svaka cast udruzenju ugradjivaca ako su sve ovo pokrenuli, i naravno Alvirku.
Udruženje je sve pokrenulo i prvi put se ogromna većina servisa složila(prvi put za 15 godina) , gde smo jednom akcijom uspeli za dva dana da zaustavimo namet od 20.000,00 dinara, koji bi označio k ra j ovog posla. Alvirović je pomogao izuzetno, a tu je opet udruženje odradilo sve što je bilo moguće da dođemo do nekih kontakta. Za neke nastupajuće akcije će nam trebati pomoć vozača na TNG, pa se organizujte.... Ima vas 420.000 registrovanih, pa dajte predstavnike u udruženje. Svaku dobru ideju ćemo podržati.
prvi put se ogromna većina servisa složila(prvi put za 15 godina)
Ovo je lepo videti, pa makar i posle 15 godina
Iskreno se nadam, radi bolje budućnosti kako vas servisera, tako i nas korisnika, da ćete izvući neke pouke sada kad ste videli na delu šta sloga može da uradi.
Mirku pao rejting nakon one blamaze sa tramvajem pa je odlucio da uradi nesto za plebs
podseticu da je i u vezi reatesta za plin prilicno ostro razgovarao sa onim zadnjim sagovornikom ( ne sa onim glavonjama pre njega nego par emisija kasnije) ali nista od toga nije bilo.tako da se ne radujem previse dok ne bude crno na belo.
U svakom slučaju, za pohvalu je da se neko bori za svoja prava. U tom smislu, pohvale za Ivana koji se pojavio i širem auditorijumu (a i vlastima) stavio do znanja da više ne može ovako. Jednostavno, u ovoj zemlji se mora svako agresivno boriti za svoja prava..
podseticu da je i u vezi reatesta za plin prilicno ostro razgovarao sa onim zadnjim sagovornikom ( ne sa onim glavonjama pre njega nego par emisija kasnije) ali nista od toga nije bilo.tako da se ne radujem previse dok ne bude crno na belo.
Tad je bio samo Mirko,ali sad postoji i Slavko,Živko,Janko,Stanko,... dosta je bilo
Samo radi tačnosti, agencija uzima 3000 dinara samo kod prvog atesta, znači jednom i nikad više, reatest i atest koštaju isto, 6000 dinara i plaća se svakih 5 godina. Ako voziš isti auto 15 godina, tri puta te uharače... Prost odgovor je prodaj auto pre prvih 5 godina pa te neće uharačiti. Naravno to kod nas za većinu ima u Duminama...
Ostalo en bih da komentarišem, da je stvarno ikom od tih što nama pomažu stalo do naroda i da lakše prebrode ovu situaciju ne bi gas toliko košta a ni ova papzjanja sa svim tim papirima, pravila da bi udavila i sl... ne bi postojala.
Opet radi tačnosti, najmanje od toga dobija država. Ne znam tačnu cifru za direktnu i indirektnu zaradu države ali je mali u odnosu na zaradu ostalih učesnika.
Krivim državu što dozvoljava pljačku u ime pojedinaca a od naroda. Superhik na delu.
Ja mogu samo da procenjujem, nemam podatke ali znam da se pre čekalo nekoliko dana na red za atest a radilo se dosta vozila u jednom danu. Sad ne treba najava, odeš i urade ti..
Cenim odokativnom metodom da je sad možda 10% od recimo prošle godine u ovo doba...
Prošle godine je bilo masovnog reatesta zbog izmene Pravilnika. Npr. ja imam atest od 2008. na 10 godina, ali sam morao na kontrolni 2013.
Kako je ta navala prošla, sada je gužva zbog uvoza polovnjaka.
Član 10.
Agencija se finansira iz:
1) cene usluga koje plaćaju korisnici usluga i posebnih naknada za
obavljanje poslova koje vrši Agencija,
2) donacija, priloga i drugih bespovratnih davanja datih osnivaču ili Agenciji,
3) ostalih izvora. Visinu cena i naknada iz stava 1. tačka 1) ovog člana utvrđuje Vlada na
predlog Agencije, a po pribavljenom mišljenju ministarstva nadležnog za saobraćaj i
za trgovinu i usluge.
Sredstva za osnivanje i početak rada Agencije obezbeđuju se iz budžeta
Republike Srbije.
Saglasnost na akt kojim se utvrđuje visina plata i broj zaposlenih u Agenciji
daje Vlada.
Izvršavanje rashoda Agencije ne može se vršiti ukoliko Vlada nije dala
saglasnost na finansijski plan.
KOLIKO DA SE ZNA!!!
''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
oci mi pobelele trazeci neki info... zamnih forda za jednu lepu benzinjaru iz italije od 140 konja, pa ozbiljno razmisljam (pitanje vremena) o ugradnji gasa, sva sreca pao benzin na ispod 130 dinara, auto jos u fazi sredjivanja (preciznije servis, trap i sl...), tako da se i ne vozi, al me sludise ovi novi, na pocetku pomenuti, nameti. jel su oni sad uveli pravilnik, neke dodatne pare da izvuku iz dzepa, onih nekih 20.000 din, ili je sve po starom, "samo" 100€. da ne ispadne da moram da puknem oko 1000€ da bi osposobio auto da ide na gas, ili manje, pod uslovom da je sa strujom, svecicama, kablovima... sve OK... sta znam, mnogo je to para, na benzin fino radi...
20.000 je puno para za jedan papir
Comment