RANK,zelena na zadnjem VV oscilogramu
DODGE NEON
Collapse
X
-
nijebitnorovjerio zupcenje i zamijeno senzor i sve to skupo naplato
Uveo bih ga u GMT i napravio mu neku oznaku na zamjcu pa provjerio paljenje stroboskopom. Naravno zbog ovakvog nacina rada brzo bih bankrotirao jer sam mogao odmah da primjenim gornju metodu, a ni ECU nije mnogo skup na otpadu
Rabljeni PCM je vec proban. Isti simptomi, no to jos uvijek ne znachi da je i taj bio ispravan. Prije dva tjedna bio je slucaj gdje je novi (generalno servisirani) PCM bio neispravan.
Comment
-
-
TECA, nisu potrebne uvecanije slike. Mozda bi te samo zbunile. Dao sam relevantne informacije. Sad se mora od kamenchica sloziti mozaik.
Zaboravili ste prosiriti polje istrage, ja sam cekao da se neko sjeti, no nista.
Nijebitno je dobro zagriz'o, nedostaje mu iskustvo s osciloskopom, no brzo ce on i to savladati.
Comment
-
-
@VV
Sta predstavlja gornju mrtvu tacku u taktu sagorijevanja na onom sirokom oscilogramu?
Zelena po svemu sudeci predstavlja napon na kraju injektora prema masi tj, ECU (posto je "okidanje masom") i cini mi se da je sa njom sve u reduNaravno ne mogu biti siguran dok ne dobijem odgovor na prvo pitanje.
Koristio bi i jedan siroki oscilogram sa sve injektorom u periodu kada nastupe problemi, ja bih rekao da je ovaj gore prikazani u periodu kada je sve ok.Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Ako vozilo nema varijator faze,u sta sumnjam da ima,na snimcima CKP i CMP signala se vidi da je doslo do pomeranja.Gubitak sinhronizacije moze dovesti do prekida u okidanju bobine i brizgaca.Moguce je da je cak zubcenje ok ali da u nekom momentu dode do "pomeranja" remenice bregaste u odnosu na radilicu iz meh.razloga(labav kais,polomljena kajla na nekoj od remenica,ne dovoljno stegnuta remenica i sl.).
Da li skener moze da uspostavi komunikaciju sa ECM-om u momentu kad motor nece da pali?
Da li imamo poznat dobar snimak osciloskopom CKPvsCMP radi provere sinhronizacije
Comment
-
Comment