Subaru WRX sa Supersprintom pali lambda sondu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Originally posted by M-power

Tako nekako!
    Ali i mi bi voleli da to moze lako da se odradi. Opsirno je pisano na tu temu i niko jos nije uspeo da nadje pravo resenje jer je skuplja pita od tepsije.
    Ja pricam samo o Subaruu i samo o WRX-u New Age, cisto da napomenem. Info skupjlam samo sa scoobynet i nasoic foruma koji su Subaru only forumi, uz posebne sobe samo za WRX New Age Impreze.

Cel fix rade svi, bilo elektronski bilo mehanicki.
    01-03 WRX-ovima ECU moze da se promeni tako da ne dijagnostikuju odredjene greske, pa ni cuveni 0240, "cat efficency low".

Niko, apsolutno niko ne kaze da moze da prouzrokuje ista lose.
    Opet, ponavljam, samo za WRX Subaru New Age (01+) pricam.

Originally posted by M-power
    Znam...ali nisu u pitanju svi automobili vec je to ocigledno problem kod subarua. Mozda i mozes da prodjes bez posledica...mozda i njih 90% prolaze bez....ali za onih 10% i cenu delova za takav auto se ne bi igrao.
    I naravno...to se dogadja u odredjenim uslovima.......verovatno sa jos nekim faktorom dolazi do takvih posledica (" slucaj audija sa foruma koji je 2X sprzio klipove") auto lepo radio isao u blokadu ali je definitivno imao problem koji je prouzrokovao topljenje klipova.
    Kapis?
    Ne idem u blokadu, daleko je 7200rpm . Crveno samo kad mora.
    Salu na stranu, savrseno je jasno da su neke stvari sigurno lose po auto, npr blokada i salt iz 4 u 2gu pri 5k+ obrtaja.

Nego.. po Subaru forumima, ima mnogo ljudi koji testiraju sa WB o2 senzorima svoj AFR. Vecini je izmedju 10 i 12, nebitno za load i rpm.
    To me malo zbunilo. Nije li idealno 14.7 i tome se tezi ? vecina ima TBE ali i nekakav remap. Nikome AFR ne prelazi 12,5-13 iako prosta logika/stastika kaze da neki sigurno imaju vrlo ozbiljne tuninge, bilo za daily bilo za special use.

Pozdrav!
    work in progress

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Originally posted by Uzelac

Vecini je izmedju 10 i 12, nebitno za load i rpm.
      To me malo zbunilo. Nije li idealno 14.7 i tome se tezi ? vecina ima TBE ali i nekakav remap. Nikome AFR ne prelazi 12,5-13 iako prosta logika/stastika kaze da neki sigurno imaju vrlo ozbiljne tuninge, bilo za daily bilo za special use.

Pozdrav!
      14.7:1 idealna smesa za sta? To je samo jedan "idealan" stahiometriski odnos koji cini kompromis izmedju ekonomije, ekologije i snage motora. Odstupanja od tih vrednosti dovode do promena snage motora, iskoriscenja gorivne energije, potrosnje i emisije izduvnih gasova......i to opet samo za odredjeni motor jer se se motori razlikuju po konstrukciji i komorama za sagorevanje te svaki motor nema isti efekat i iskoriscenje pri istom AFR.
      Mnogi motori mogu ici i sa 15+:1 radi smanjenja potrosnje i povecanja snage u odredjenim uslovima ali im ekoloski propisi to ne dozvoljavaju usled povecane koncentracije izduvnih gasova koja moze biti prouzrokovana kako bogatom, tako i siromasnom smesom.

Iz podataka koje si naveo da im ne prelazi AFR jasno se vidi da teze hladjenju klipova i turbine pokusavajuci da ih nekako sacuvaju.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Nista, sta mi drugo preostaje nego da ocistim gresku, montiram O2 WB na meesto druge O2 sonde i merim

Pozdrav!
        work in progress

Comment

• Hic
          CBC Veteran
          • 17.11.2006
          • 185
          • Zagreb. Croatia

koja diskusija!!!

Uzelac, mogu ti jedino reci da si neznalica. I to najgore vrste. Sve PREPOSTAVLJAS, NISTA NE ZNAS, a kada ti se da odgovor, jos imas muda donositi nove KRIVE PRETPOSTAVKE i na njima graditi teorije, a imas sve odgovore dane par strana prije od moje strane i strane drugih ljudi ovdje. I to yato jer NISI CUO ONO STO SI HTIO. E pa frend, drek je drek, i ni svi tvoji forumasi sa nasioca itd itd ga nece pretvoriti u cokoladu.
          A vecu zabludu od PROTOK JE PREVELIK vec nisam procitao neko vrijeme, pa sam slobodan prenesti to na druge forume, nek se ljudi malo nasmiju u ovim teskim vremenima :

To samo pokazuje da je onaj koji je napisao
          "sto se babi snilo...." ima 100% pravo.

A jos uvijek NITKO nije napisao zasto sluzi DRUGA sonda. E pa decki, imate nesto sto se zove google, pa dajte si malo truda.

Koji uzas. A ja mislio samo Skoti skrti ha ha ha ha

Ispravka by VV

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Nepotrbno je citirati post tik iznad!!!! IvanT

Mr. konstruktivni. Mene bi bilo sramota da se javim i samo pricam "ja znam, ja znam, ja znam" sa minimumom objasnjenja. Plus kenjas kako neko ne zna.
            Kad vidis da neko ne zna, a ti mislis da znas, ljudski je objasniti mu.
            Mada, oko koga se ja trudim, lepo mi reko ortak "Hic, e pazi.. to ti je hrvatski Ceda Brkic". Ja mu ****** jos tada nisam verovao .

Nego, hvala tebi na dosadasnjim informacjama, ali cimi mi se da mogu/mozemo i bez tebe.

I ajde da ti ponovim jos jednom, ja sam ovaj topic otvorio jer me interesovalo, postavio sam pitanje. Ni jedno pitanje nije glupo, glup moze da bude samo odgovor.

I jos nesto, generalizacije po nacionalnoj osnovi sledeci put zadrzi za svoj "obojeni" mozak, ovde im nema mesta. A ako mislis da si pametniji od ljudi na ova dva strana foruma, idi i objasni im kako oni nista ne znaju, a ti eto sve znas. A.. da.. mozes ti to.. ali neces.. aha .
            work in progress

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Niko vise nece reci nista pametno u ovom topicu, a vec je pocelo sa preterivanjima i dosta je.

The END.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
              X