Pumpe za izbegavanje ili za pohvalu...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rrapaic
    CBC Senator
    • 13.02.2008
    • 225
    • Beograd
    • Fiat Stilo 1.9 JTD

Re: Pumpe za izbegavanje ili za pohvalu...

MBG pumpa posle M. M. Luga, pre Kaludjerice, 49.5 dinara. Kako izgleda, plin bez neke mane (jos ga trosim).

Video sam bar jos jednu pumpu na smederevskom putu sa istom cenom, ali zaboravih koja je...

Rajko
    Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• supic dejan
      CBC Veteran
      • 11.07.2006
      • 146
      • Novi Sad

U subotu sam sipao na Elp pumpi u Novom Sadu za 50 dinara po litru. Iznenadio sam se za cenu, ali na moje iznenađenje u bocu od bruto 43l, natočio mi ''pumpaš'' 46,1. Mislim da je komentar suvišan. Na moje pitanje kako je ovo moguće, dobih odgovor, da se i drugi žale, a da osobe zadužene za baždarenje uređaja, proveravajući ustanovili su da je uređaj u okviru tolerancije...

Comment

• TheWickerMan
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2007
        • 791
        • DE
        • AR Giulietta TCT

Tolerancija PO ZAKONU koju inspektor koji bazdari mora da ispostuje je +- 1%,mada se uvek ide na max 0.2% u minusu...znaci da ubijaju...

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

ja sipao isto na ELP kod mostara, sve lepo i tacno bazdareno ali umesto 380km sa punim rezervoarom ja predjem 240km

kao da sam sipao vazduh

Comment

• rrapaic
            CBC Senator
            • 13.02.2008
            • 225
            • Beograd
            • Fiat Stilo 1.9 JTD

Znam da malo off-ujem temu, ali samo ovo da napisem (desavanje sa pumpe) ...

Danas bio na MBG pumpi kod Soko Starka da sipam plin. Vidim neki lik kolima (ma, limuzina i to poskupa) blokirao jedno tocilo, i ne mrda. Cekam ceo minut, i onda skontam da ne moze da se pomeri, mada pali auto nonstop; jos mu momak sa pumpe nesto podesava na motoru. Predjem (propuste me) na tocilo s druge strane, izadjem iz auta, kazem momku koliko da sipa i onako usput osetim jak miris plina; nekako se na ovoj pumpi uvek oseca plin.
            A onda je PUKLO . Ljudi, kad nisam na rodjeni auto skocio . Onom liku sto je neuspesno palio, plamen iz auspuha pola metra. Mozda ja nisam ranije video ni cuo pravu detonaciju, ali ovo... uh. A lik, nastavi ladno da cacka po motoru (srafcigerom), 'oce posto poto da ga upali. Kazem mu, daj da ti pomerimo auto u stranu, pa pozovi pomoc, i cekaj. Pogledao me k'o da sam kuzan... i ja skontam da baja NIKAD ne prlja ruke .
            Eto, prastajte na smaranju.

Pozz

Rajko
            Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

To se zove detonacija Ako ikad udarim nekog pajserom u radionici, to će biti zato što naglo doda gas kad sam nagnut nad motor koji je neispravan.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• SANJA0708
                CBC Član
                • 06.12.2009
                • 89
                • paraćin

Evo još jedne pumpe za izbegavanje,tj ne za izbegavanje nego je što bi rekli Exploited "Beat the bastard".Pre para dana sipem za 700 din i prve 3-4 sekunde pritisak u sistemu je bio verovalu ili ne 2 bara,posle toga se nekako popeo na 8 bara.Pitam pumpadžiju dali mu je manometar ispravan,on se još i naljuti!Auto je jedva palio a potrošnja......
                Inače radi se o pumpi na putu Paraćin-Ćuprija Gile gas!!

Comment

• Cvagen
                  Banovan
                  • 17.04.2010
                  • 122
                  • Beograd

Sipam plin na EKO pumpi na Bezanijskoj Kosi, do sada je svaki put stalo 90% u toroidnu bocu od 35l, dakle 32.5. Za skoro 8000km od ugradnje uredjaja, sigurno je 6-6.5k predjeno tim plinom. Zamerki na ler, rad, zvuk motora i potrosnju nemam. Gas pritiskam isto koliko sam ga i posle prvog sipanja pritiskao.
                  Ulje je do skoro 4000km jedva bilo razlicito od tek sipanog, mineralno 15w40 MOTUL, tek je onda pocelo primetnije da tamni. Potrosnja plina ne varira nista vise od onoga koliko na nju uticu vremenski uslovi, nacin voznje i pritisak u gumama, u mom slucaju to je oko 10%, posto bas i ne stedim obrtaje(ala zvuci ozbiljno) i potpuno mi je svejedno da li ce potrositi 9 ili 11 litara. U pitanju je Golf 2 1.3 karb. WRC limited platinum handcraft manufacture executive edition.
                  Ulje kupujem jednom 4l, drugi put 3l, posto staje 3.4, a ostalih 200 grama poklonim mehanicaru. Na maksimumu je svaki dan, ceo dan.

Problema sa autom imam 0, tek da se ima u vidu. I bolje ide na benzin nego na plin, oduvek.

Svideo mi se plin sa:
                  1. EKO pumpe u Vrcinu, na autoputu, smer ka Beogradu,
                  2. EKO pumpe na Umci,
                  3. EKO pumpe kod SIV-a na Novom Beogradu,
                  4. prvog Lukoila na koji sam posle kruznog toka u Kragujevcu naleteo u Krusevcu.

Primetno retardiran rad motora dobijam plinom sa Jugopetrola, isti kvalitet je bio pre mesec dana u Beogradu i juce u Pozarevcu, svakako je malo bucniji i npr. kada u drugoj brzini vozim na manje od 2500 obrtaja, najcesce pri ubrzanju, rad motora se isprekida na trenutak i vrati se u normalu posle mozda pola sekunde, ali sasvim dovoljno da ispomera sve unutrasnje organe vise nego sto se moze pozeleti. Lici na problem sa strujom, ali je simptom samo sa tim plinom. Oseti se i sporoca u ubrzanjima 80-120, a pogotovo iznad 120.

MBG u bloku 45 sam dvaput koristio, dobar zvuk i rad, trosio je 20% vise, a isto toliko i losije isao, ionako se kotrlja, ali ono je bila stvarno katastrofa, punili su do 100%.

Na izlasku iz Uzica sam sipao pre neku nedelju, po povratku sa mora, Damjanovic, sa leve strane na uzbrdici, velika pumpa, potrosnja 7.6l/100km do Beograda, zvuk, rad i ubrzanja nisam uspeo nesto da razlikujem od EKO u pumpe u Budvi(kao i ostalih EKO). Nisam imao zamerki ni za 2 dana upotrebe istog plina po Beogradu. Sasvim korektno.

MOL i OMV izbegavam jer sam oduvek slusao o neprijatnim iskustvima sa njima, ako mi nestane plina bas ispred neke od njihovih pumpi, bice mi zadovoljstvo da se na benzin odvezem do bilo koje sledece.

Comment

• dav
                    CBC Član
                    • 19.01.2010
                    • 43
                    • Beograd
                    • Hyundai Pony

Ako sipate benzin u Mije Kovacevica na Bogosloviji (Jugopetrol) otvorite 4 oka da li tocenje ide od nule! Moj prijatelj (inace stariji covek) vec drugi put biva nasamaren od pumpadzije jer mu u Chevrolet Sparka sipaju jednom 40l a drugi put 44l !? Inace rezervoar mu je 35l i naravno ima jos koju litru u njemu! Ali verovatno i cekaju takve zrtve...

Sto se tice plina ja licno izbegavam Slap kod plavog mosta vec godinama jer pre su imali najnizu cenu i logicno dobijes malo vise plina za iste pare a skoro uvek mi se gasio na ne planirano manjoj kilometrazi! Neznam da li ga kolicinski ukradu ili je djubre od plina...
                    Beast From The East

Comment

• Cvagen
                      Banovan
                      • 17.04.2010
                      • 122
                      • Beograd

Konačno potrošen plin sa požarevačkog JugoŠITrola, jutros sipao na Ibarskoj magistrali, naravno EKO, auto je dobio 10% snage i 10% obrtnog momenta, bar, a svi organi mi opet ostaju na svojim mestima pri ubrzanjima sa bilo kog broja obrtaja i u bilo kojoj brzini, auto ne prdi, ne "glupira" se i ponovo radi kako treba. Nažalost, pored 10-12 litara preostalog JugoŠITrola, otišlo je otprilike još toliko ovog pristojnog dok se smeša nije potpuno normalizovala.

Izgleda da sa EKO plinom nema greške, nekoliko ljudi koji voze automobile sa 2 do 8 puta više konjskih snaga od ovog mog mi je potvrdilo identično iskustvo, više puta.
                      Naravno, niko se ne šteka na servisu, niti vozi u poluispravnom stanju, jer da to rade, ne bih ni pitao šta i gde sipaju, ne bi me interesovalo.

Comment

• bmiillan
                        CBC Senator XXL
                        • 18.04.2005
                        • 393
                        • beograd
                        • clk 200k

surcinski put knez petrol i privatna pumpa kod skretanja prema aerodromu
                        i dalje 49.90. ne vidim gubitak snage ili povecanje potrosnje. nadam se da
                        ce tako i da ostane
                        nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• lukaimasa
                          CBC Član
                          • 29.07.2010
                          • 19
                          • Novi Beograd

I ja sam danas sipao na surčinskom putu po 49,90, kod skretanja za aerodrom, ništa lošije mi se ne ponaša auto nego do sada, prešao sam nekih 30 km, sve normalno. J"i ga, čim je nešto jeftino, odmah smo sumnjičavi.
                          REALNOST NIJE BRIGA NA KOJU SE MI OBAZIREMO

Comment

• lukaimasa
                            CBC Član
                            • 29.07.2010
                            • 19
                            • Novi Beograd

Sa plinom sa ove pumpe, do Bijelog Polja, žena i ja sa dvoje dece i pun do krova sa stvarima (karavan), trošio mi je auto nešto malo ispod 10 litara i sasvim normalno mi je išao. Ali zato u CG u Radanovićima kod Tivta, pumpa Vuk petrol, dva puta sam punio bocu i uvek mi je trošio 13,5 litara.
                            REALNOST NIJE BRIGA NA KOJU SE MI OBAZIREMO

Comment

• Cvagen
                              Banovan
                              • 17.04.2010
                              • 122
                              • Beograd

vas Knez, ne bih mu plin platio ni 45 dinara. To je prava taksistička pumpa, tj. za sve koji "voze" na <2000rpm, stavljaju "samo malo prljave" filtere i na kola od 150-200 konja gume na kojima piše sigurica pa se onda još čude zašto im je trag kočenja 100 metara i zašto vremenom izlaze raznobojni dimovi iz auspuha. Ili se čak i ne čude, nego "to tako treba".

Priznajem da motor zdravije zvuči nego sa Jugopetrolovim, ali da ide lošije i od Lukoilovog, ide. Od EKO je, laički, jednu klasu ispod.
                              Na leru i iznad 3000rpm jasno pokaže zašto košta 52 dinara kada je svuda 57-58, a baš sam se zagrejao da se prilagodim 10% nižoj ceni. Nijedno bogaćenje ni siromašenje smeše nije donelo bolje rezultate od početnih. Ume i da zaprdi na leru, bez obzira na visinu ler gasa.

Pre sipanja je u rezervoaru bilo oko 8 litara EKO plina(jer je stalo 24 tog taksističkog, uzgred je sipanje trajalo duplo duže nego svuda) i u navedenim situacijama se jasno može razaznati kada je koji u motoru. Jedva čekam da istrošim preostalo gorivo. Potrošnju tek treba da utvrdim.

Comment

• dekiv68
                                CBC Senator
                                • 06.03.2010
                                • 230
                                • Borča

Posle višekratnog točenja gasa, po potrošnji i ceni:
                                - pumpe za pohvalu: EKO na Ibarskoj magistrali sa desne strane ka Bgd (pre Meljaka) i NIS Ovča
                                - pumpa za izbegavanje MBG na zrenjaninskom putu na raskrsnici za Kotež

Comment

Working...
                                X