mikimazda vtec se pali normalno na 6000 obrtaja nesto malo pre 6000 ali znatno je i on slabiji kao i obrtaji pre vtec-a, malo pre skinuo dzek sa lambda sonde i probao ga da vidim najveca brzina u patos bila mi je 170 malo preko toga i nece vise a sa sondom sam oko 210 i tu je negde kraj sad moguce je da ona radi ali daje pogresne informacije, ali opet i dok je hladan probao da vidim isto tako vuce, jer sonda normalno pocinje da funkcionise kada dobije 200 stepeni, preveliki CO dobija se sa prevelikom smesom goriva posto fabricki nemam protokol neznam sta bi opet moglo biti, taman dobijem ideju neku i onda ostanem slep vise nista i neznam sve je tako zamrseno...
problem na hondi integri Vtec type r
Collapse
X
-
Originally posted by djavolak_chpreveliki CO dobija se sa prevelikom smesom goriva"Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
Comment
-
-
nazalost CO davanjem gasa skace oko 200 manje vise ali uvek tako
200 cega. koja merna jedinica.
dijagnostiku treba da uradis prvo.
tek u kasnijoj fazi dolazi na red redovni tehnicki pregled merenja izduvnih gasova. tamo ti nece reci sta ti je neispravno, samo konstatuju posledice da je nesto negde neispravno.
dakle, pretreses elektriku koja je zaduzena za varnicu.
zamenis svecice ako ne znas pouzdano da u u korektnom stanju.
izmeris pritisak goriva u zajednickom dovodu (common rail).
time pratis i rad regulatora pritiska goriva, a videces i ponasanje pumpe benzina.
vakuum metrom izmeris potpritisak u usisnoj grani.
sve to uradis za pocetak na leru, na 800 obrtaja (koliko vec).
time ima neka osnova za analizu izmerenih vrednosti u odnosu na ocekivane (poznate) za ispravan auto.
ako je lakse pisi u originalu pojedine izraze bez prevodjenja, lakse cemo se razumeti ako tacno znamo sta je sta.
sta je kaptor ( i na kom jeziku) ?
da bi ti pomogli pokusaj i ti nama da malo pomognes da razumemo tacan opis problema i stanja trenutno pojedinih sklopova auta.
pod dijagnostikom mislim na mehanicarski pregled kao prvi korak.
sve se da srediti, pa i ovaj tvoj auto moze sigurno da se popravi da bude tip top, korak po korak...volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
sutra mi dolazi jedan poznanik ima istu integru kao moju pa cemo probati da zamenimo deo po deo i ako neuspemo nista onda cu ponedeljak eventualno utorak da napravim opet test dijagnostike posto sam one negde zavrljacio i da vam postavim pa vi procenite jer ipak su nasi ljudi balkanci mnogo bolji sto se tice svega od ovih koji rade ovde jer ovi ovde znaju vise teoriski nego prakticno...Ko PiJe PiVo RaDi SvE ZiVo
Comment
-
-
pa nemoj sad tako, predaj im auto i reci im :
Ocu da se napravi da radi, zovite me kad bude gotovo .
Jednostavno, videces da ce da poprave bez problema.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
BOOST lol drugar pa tako je jedad drugar tada se jos nismo znali imao je hondu crx vtec i isto nije vukla gusila se itd nosio je u garazu oni menjali deo po deo dok nisu nasli sta je a problem mu je bio pun filter za vazduh, svo ovo zadovoljstvo klipovi titan ventili titan i ceo sklop delova takoreci ceo motor , svi dihtunzi svi moguci lezajevi , specijalne vodjice sem radilice nesto na 20% nesto na 50% kostalo me je malo preko 5600 franaka to je oko 3500eura. puko sam kao zvecka i sve to bukvalno uzaludi sad kad bih je oterao u ovlasceni servis bilo bi isto kao sa onim drugarom to je sigurno jer tako ovde rade garaze.
Ko PiJe PiVo RaDi SvE ZiVo
Comment
-
-
Meni cela ova stvar lici na simptome prelivanja gorivom. Medjutim, auto moze da preliva gorivom na najmanje 2 nacina, bitna za ovu pricu:
- da daje visak goriva u odnosu na inace normalnu kolicinu vazduha koju taj i takav ispravan motor uvuce pri radu, odnosno volumetrijsku efikasnost - u tom slucaju problem je vezan ili za elektroniku, pumpu, senzore koji daju lazne signale, ili sta ja vec znam
- da daje visak goriva u odnosu na trenutno mehanicko stanje motora, odnosno motor daje savrseno dobru kolicinu goriva koliku bi i trebalo da daje za mehanicki ispravan motor, samo sto motor iz mehanickih razloga u stvari ne moze da ostvari dobru volumetrijsku efikasnost i da dovoljnu kolicinu vazduha za datu kolicinu goriva, time cineci problem jos gorim.
Ono sto hocu da kazem, a sto koliko vidim niko ni pomenuo nije je - kako si i da li si uopste siguran da je motor dobro sklopljen i mehanicki potpuno ispravan? Jedna je stvar da uradis sve po uputstvima kako bi nesto trebalo da se radi, to i dalje nije nikakva garancija da motor nece imati neki mehanicki problem. Mehanicki problem prilikom loseg sklapanja motora, lose odabranih karika, lezajeva, dihtunga itd. moze da se pojavi ako ne odmah, onda vrlo brzo posle odradjenog posla.
Sta je uradjeno od provera da se vidi da motor uopste dise pravilno i dihtuje kako treba? Kompresija, na hladno i toplo? Test curenja pored karika? Ima li duvanja na iber? Pritisak ulja u toku rada i na hladno? Hajde, ima i mnogo boljih menanicara od mene ovde, dajte coveku ideje sta bi sa ove strane trebalo da uradi.
Ide se malo naglavacke ovde, hajde prvo da se eliminise izvor problema cisto sa mehanicke strane pre nego sto se pocne traziti na drugoj strani.
Nemojte coveku operisati krajnike kroz **** ako vec moze da otvori usta
Comment
-
-
Nedostaju instrumenti za ovu operaciju, bez obzira dali ce se raditi s prednje ili zadnje strane.
Pitanje je dali je uopce shvatio pitanje o disanju, gorivu i paljenju, te dali ima cime premjeriti bilo koje od tog. Tu je glavni problem u komunikaciji na forumu, velika razlika u nivoima znanja i opremljenosti.
Dijagnostika preko interneta trazi ne samo mogucnost mjerenja i logiranja vec i mogucnost da se podaci prenose na PC. Koliko ljudi ima te mogucnosti? Danas se podaci s osciloskopa, PCM scanner-a i ostalih test masina lako prenosena PC, no jos uvijek je nedostupno vecini.
Ja bih, na pr. volio vidjeti podtlak na leru i 2500rpm, za vrijeme krstarenja, PCM parametre, oscilogram lambda sonde, ispusne plinove.
VTEC se moze aktivirati na leru uz pracenje podtlaka..........itd, itd.
Bez podataka......................??????
Comment
-
Comment