Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • simbol
    CBC Član
    • 08.09.2010
    • 93
    • Skopje - Republika Makedonija

Odg: Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Znaci da ne ve zamaram mnogu mi treba info za sledno:
    opel vectra b 1.8 16V 163.000km 1996 god motor x18xe, odlicna kompresija na motor, pisete (Dora expert ) mi koj konkretno ured za plin e najdobar za ovoj tip na motori, pozdrav
    VECTRA B - POWER

Comment

• hansf
      CBC Član
      • 01.08.2009
      • 68
      • Ns
      • Stilo MW MJet

Mazda 323f 1.6 16v 98ks 2002god.

Zanima me ugradnja autogasa za ovaj auto, jer na nekoliko foruma sto domacih, sto inostranih, nalazim oprecna misljenja...Te treba Flashlube, te netreba, te ima povecanu potrosnju ulja zbog gasa, te ne, tako da nisam vise pametan.U ovaj model ide valjda 3-4 benz. motora 1.3, 1.5, 1.6, i valjda 2,0. Da li postoji neka razlika u njima sto se tice ugradnje gasa? Znam da je sigurno problem sto se tice Fordovih motora koji su isli kasnije u trojku ali ovo su valjda originalni Mazdini proizvodi.
      Inace auto mi je dobro poznat,Izuzetno kvalitetan, bio je jedan takav u porodici, sad imam mogucnost da ga povoljno nabavim u Nemackoj tako da me ovo zivo interesuje.
      Mislim da je cak IvanT dao jedan od odgovora u ovoj temi da motor bez problema radi na plin bez ikakvih aditiva, ali neki kazu da nije preporucljivo, jbg... Ima li neko prakticna iskustva iz prve ili druge ruke? Ajde serviseri pomagajte....Please
      Yugo- Das auto....

Comment

• ghoustrider
        CBC Početnik
        • 03.02.2010
        • 5
        • beograd
        • skoda fabia 1.4 16v

plin za skodu fabiju 1.4 16v 75ks..2002 god

Pozdrav svim clanovima foruma ..zanimaju me vasa iskustva ugradnje plina za skodu fabiju znam da ide skevent samo me zanima koji proizvodjac i koja cena posto sam cuo da skoda ne trpi bas svakog proizvodjaca ,da mora da bude brendiran tipa tomaseti ,ili zavoli i slicni ..unapred hvala

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Odg: plin za skodu fabiju 1.4 16v 75ks..2002 god

Ne trpi svakog majstora a moze koji god hoces proizvodjac.
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Odg: plin za skodu fabiju 1.4 16v 75ks..2002 god

Tog tamasetija trpi naročito, nema nikakvih problema sa njim
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kdi
              CBC Senator
              • 16.11.2010
              • 238
              • leskovac

stavi AC i vozi..

Comment

• Niksha
                CBC Član
                • 01.07.2008
                • 53
                • Beograd

Pozdrav svima! Planiram da ugradim sekvent plin u Bravo 1.6 16v (plasticni usis). Interesuje me konkretno Tomasetto isparivac i Stag ecu. Da li ima nekih problema sa ovim motorom i koja je prosecna cena ugradnje toga u Beogradu? Hvala!

Comment

• vulkan
                  CBC Veteran
                  • 03.09.2011
                  • 151
                  • sabac
                  • mazda nisan

Odg: Mazda 323f 1.6 16v 98ks 2002god.

Originally posted by hansf View Post
                  Zanima me ugradnja autogasa za ovaj auto, jer na nekoliko foruma sto domacih, sto inostranih, nalazim oprecna misljenja...Te treba , te netreba, te ima povecanu potrosnju ulja zbog gasa, te ne, tako da nisam vise pametan.U ovaj model ide valjda 3-4 benz. motora 1.3, 1.5, 1.6, i valjda 2,0. Da li postoji neka razlika u njima sto se tice ugradnje gasa? Znam da je sigurno problem sto se tice Fordovih motora koji su isli kasnije u trojku ali ovo su valjda originalni Mazdini proizvodi.
                  Inace auto mi je dobro poznat,Izuzetno kvalitetan, bio je jedan takav u porodici, sad imam mogucnost da ga povoljno nabavim u Nemackoj tako da me ovo zivo interesuje.
                  Mislim da je cak IvanT dao jedan od odgovora u ovoj temi da motor bez problema radi na plin bez ikakvih aditiva, ali neki kazu da nije preporucljivo, jbg... Ima li neko prakticna iskustva iz prve ili druge ruke? Ajde serviseri pomagajte....Please
                  Ja sam godinu dana vozio 323BF 88 god sa 1,5 motorom sa karburatorom i ko zna otkad ugradjenim plinom i promenio sam je kad je na satu bilo 290000 km a motor je i dalje bio odlican a bez ikakvog Flashlube. Uzeo sam 323BG 89 god sa 1,3i motorom i obicnim vakumskim plinskim uredjajem (identican Lovato na obe mazge takav sistem valjda zovu venturi ) sto je valjda mali karabudz jer na ajnsprica bi trebao moderniji sistem (valjda sekvent) i ova je takodje ekstra dobra i startna za tu kubikazu i svoju tezinu 1030kg bez i putnika i vozaca (provereno i iznenadio sam se posto spolja deluje kao mali auto). Na 6000 km od zamene ulja (10/40 za benz+plin) sam dosuo jedva pola litre da bi nivo bio pri maksimumu i ne primecujem nikakvo habanje motora, perfektno radi sa uglavnom ostrom voznjom i potrosnjom do 10l plina (prethodna do 9 takodje ostra voznja). Samo kad je totalno hladan motor palim na benzin (na plin upali ali hoce da se gusi i ugasi a i bolje je tako jer ce i benzinski sistem ostati ispravan) pa prebacim na plin i vozim (ima prekidac koji to moze i da radi automatski ili manuelno) a iole topao i vruc pali na plin. U oba slucaja bez gasa i na pola kljuca. Bez nekog dodatnog podmazivanja i sad na satu je oko 228000 km. E sad stariji auti su radjeni kvalitetnije. A sto se tice saradnje ford-mazda ja sam na vise mesta cuo da je ford kupovao motore od mazde a nigde obrnuto. Dosta informacija i pomoci oko mazde imas ovde

samo sto registraciju mozda cekas i tri dana. Ali su clanovi vrlo ljubazni i kao clan kluba imas pogodnosti i popusta za razne stvari oko odrzavanja auta.

Comment

• pooya
                    CBC Član
                    • 01.05.2007
                    • 71
                    • Böblingen, Germany
                    • OPEL Vectra C V6T

LPG u Rover 75 1.8T

Zdravo,

nasao sam na internetu jedan Rover 75 1.8T (160KS) za relativno male novce i sa veoma malo kilometrara (36.000 km), pa se ozbiljno razmiljam da ga kupim. Naravno LPG je neizostavna stvar pa bih hteo da znam da li se u ovaj auto sa ovim motorom moze ugraditi LPG-sistem i da li postoje neke specificnosti pri ugradnji na koje se mora obratiti paznja (Flashlube i slicno)?

Hvala unapred na odgovorima.

Pozdrav,
                    Aleksandar

Comment

• MaliRadojica
                      CBC Član
                      • 06.03.2009
                      • 95
                      • Beograd

1) SAAB 9.5 2.0T 150KS 2000. godina štok.
                      2) Isto to, samo malo "čipnuto" na 190KS.

Zbog promena na serveru - sajtu, malo je otežano traženje tema, neke su izbrisane i slično.
                      Koliko sam uspeo da vidim, ne može na nabudžen Aero, opet vidim da se prodaju "obični" komadi sa plinom urađenim napolju itd...

Ako ne može: zašto (mali hod klipa, brljavi komp, visok nadpritisak turbine, nešto peto...)?

Ako može: koji i na kakav način, cena, preporuka (može li nekakav OMVL REG, imam ga na Libri sa bocom od 80 litara, možda bih prebacio, ne znam jesu li dizne dovoljno široke, šta sa turbom isl...).

Aj nemojte samo odgovore tipa "Saab i plin se mrze", "Što kupuješ mrcinu ako nemaš za benzin" i slično... Ipak su to samo 4 cilindra sa manje od 2 litra zapremine... A i plin ne može škoditi motoru više od ovog našeg "visokooktanskog" benzina, sigurno...

EDIT:
                      Hajde, Dora, reci nešto, vidim da si sat vremena prisutan, neću tražiti da ti ugrađuješ...
                      Last edited by MaliRadojica; 08.02.2012, 14:05.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ja sam uvek prisutan samo stavim crne cvike pa se krijem

Nemam pojma napamet jel taj Saab Lpt ili hpt ali u principu ono što čini mali problem je ako je sa većim pritiskom tj pritisak i jonizacija, mora malo bolje da se podesi i treba paziti na kasetu. Što bi se reklo ništa strašan auto, ima i gorih.
                        Ono što jeste zlo, postojala je ovde jedna banda koja je "terala" Sabove ali su bili stipse pa su igradjivali ko šta stigne a taj motor baš nije za improvizaciju iz dva gornja razloga što sam naveo pa otuda sve te priče kako ovo ono i ne radi to...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• MaliRadojica
                          CBC Član
                          • 06.03.2009
                          • 95
                          • Beograd

Ukoliko sam dobro shvatio, ništa kapalice i ostale zahebancije...
                          Samo dobar uređaj sa dovoljnim protokom i dobro izmapirati?

Comment

• perunika
                            Moderator
                            • 21.05.2008
                            • 21
                            • New Naw
                            • sklepanmobil

Dobro si shvatio
                            Test za potpis....

Comment

• peraperic11
                              CBC Početnik
                              • 19.02.2012
                              • 1
                              • BG

da li se isplati ugradnja auto gasa u punta 1.2 75ks 8v 1998 ako prelazim oko 1000 km mesečno budući da je ipak malo stariji auto i koji tip je najbolji ya njega sekvencialni ili neko drugi

Comment

• forester
                                CBC Član
                                • 16.04.2008
                                • 12
                                • Beograd

Subaru forester 2.5 xt

Interesuje me da li je moguce ugraditi plin u pomenuti model, godina 2007, da li je potreban flash lube i sta od uredjaja preporucujete?

Comment

Working...
                                X