao sam da otkacim protokomer, i sad da ne idem u detalje, osim sto menjac malo vise "lovi" pravu brzinu, maltene da nema razlike u performansama i potrosnji, koja je blago receno katastrofalna. Ranije je potrosnja na 200 po cajgeru bila 23.9-24.2 (u poslednje vreme), u zavisnosti od temperature, goriva, itd...Po povratku iz Ladjevaca, sa otkacenim AMM-om ili zakacenim ECU ne izbacuje nikakvu gresku, JEDVA se dovuce do nekih 215, posle 160 se jako muci a potrosnja preko 33l.Jedina razlika u radu motora je u tome sto bez protokomera motor radi po safe mode mapi koja ukljucuje regulisanje gasa preko klapne gasa, a sa ukljucenim AMM-om to radi preko Valvetronica, odnosno lifta ventila...Konkretno, kada se otkaci AMM cuje se karakteristican zvuk u****vanja vazduha kada se naglo doda gas, i obrtaji mnogo sporije padaju, dok se sa AMM-om taj zvuk ne cuje i gas raste i pada mnogo ostrije.
Sto se tice katalizatora, nema teoretske sanse da se u njima nesto nakupi jer ih redovno produvavam. Da su se raspali dejstvom olova sumpora itd nisu, jer ne zvekecu. Da se istope? Pobogu, na koju foru? Jedino da je toliko naliven gorivom da je istopio katalizatore koji sad zezaju, ali imajmo u vidu red poteza, sve i da je to slucaj opet katalizatori nisu problem nego posledica preteranog nalivanja gorivom, koje i dalje ne znamo zasto se ( i ako se ) desava.
Hajde da krenemo ovako, sta moze da prouzrokuje preteranu potrosnju goriva, a da u isto vreme auto jako slabo poteze, prima gas, i generalno ide kao da je potegnuta rucna? Sta su mogucnosti?
- kvalitet goriva apsolutno nije u pitanju, da je to razlog, verujem da bi svi redom imali isti problem jer koristim isto gorivo kao i svi ostali, a ne vidim da neko ima bas ovoliko drastican problem...
- ako su katalizatori, zar ne bi zveckali, zar ne bi bilo neregularnog rada na leru, stucanja itd? Nista od toga se ne desava.
- sta bi se desilo da je neka od lambdi pobrljavila? Koliko znam lambde ne bi trebalo da imauju uticaja na smesu pri max. opterecenju, tj, punom gasu, tako da je pitanje da li je i ovo moguce.
- ako je crkao AMM koji bi se simptomi i problemi javljali?
- regulator pritiska goriva ili pumpa? (ali opet, od ipak daje dovoljno goriva, cak i previse tako da u ovo iskreno sumnjam...)
I na kraju, ima li neko preporuku za DOBROG dijagnosticara, sa mobilnim aparatom, ISKUSTVOM I SOLI U GLAVI u Bg-u? U Radulovica, iskreno, vise nemam nimalo poverenja...
ne mogu se raspasti tek posle 80.000km, mogu se zapusiti od loseg goriva, pa je moguce i potrosnja povecati.... jesi uradio sta sam ti rekao, video dal su uzareni uvece kad ga provozas na nekih 4500-6000 obrtaja..... tako smo utvrdili da su katalizatori.... nisam mogao da verujem da mogu biti onoliko uzareni..... dok nisam video pod haubom...... just fun, nothin more..
Comment
-
-
Kako mislis da vidim katalizatore gledanjem kroz haubu? Jedino ispod auta da se zavucem, tesko da cu odozgo ista da vidim...
I dalje nerazumem kako, tacno, lose gorivo moz da ZAPUSI katalizatore? Koja je to fizicka supstanca kojom se zapusavaju katalizatori, ne razumem?
Comment
-
-
Nesagorele materije u izduvu - prevelika temperatura u katalizatoru - topljenje materijala od koga je katalizator napravljen. Olovo se deponuje u keramici od koje je sace napravljeno, pa dodatno pogorsava proces...
Na novijim modelima katalizator je vrlo blizu izduvnoj grani, cesto izgleda kao deo motora (stoji pored motora...).(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
Originally posted by RubiNesagorele materije u izduvu - prevelika temperatura u katalizatoru - topljenje materijala od koga je katalizator napravljen. Olovo se deponuje u keramici od koje je sace napravljeno, pa dodatno pogorsava proces...
Na novijim modelima katalizator je vrlo blizu izduvnoj grani, cesto izgleda kao deo motora (stoji pored motora...).A da vidim odozgo bilo sta nema SANSE, ipak je ovaj motor maaalo veci od sestaka i tako je napakovan da nema apsolutne mesta da se vidi bilo sta...jedino odozdo, sto astrafan kaze...
Originally posted by Valent VudrigaPo povratku iz Ladjevaca, sa otkacenim AMM-om ili zakacenim ECU ne izbacuje nikakvu gresku,
Comment
-
-
Ja otvaram kladionicu na temu "Koji je problem s 206ichinim X5?".
Hocu reci da su ovi noviji auti nedostupni za "domacu" dijagnostiku.
Jedan te isti simptom moze biti izazvan desetinama razlicitih komponenti.
Sve je moguce kao i da nesto nije u redu s kompjuterom kad nece kodirati raskopcan AMM u tako dugom vremenskom periodu. Jeste da je BMW, no jeste i to da se i oni kvare, puno vise nego MB ili Lexus.
Valjda ce se naci netko u siroj okolini sposoban da rijesi problem.
Comment
-
-
Jasno mi je. Ranije je netko napomenuo da u BG netko ima GT1 tvornicki alat za BMW. Bijase to na tvom postu o valvetronic-u. To je mobilni tester. Dali je isti apsolutno neophodan, neznam. Mozda je moguce i s aparatom manjeg kalibra. Jedan clan foruma je nedavno kupio KTS550, vjerujem da isti moze komunicirati s X5 do odredjenog nivoa.
Dali si razmisljao da kupis nesto, s obzirom da ti je automobilizam veliki hobi. Sjecam se da smo prosli kroz slican labirint s valvetronicom na jednom od tvojih BMW-a.
Bilo kakav alat je bolji od nikakvog alata.
Ja sam postavio vise zapisa parametara rada PCM-a tokom vremena, izmedju ostaloga, da se vide mogucnosti koje taj nacin pruza u dijagnostici. Jedan od elemenata je i mogucnost razmjene informacije i
tehnicka asistencija na daljinu.
Comment
-
-
Da li si razmišljao o komšijama? www.bmw.hr
Vrijedi pokušati ako kažeš da Radulović ne može pomoći
Ovo je jedino što ja mogu predložiti jer za nešto drugo nisam kompetentan
Comment
-
Comment