Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hansf
    CBC Član
    • 01.08.2009
    • 68
    • Ns
    • Stilo MW MJet

Re: Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Pa kako se sipa? Boca je valjda pod pritiskom?
    Yugo- Das auto....

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Re: Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Trazi od Hrvata da ti postave sliku,nesto plinadzije ovde na forumu izbegavaju da o tome pricaju...

Comment

• borbar
        CBC Član
        • 07.07.2011
        • 32
        • Banja Luka
        • Skoda Octavia-1.6b/p

Zdravo!Imam Clio II,1.2 16V 2002. godiste!Htio bih da ugradim auto-gas!Traze mi oko 600EUR-a za ugradnju.Jel to puno,malo,jel cijena realna? Ima li neka preporuka za ugradnju vezano za marku proizvodjaca(Lovato,itd.)?Iz Banja Luke sam,ako neko zna neki servis za ugradju plina u BL-u za preporuku,neka preporuci!
        http://staznacisanjati.xyz/

Comment

• subaru forester

pozdrav svima.

procitah dobar deo foruma i citavu ovu temu u zelji da ne ponavljam pitanje...

naime, zanima me da li je moguce ugraditi gas uredjaj, i ako jeste koji, u subaru forester 2,0 benzin 2008.
          uspeo sam da pohvatam da se trazi majstor a ne uredjaj. ipak me interesuje da li je vazno da majstor ima iskustva sa istim modelom automobila ili barem motora (boxer).

iskreno merkam zavoli sekvencionalni, ali i brc i vialle, pa me interesuje kakva je pokrivenost ovlastenim servisima za ova druga 2 proizvodjaca. zavoli ima dobru mrezu ovlastenih servisa u srb. otvoren sam i za ostale predloge.

hvala unapred

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ja ti toplo ne bih preporučio ugradnju gasa u taj auto...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora, hvala na brzom odgovoru...

zaboravio sam da napomenem da ima 150 konja i da nije turbo... te da ima manuelni menjac...

Comment

• dzelevb
                CBC Početnik
                • 18.07.2011
                • 5
                • vrnjačka banja

Koji bi uređaj preporučio(odnosi se na Doru)za reno clioII 2001god 1.4l 16v 72kw??

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

Moze bilo koji samo da je sekvencijalni (ako smem da odgovorim), u glavnom biraj majstora (po 1001. put) a ne uredjaj. Trazi garanciju i uredjaj ce tebe sam naci.
                  UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Naravno da smeš Ovih dana sam na forumu ali nisam ovde

https.autogas.rs

Comment

• acolo
                      CBC Član
                      • 10.06.2011
                      • 26
                      • Loznica

Originally posted by dranix View Post
                      Imas temu o Pinzgaueru.
                      Ne racunaj sa velikom cenom ako ne mislis da atestiras gasnu instalaciju ili ako mislis da se to moze za par crvenih.
                      Posto je motor vazdusno hladnjen bice u svakom slucaju malo vise posla.
                      Nisam bas siguran da bi se majstori za gas rado bavili modifikacijama.
                      Problem bi jos eventualno mogao da bude kod izbora odgovarajuceg miksera tj. da se isti napasuje na malo specificne karburatore.
                      Sve u svemu to ne bi bila bas "cista" ugradnja gasnog sistema kao u dobro poznat model auta.
                      Racunaj da bi te rad kostao malo vise nego obicno ako prevaris nekog od majstora da se uopste prihvati takvog posla.
                      Ne verujem da bi bilo koji majstor koji drzi do svoje reputacije zalepio svoju nalepnicu na tank a namotao cev oko auspuha kad zna da se to NE SME po zakonu.
                      Modifikacije u vezi grejanja uljem ili vodom su vec malo zahtevnije po pitanju rada i cene materijala samo za to.
                      Sama gasna instalacija je ista kao za svaki karburatorski motor tj. spada u najnizi cenovni rang osim ako neko ne zeli sekvencijalni.
                      Jedino bi ugradnja tecnog ubrizgavanja gasa resila odjednom sve probleme ali to ne verujem da iko u Srbiji radi a i ko zna koliko bi takav sport kostao.
                      Ja bi 6x razmislio pre nego sto bi uopste kupio Pinzgauer ma za koju cenu ali da ga ja vozim i odrzavam. Jeste superiorno vozilo ali nije za kratke setnje jer posle svakog izlaska bi trebalo da se detaljno pregleda, opere, podmaze i skloni u garazu. Za tako nesto danas retko ko, osim JNA nekada, ima vremena.
                      jeste culi nekad za uredaj koi koristi gasnu fazu
                      koristi se i za vanbrodske motore i camce

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Nismo, otvoriš novu temu i predstaviš to lepo, biće korisno.

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

jeste culi nekad za uredaj koi koristi gasnu fazu
                          koristi se i za vanbrodske motore i camce
                          Čuli,videli,radili...
                          Inače,koristi se i za skutere,agregate,radne mašine i vozila sa vazdušnim hlađenjem motora.

Comment

• 500SE V8
                            CBC Početnik
                            • 30.07.2011
                            • 4
                            • Beograd, Banovo Brdo

Imam w126 mercedes, 87 godiste, ubacujem u njega motor, sestak, linijski, 2600 kubika, sistem ubriygavanja KE-JETRONIC (Electronically controlled mechanical fuel injection. The engine control unit (ECU) may be either analog or digital, and the system may or may not have closed-loop lambda control. Commonly known as 'CIS-E' in the USA)
                            Imam obican plin ali se bas i nesto ne isplati, zanima me sta je najbolje i najskuplje sta mogu da ugradim u taj auto? Video sam na sajtu onog "Autocentar Rasica" sistem "LOVECO Lambda kontrola" pa nisam siguran da li ja to mogu da ugradim, a i nisam siguran sta je to, ja sam mislio da samo postoje sekvent i obican plin, a ovo je izgleda negde izmedju... Zanima me da li moze da se ugradi? Kakva bi ekonomija bila u poredjenju sa benzinom, i kakve performanse u poredjenju sa benzinom?
                            Aj ljudi molim vas ako se neko razume, svi se nesto prave pametni oko tog plina a pojma nemaju uglavnom, a informacija bi mi stvarno puno znacila....

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Stratos, kvariš igračku..

Za mercedesa,
                              Najskuplje je da ubaciš jednu zlatnu ciglu a ako zafali može i dve, sad da li je bolje ili ima neka bolja opcija ne znam, možda platiske cigle?

U principu da bar malo ozbiljno odgovorim, u taj auto ne vredi staviti gas jer ćeš imati problem pošto pitaš za performanse ti bi to gazio i gazio a on bi detoniro i detoniro i tako... Čitaj malo po forumu ima hiljade poruka šta je venturi, lambda kontrol, prednosti i mane itd...

https.autogas.rs

Comment

• 500SE V8
                                CBC Početnik
                                • 30.07.2011
                                • 4
                                • Beograd, Banovo Brdo

Ma nije radi gazenja, ja sad vadim iz mecke V8 5000 kubika, gazio sam ga 2 godine, ali sad vec pocinje malo da me boli dzep Zanima me ekonomija tih sistema koji nisu ni obicni a ni sekvent(Lambda kontrola LOVECO).... kolika bi potrosnja plina bila u poredjenju sa potrosnjom benzina, tj. da li bi kao kod sekventa trosio isto plina ko benzina, jer je i ovaj loveco isto neko ubrizgavanje direktno u motor a ne kroz mesac ?

Comment

Working...
                                X