Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

ne citiraj post iznad, sledeci put brise se ceo post.

Pa sta sada to znaci ??? Ponovo poskupljenje i ako je isti vec poskupeo za oko 2 dinara i to pre desetak dana ???
    Mislim stvarno su FEG-OVI ovi politicari .
    Nista, mislim da je vreme da se svi dignemo i na proteste , i onako je vec poodavno katastrofalna situacija u zemlji a po pitanju akciza zna se drzava je nesposobna da ustedi ili zaradi pa udri po oporezivanju i akcizama a da li ih briga za narod kako ce i s cim .... ma j... se njima

Comment

• ekonomik
      CBC Senator XXL
      • 28.01.2007
      • 315
      • Železnik

Podržavam.

Comment

• campi
        CBC Veteran
        • 11.06.2005
        • 169
        • Srbija

A zasto bi drzava se trudila da napravi i smisli nesto pametno da bi zaradila ...lakse je je ****ti "ovce" u ovom nasem toru ima ih oko 7 miliona p anajednostavnije je namet na vilajet udariti ...hmmm neznam zasto se ljudi cude ovde necemu vise sta jos treb ada se desi ......rekoh komsiji pre nekih godinu dan acene kola ce pasti ludacki ALi necemo smeti da i ih vozimo litar goriva ce biti preskup.....

P.S. Nedajte se nervirati barem mozemo da putujemo bez viza hh

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790

...Vlada Srbije na današnjoj sednici donosi odluku o povećanju akciza na naftne derivate, pa nas od sredine sledeće nedelje očekuje poskupljenje benzina. Predsednik UO "Nafta AD", Nebojša Atanacković kaže da će gorivo poskupeti za oko jedan dinar po litru zbog povećanja akcize, a zatim sledi još jedno poskupljenje zbog redovnog usklađivanja cene benzina sa kretanjem nafte na svetskom tržištu.

hm... i naravno povecane su.

Vlada Srbije povećala je danas akcize na naftne derivate i cigarete za 1,58 odsto, a akcize na alkoholna pića za 10,37 odsto.
          Redovnim godišnjim usklađivanjem akcize za sve vrste benzina povećane su za 70 para, na 44,7 dinara po litru, za dizel gorivo za 47 para na 30,47 dinara po litru, a za tečni naftni gas sa 15 na 15,24 dinara po kilogramu, naveli su u Ministarstvu finansija Srbije....

Detaljnije na http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=405546

Comment

• Jesa
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2008
            • 344
            • Beograd
            • Honda Civic 1.4 LS

NIS pumpe, danas/sinotj - 55 din / litar.

OMV, Mol, EKO i dalje 54 din.
            www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• Blackeyed
              CBC Senator XXL
              • 06.07.2005
              • 402
              • Novi Sad

Evo i u NS-u pocinje talas poskupljenja LPG-a na 55 din...
              "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

Evo sada sam dobio sledecu informaciju u firmi tj mejl iz Nis-a.
                Jeftiniji auto gas na pojedinim NIS-ovim benzinskim pumpama i to za 2 dinara po litru tng-a, akcija traje do kraja Februara
                Cene auto gasa su snizene na sledecim NIS-ovim pumpama u Srbiji:

Adesevci , Auto put Beograd-Zagreb
                Novi Sad 1, Maksima Gorkog 1
                BS.Sajkas-Sajkas(mesto izmedju Ns-a i Titela -al ga nadjose )
                Apatin Marina , Dunavska obala bb.

Na ove 4 b.stanice je trenutno tng jeftiniji za 2 dinara, pa izvolite.....

Comment

• Keketarac
                  CBC Senator XXL
                  • 01.09.2007
                  • 588
                  • Novi Sad
                  • Seat Ibiza 1.2 TSI

Sipao sam sinoc na NIS-u u Maksima Gorkog (velika pecurka) po 53,00 din pun rezervoar (nekih 45 litara).

Jutros mi se ugasio hladan, predvece se opet ugasio hladan.

Na autoputu pri 90 km/h board pokazuje potrosnju 8,0 litara, a pri 120 km/h pokazuje 9,5 litara (do sada je pri tim brzinama bilo max. 7,0 i 8,0).

Izgleda uvaljuju krs gas. Videcu kolika ce biti prosecna potrosnja u odnosu na Lukoil.

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Keketarac I ja sam isto juce popodne sipao nekih 40l ide dobro upalio je jutros odmah no malo sam i ja po bordu video da pokazuje vise no ovako kada tocim gde i ti ...upravo na Lukoilu .
                    Kako si zadovoljan sa Lukoilom ??? Ja sam do sada sipao 5x ali manje kolicine tj 25-30l ali sam dobre kilometraze napravio e sada sa ovim "krsh plinom" cemo videti.
                    Ajde javi ako se nesto menja na bolje sa "krsh plinom" jeftinijim za 2 dinara da znam da ne sipam vise tamo.
                    Vidim da su se neki zalili na Nisov plin tj na vecu potrosnju ili manje predjenu kilometrazu pa ga zato verovatno i prekrstise u "krsh plin"

Comment

• Davor
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2005
                      • 498
                      • Novi Sad

Novi Sad danas na par pumpi sam video da je cena 53din.

Comment

• supic dejan
                        CBC Veteran
                        • 11.07.2006
                        • 146
                        • Novi Sad

Kako si zadovoljan sa Lukoilom ??? Ja sam do sada sipao 5x ali manje kolicine tj 25-30l ali sam dobre kilometraze napravio e sada sa ovim "krsh plinom" cemo videti.

Nije tema ali sa Lukoilovim plinom potrošnja skočila sa 12l na 22l na 100km.

Comment

• nnad
                          CBC Veteran
                          • 16.01.2008
                          • 171
                          • pancevo

mol se reklamira da uvodi ili je već uveo euromol gas 90+ od oko 93 oktana. pa ko voli nek izvoli

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                            Sipao danas prvi put na Velikoj Pečurki, sve je novo postavljeno (koliko sam shvatio cilj je da imaju gas na svakoj pumpi, ovo je prva NAP-ova pumpa u NS koja ima gas, ako ne računamo onu kod rafinerije) u bocu od 40l stalo 34l (pitala žena kako to da nije lupalo i krčalo nego tup i stalo), na drugim pumpama mi obično sipaju između 39 i 42 litre.

Videćemo kakav je kvalitet.
                            Danas opet sipao, 40.16l u bocu od 40l i oni su se "pokvarili" (tek sad sam ukapirao koliko su sipali, stvarno bi se trebalo odmah žaliti nekoj inspekciji, moraću da proučim kakva je procedura, kad mi bude dosadno da se malo natežem sa njima, imam na izvodu 3 sipanja po 34l sad odjednom 40), kvalitet bi rekao da je mnogo bolji u odnosu na prošlo sipanje na OMV-u, morao sam jako da preštelujem gas da bi auto uopšte radio.
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• supic dejan
                              CBC Veteran
                              • 11.07.2006
                              • 146
                              • Novi Sad

Na Nisovoj Velikoj pečurci, gas je u odnosu na ostale pumpe u gradu verovatno najbolji. Ne znam koliko ima uticaja, ali pritisak točenja je 3,5 bara.

Comment

• UkiMazda
                                CBC Senator XXL
                                • 16.11.2007
                                • 444
                                • Beograd
                                • Alfa 156 2.0TS

Originally posted by *IvanT*
                                Jako je velika razlika u 5 i 11 bara pritiska, tako da ima razlike. Ako se zna da u smesi TNGa vecinu sacinjavaju propan i butan u odredjenoj srazmeri i ako se zna koja je tacka kljucanja obe komponente dolazi se do zakljucka da ona smesa koja stvori pritisak od 5 bara nije dobra u ovim uslovima. O karakteristikama smese je pisano vise puta, pa kada u zimskim uslovima tocenja gasa na pumpi vidite pritisak od 5 bara (u toku tocenja), zobidjite tu pumpu i nadjite onu na kojoj je pritisak 10 ili vise bara.

BTW

boce se testiraju na radni pritisak od min. 30 bara a minimalni pritisak pucanja je oko 75 bara, dok vecina rezervora puca na oko 100 bara.

Comment

Working...
                                X