Pumpe za izbegavanje ili za pohvalu...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekiv68
    CBC Senator
    • 06.03.2010
    • 230
    • Borča

Re: Pumpe za izbegavanje ili za pohvalu...

Uzimajući u obzir skoro svakodnevnea poskupljenja gasa izgleda da su trenutno sve pumpe za izbegavanje

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Definitivno za izbegavanje ELP na raskrsnici Smederevskog i Kružnog puta, kao i Knez na Smederevskom putu u Boleču

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

To sto pricas nikome ne znaci mnogo ako se ne zna zbog CEGA?
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Zbog očajnog kvaliteta goriva. Pre 6 meseci sam ugradio sekvent u moju Alfu i u početku sam najviše sipao plin na ELP-u pa sam shvatio da auto lošije vuče nego kad sipam na nekim drugim pumpama. Onda se u međuvremenu otvorio Knez Petrol i reko ajde da probam. U početku beše dobar plin, čak je i potrošnja nešto smanjena. Međutim u poslednje vreme kad god sipam plin kod njih dešava se da auto trza pri nižim obrtajima. I na kraju, juče sam bio na redovnom servisu za plin na prvih 10000 km i kad je čovek izvadio filter tečne faze to je bio prizor Samo je prokomentarisao da pod hitno promenim pumpu na kojoj sipam plin Još da potrošim ovaj rezervoar pa ću početi da sipam samo na Eko pumpi pa da vidim šta se dalje dešava

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa to je vec druga prica, znaci losa iskustva sa plinom...a ne voze svi na plin.

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Pa da ali ako se ova tema o pumpama nalazi u delu foruma koji se odnosi na autogas onda ne pričamo o lošem benzinu ili dizelu

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

...i to sto kazes.

Comment

• vlada0902
                  CBC Član
                  • 26.11.2010
                  • 38
                  • Beograd

Poceo sam da testiram neke pumpe, tj. auto gas na njima i za sad mogu da kazem da se najbolje pokazala MB gasna pumpa na Vozdovcu, potrosnja na njoj mi je oko 9l na 100km, i auto sasvim lepo ide, dok je LUKOIL u Bulevaru Oslobodjenja, takodje na Vozdovcu po meni sr.nje, auto stuca, vuce sa oko 60% snage i naravno, potrosnja mi je oko 11l. Danas sam posle Lukoila ponovo sipao na MBG-u i auto se preporodio , a cena 67.50din/lit. Kakva su vasa iskustva? Da znaju ljudi koga da izbegavaju...

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Dok sam vozio na plin naj bolje mi je auto isao kada sipam u Ovci direktno u plinari.Takodje je odlican na pumpi Lika sistem na zrenjaninskom putu i MBG takodje na zrenjanincu.Kada bih sipao na OMW obavezno je trosio 2-3l vise i dovodio izduvnu granu do usijanja.Maksimalna brzina kad saipam u Ovci bila je 210km/h a na OMW oko 195km/h,dok je na benzinu gurao preko 230km/h.Auto je bio Porsche 924 iz 85god sa pravih 90 hkm i potpuno ispravan tako da je potrosnja i brzina zavisila iskljucivo od kvaliteta goriva.

Comment

• dekiv68
                      CBC Senator
                      • 06.03.2010
                      • 230
                      • Borča

Što se tiče mog subjektivnog mišljenja što se tiče odnosa kvalitet - količine - pređena km - cena, pozitivna rang lista, za gas, je sledeća:
                      1. ELP Pančevaki put 65 din
                      2. MBG Zrenjaninski put 65 din
                      3. EKO Šiljakovac (Ibarska magistrala) ne znam trenutnu cenu ali zadnji put bio 66din
                      4. NIS Ovča ne znam trenutnu cenu ali zadnji put bio 68,5din.

Izbegavam obe OMV i Lika Promet pumpe na Zrenjaninskom putu jer su se pokvarile u zadnje vreme (povećana potrošnja), kao i NIS Očage (Ibarska magistrala) iz razloga povećane potrošnje.
                      Ranije sam izbegavao pomenuti MBG , ali se u zadnje vreme popravio.

Napomena: uvek sipam po sistemu pun - prazan i sa najmanje 2 uzastopna punjenja na istoj pumpi.

Comment

• chiki
                        CBC Veteran
                        • 19.04.2006
                        • 158
                        • Beograd

Pre par nedelja pocne da mi se trese auto kad je na TNG. Imao sam slican problem ranije i bio je ulozak brizgaca ili kako se vec zove. Odem do AC Rasica, ociste rail, zamene taj ulozak, predlozim da mi zamene i ostala 3 uloska da se ne cimam. Posle dva dana opet problem. Odem kod njih, cackaju, nista. Otvore instalaciju posle onog velikog filtera i prsnu nekim sprejom i sve proradi. Kazu kvalitet TNG.a. Gde sam sipao? Pa na EKO pumpu izmedju SIV-a i YUBC-a na Novom Beogradu Najgore od svega je da kad sam tamo sipao prvi put ikada i kad mi se pojavio problem odem da dopunim do kraja . I evo trosio sam i potrosio i sad sam sipao na Lukoilu u Zemunu (nova pumpa) i sve je ok.
                        Ali, kolega ima novog Renault Megane 3. Prica da mu slabije vuce jutros nego ranije. Pitam ga ja gde je sipao. Kaze " pa ovde kod nas u komsiluku u EKO". Znaci ista pumpa. Komsije zao mi je ali necu kod vas sipati vise.
                        AR 159 1.8 TBI
                        C3 1.4i GNV

Comment

• petri
                          CBC Član
                          • 10.11.2006
                          • 11
                          • Nis, SRB / Karlskrona, SE

Do sada sam najbolje iskustvo imao sa Lukoil-om sto se tice LPG-a. Cesto sam sipao u Pirotu i na autoputu Nis-BG, a uglavnom tocim u Bozidara Adzije u Nisu.
                          Jedna stvar je interesantna, uvek kad sipam kod njih znam tacno kad ce da udari plovak tj koliko sam potrosio (u proseku trosi 10). Cim se prevarim pa sipam negde drugde (recimo omv), sto mi se desilo par puta, potrosnja mi odmah skoci za ca 10%.
                          Sipao sam par puta ranije i na Eko, ali mi se motor izuzetno bunio zbog toga (sto bi rekli, culi mi se "ventili" )
                          I vredi takodje da pomenem da sam zadovoljan kvalitetom gasa, i sto je po meni isto jako bitno kvalitet im je konstantan, tj nije mi se desilo da se od sipanja do sipanja auto drugacije ponasa.

Comment

• drbr
                            CBC Početnik
                            • 19.06.2012
                            • 4
                            • bgd

Odg: Pumpe za izbegavanje ili za pohvalu...

U sirokom luku treba izbegavati pumpu OMV na novom novosadskom putu , kod metroa.U rezerovao u kojem je bilo 5-6 l, uspeli su da sipaju jos 50l * u koji max staje 45 l po specifikacoij).Kada sam ih pitala kako je to moguce, objasnjenje je bilo neverovatno.

Comment

• Plinadzija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.07.2008
                              • 1514
                              • Paracin

Da cujemo?
                              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Sigtran
                                CBC Član
                                • 04.04.2008
                                • 92
                                • Beograd
                                • BMW 525i M (E39)

Originally posted by drbr View Post
                                U sirokom luku treba izbegavati pumpu OMV na novom novosadskom putu , kod metroa.U rezerovao u kojem je bilo 5-6 l, uspeli su da sipaju jos 50l * u koji max staje 45 l po specifikacoij).Kada sam ih pitala kako je to moguce, objasnjenje je bilo neverovatno.
                                I ja bih voleo da čujem objašnjenje? Generalno, ako rezevoar prima 50L na temp +15C, možda prima i 51L na +30C (ako je metalni pa se širi). Takođe, ima nešto kapaciteta u dovodu goriva (creva, pumpa, filter, itd), možda oko 1-2L u proseku. Ali opet, u 45L a nije bio skroz prazan da sipa 50L to je krađa. Ako imaš račun treba to da prijaviš inspekciji što pre, pa neka njima objasne!

Comment

Working...
                                X