Chip tuning - moved by R

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

smisli ti nacin da dovedes vise vazduha u motor. To je zajeb . A posle ces cipovanjem da kazes injectoru da baci vise goriva

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Vidi, uistinu, neznam ko sta kako radi, ali sumnjam da je prosireno do te mere da se radi profesionalno kao sto materija zahteva

Uros >> Da, za godinu dana za 1 ECU za koji je imao materijal da ga studira.

U pitanju je inreversabilno programiranje kad je u pitanju ECU za koji nemas podatke, dakle, chisto hakovanje + sto treba da znas kako motor radi u celosti, sve podatke o flow za doticni motor.

Zasto
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• SALE
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2005
        • 841
        • Banovo Brdo

Ok posto vidi da i ti sumljas u nase chipovanje sta prvo raditi na atmosverskom motoru, a da nije KN filter.Posto si jako malo pisao o tim motorima da vidim sta predlazes za male pare naravno.

Comment

• BOOST
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Hehe.. pa trazi na Google sve o Ram Air tehnici

Ecu i originalni ce da proprati sve do jedno 10-15% povecanja volumetrichkog punjenja.
          Injektori rade sa nekih 70 DC i verujem da prvi cut prave na oko 85 , sto znachi da postoji mariginal za doterati jos vazduha .
          No, tehnika daje efekat samo u vecoj brzini i daje chistu maksimalnu snagu na gore, dok u nizim brzinama ipak motor ostaje manje vise isti.
          move your mind

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Ne bi se slozio sa BOOST-ovim misljenem da kod nas nema regularnih chipova. Mada do pre dve god nije postojala nijedna firma koja to radi kod nas
            Firma digital tuning ih radi kod nas veoma korektno.
            U saradnji je sa shvajcarskom firmom i njihovi epromi nisu bas jeftini.
            Jedino nisu profesionalni jer ne znaju sami da mapiraju ECU nego to rade vec po cenovniku i ustaljenoj semi i za standardne modele gde su vec isprogramirani.
            Znaci jedino nebi mogli da isprogramiraju na pr. ako si nesto radio na motoru pa prema tome.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

koliko sam ja informisan, to su otprilike trgovci. Dovezes kola i oni ubace chip ako ga imaju. Ako nemaju naruce iz Svajcarske i to je to...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• SALE
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2005
                • 841
                • Banovo Brdo

Znaci prvo vazduh pa tek onda izduv.
                koliko to moze doneti bez chipa 10 20%
                Malo mi je nejasan tuning za maksimalnu snagu(ks) i max obrt. momenat ispada da neke svari treba raditi suprotno.
                Ako moze malo pojasnjenje jer svi bi da dobiju sto vise od oba.

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Pa to mislim imaju ili stize za jedan dan tako da znaci mozes da kupis ako ti se hoce i ima se.
                  Znaci sami da programiraju to ne znaju

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

E sale pa otvori temu za tvoj auto, posto je ova u vezi chipa da ne bi otisli u off

Comment

• BOOST
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Upravo o tome i pricham.. reseleri, da, ali sam maping je nesto drugo.
                      Developer team nije bas tako mali i vrlo skupa oprema se trazi da sve bude kako treba.

Zato i pisem kao sto pisem.

Naravno da je moguca ugradnja na daljinu, sto bi rekli.
                      Ochitash dump file i posaljes preko NETa , i sve to ide lepo, sachekas da dobijes dump preradjen za bash tvoj hardware, jer se u originalnom headeru fajla nalazi sta je sve "zakacheno" na motor.

Bas kako si rekao da se neslazes samnom, upravo si napisao to sto i ja , obrati paznju na moje tekstove
                      move your mind

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Nemojte da se zalecete sa tim tupavim chip tuningom, jer u vecini slucajeva (pod time podrazumevam atmosferce) necete osetiti neko siiilno poboljsanje. Ja sam uradio takav chip tuning ali iskljucivo iz preke potrebe, jer sam bio uradio glavu i stavio nove bregaste, tako da je motoru realno falilo malo goriva. Bez nekih vec uradjenih modifikacija na motoru (pod modifikacijama ne podrazumevam K&N i slicne igracke) koje bi sluzile ubacivanju vise vazduha u motor, chipovanje "napamet" kao sto se radi kod nas, je cisto bacanje para, ili je efekat tako mali da je prakticno zanemarljiv i nemerljiv. Prica o povecanju snage za 15-20% mozda i vredi za turrbo motore, ali za atmosferce, NIKAKO. Osetice se izvesno poboljsanje na odredjenim, uglavnom nizim, obrtajima, ali nesto drasticno, sigurno ne.

Chip tuning na ovaj nacin, napamet, nema svrhe. Chip tining u smislu remapiranja ECU-a koristenjem motorne kocnice, je prava stvar. Sve ostalo je sarena laza za izvlacenje para.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• SALE
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2005
                          • 841
                          • Banovo Brdo

Ok to je prava informacija, bolje potrositi te pare na izduv.

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Iskustva se razlikuju.
                            Tako sam ja imao lepo iskustvo sa chipom 15-20% u mojoj petici gde se snaga drasticno osetila i stoperica je pokazala svoje kao i max.brzina.
                            Potrosnja je skocila za 1-2l

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

U svo duzno postovanje i uvazavanje, 15-20% - NIKAKO.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• SALE
                                CBC Senator XXL
                                • 04.01.2005
                                • 841
                                • Banovo Brdo

206 kod koga si chipovao auto, kako si zadovoljan servisom, uslugom i tako to.

Comment

Working...
                                X