Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Apeiron
    CBC Početnik
    • 06.12.2011
    • 7
    • Beograd

Audi 80 (B4) 2.0e 116ks

Ovako imam Audi B4 2.0e ABK sa 116ks, nema K glavu, vec je elektronac ima protokomer.

Interesuje me koji sistem mogu da ugradim, jer koliko sam cuo ovaj motor ima full group einspritz sistem ubrizgavanja, valjda umesto da jednom ubrizga gorivo, on ubrizguje 2x po manju kolicinu i potrebne su mu brze plinske dizne. E sad, vecina sekvent uredjaja, kako su mi rekli, nemaju prave dizne vec elektoventilcice koji imaju stanje otvoreno i zatvoreno i takvi valjda nisu pogodni za ovaj motor jer doci do ostecenja motora. Da li moze neko, ko zna problematiku, da mi pomogne oko odabira uredjaja, posto sam poprilicno zbunjen sta staviti na ovaj motor??? Hvala unapred!

Comment

• Apeiron
      CBC Početnik
      • 06.12.2011
      • 7
      • Beograd

Nije valjda da se niko ne razume toliko u ovu problematiku i sistem ubrizgavanja???
      Aj da postavim drugacije pitanje, da li su dizne na sekvent BRC-u drugacije i bolje u odnosu na konkurenciju tipa Lovato, Landi renzo, Tarantini???

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

procesljaja malo forum pisano je milion puta i o full group i o svim ostalim sistemima...nemoj se zamarati diznama,jer ti tek onda nista nece biti jasno...prica o diznama je kao koji je auto bolji ili koja je riba bolja,svi ovi brendovi koriste dizne drugih proizvodjaca koji za njih rade komponente,tipa keihen,med,rail,valtec...kada nadjes pravog majstora za plin on ce znati sta treba da stavi sigurno...da bi bio siguran u kvalitet komponenti vodi se izborom postenog majstora koji ce ispostovati garanciju na ceo sistem,a ne ono garancija 5 godina ali tu ne spadaju dizne, reduktor,komp...pa onda ispadne da ti je garancija na bocu i cevi sto je apsurd...

Comment

• slavko_bgd
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2009
          • 771
          • Batajnica
          • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by Apeiron View Post
          Nije valjda da se niko ne razume toliko u ovu problematiku i sistem ubrizgavanja???
          Aj da postavim drugacije pitanje, da li su dizne na sekvent BRC-u drugacije i bolje u odnosu na konkurenciju tipa Lovato, Landi renzo, Tarantini???
          "Tarantini" nije proizvođač autogasne opreme. "Tartarini" jeste... Brzina dizni je samo jedan od faktora za primenu na bilo kom motoru ali nije ni jedini ni presudan. Sve ostalo od značaja odgovorio je kolega "gorky" u prethodnom postu...
          Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Apeiron
            CBC Početnik
            • 06.12.2011
            • 7
            • Beograd

Originally posted by gorky View Post
            procesljaja malo forum pisano je milion puta i o full group i o svim ostalim sistemima...nemoj se zamarati diznama,jer ti tek onda nista nece biti jasno...prica o diznama je kao koji je auto bolji ili koja je riba bolja,svi ovi brendovi koriste dizne drugih proizvodjaca koji za njih rade komponente,tipa keihen,med,rail,valtec...kada nadjes pravog majstora za plin on ce znati sta treba da stavi sigurno...da bi bio siguran u kvalitet komponenti vodi se izborom postenog majstora koji ce ispostovati garanciju na ceo sistem,a ne ono garancija 5 godina ali tu ne spadaju dizne, reduktor,komp...pa onda ispadne da ti je garancija na bocu i cevi sto je apsurd...

Jel mozes da mi das link o full group sistemu ubrizgavanja, tj. u kojoj temi je pisano, posto nikako ne mogu da nadjem.
            Jasno je sve to meni, al pitao sam dal je tacno ono sto su mi rekli, tj. da mi trebaju neke brze dizne kako bi mogle da isprate zahteve ecu-a ovog mog motora u pogledu spricanja dizni. I jel moze neka preporuka, za nekog majstora u Beogradu koji zna svoj posao i radi posteno?

@slavko_bgd
            Greska u kucanju tj. lapsus calami.

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Vidim da je neko vec pitao za stila 1.4 16v,pa i mene interesuje....
              Vozilo je 2005-o godiste...koji plinski uredjaj bi mu najbolje "odgovarao"...
              Ac Stag 300 iso 2+ valtec dizne 34-ka ili 30-ica,ili da se ide na hana dizne(cena za 34-ku i hanu je ista,dok je 30-ica jeftinija)...
              Bosch je ubrizgavanje,pa me interesuje dobija li se sta sa hana diznama...
              Ili da se ide na Apolo clever centralnu sa valtec ili hana diznama(podrzava i jedne i druge)...
              Druga varijanta Landi uredjaj da li lti ili tako nesto ne secam se i dizne med italijanske(one bucne)...landirenco omegas nema nigde da se kupi,kazu da je to sad jedna firma landi.it...
              Auto je drugarov i hocemo sami da ugradjujemo...od kog uredjaja poci

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Hoces li ti da ugradjujes taj uredjaj?
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Hocu,zajedno sa drugarom...stavicemo i termoplasticna creva,da bude po en67 standardu...ne znam kako sad ide za atest...sta mi preporucujes...stag-cinu ili landi,valtec ili hanu

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by legenda View Post
                    ... ne znam kako sad ide za atest...
                    @Pantah: Агенција за безбедност саобраћајаУ случају преправке возила уградњом уређаја за погон на течни нафтни гас, подносилац захтева је дужан да достави и Изјаву о преправци возила извршеној уградњом уређаја и опреме за погон на ТНГ (образац 2), коју попуњава вршилац преправке (привредно друштво, односно друго правно лице или предузетник).

Sveža "kretanja" u vezi sa atestiranjem - Strana 5

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Hvala Franjo,sad sam iscitao,ali nista mi nije jasno...promenice oni to do Nove godine jos par puta...
                      Ako neko moze da mi kaze sta bi najvise odgovaralo od gore pomenutih komponenti stilu 1.4 16v iz 2005-te...
                      Ne ocekujem uputstvo za ugradnju i stelovanje sekventa,nisam ni pitao na koliko se dizne buse ni gde je najbolje da ga metnem na auto...jednostavno koji od navedenih uredjaja i koje dizne su se pokazale kao solidno resenje...ostalo je moje...hvala

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Sve od nabrojanog će raditi na tom autu. Hana dizne su svakako sad trenutno najbolja varijanta a dokle će biti videćemo...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by legenda View Post
                          Hvala Franjo,sad sam iscitao,ali nista mi nije jasno...promenice oni to do Nove godine jos par puta...
                          Neće, može samo rigoroznije! Mislim, na odredbu ko može da ugrađuje. I tu nije ništa promenjeno, unazad tri godine, kada mi je na aveo ugradio Dora. Po izvršenoj ugradnji, dao mi je potvrdu, da je izvršio ugradnju TNG uređaja, kako je propisano. Isto, kao sada, Izjava ugrađivača.

Atest u AMS-CMV u Beogradu - bez ijedne primedbe! A, slikali su svaki delić instalacije, svako crevce, što je ušlo u tehničku dokumentaciju u njihovoj bazi podataka.

Znači možeš, da izvedeš radove, ali ćeš morati, da odeš do ovlaštenog (certifikat) ugrađivača, pa ako ti da tražene potvrde - na lepe oči, ili uz adekvatnu naknadu. Uz svojeručni potpis i pečat, da ne bude: A, gde je pečat?!

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Legenda sa pečatom, plakaće mu deca još sto godina

https.autogas.rs

Comment

• legenda
                              CBC Senator XXL
                              • 28.03.2009
                              • 1345
                              • Beograd

Franjo,znam ja sta je Dora,ne moras ti meni da pricas...majstorcina je to,ko i ovi Tavankutasi,Imgrudi i slicni...
                              Ma nije moj auto,tako da me briga sta ce za atest(uvek ima ovlasceni Bugarin servis,koji ce da ti da sta oces za jednu crvenu)...a i hvalice se da je sam ugradio,a meni lepo da vezbam...
                              Zahvaljujem Dori na savetu za HANA injektore...znaci samo Stagcina i ima da leti...

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Originally posted by Dora View Post
                                Legenda sa pečatom, plakaće mu deca još sto godina
                                Dopravka, mislio sam na onog tipusa sa pečatom da je ušao u legendu a ne na ovog što piše ovde Sad kapiram da se može i drugačije protumačiti

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X