Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stojan
    CBC Član
    • 27.01.2006
    • 73
    • Nova Gorica
    • opel vectra

PUG405

Ne znam baš gde to ima u EU auto gas po ceni od 0,45e. U Slo, Ita, A, ......su cene skočile. Ovde je 0,68e. Sve je to manje ili više isto. U Slo je stanje takvo da se uopšte ne isplati dati za direkciju 1500e, kad je benzin 1,033e.

Ma nek ide život....
    vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by PUG405
      Ako cena pređe 55din vraćam se na benzin.
      A šta ćemo sa instalacijom, da prodamo na buvljaku?
      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Antoaster
        CBC Senator XXL
        • 07.12.2007
        • 343
        • Beograd, Voždovac

Ali kome da prodamo instalacije, svi ce pohrliti na buvljake, bulevare, bubanj potoke da prodaju svoje delove gasne instalacije. .
        Salim se ali mislim da nece ipak toliko otici cena auto gasa. Treba podeliti jos par licenci pa ce malo da se poostri konkurencija, pa ce da spuste cene.
        A gasaovod je vec izvestan to bi moglo na duzi rok da ucini cenu gasa povoljnom.
        Mislim da je sad problem sto vecina dobavljaca uzima gas sa jednog mesta sto znaci da imamo kvazikonkurenciju, jer nije bitno koliko sarenih pumpi imamo bitni su uvoznici. A njih je malo i uspeli su da se dogovore, ono letos kad su podelili licence cena je u pocetku bila niska.

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Cena benzina posle NG ide na 100 dindzi,a cena plindze na 54 za pochetak.pa rachunajte.

I love my

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

A gasaovod je vec izvestan
            stvarno ?

nisam cuo da Hrvatska planira gasovod ka Srbiji a jos manje da su se Sr i Hr dogovorila o medjusobnom gasovodu za LPG.
            imas neke konkrektnije informacije, Proplin sajt nema nista o tome ili ja ne umem da nadjem..

nadam se da nisi naseo na pricu oko metanskog gasovoda sa Rusijom..
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Antoaster
              CBC Senator XXL
              • 07.12.2007
              • 343
              • Beograd, Voždovac

A sta mislis to sa Rusijom nista od posla? Ma nosicemo mi svi ovde ruske subare sa krzno za usi da ne ozebu, zivi bili pa videli. I nema sta da Hrvatska da planira gasovod kad Rusi budu bili strateski partneri.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pa imaju li Rusi tog gasa i kakve sada pa veze oni imaju sa pricom oko LPG?

a pominjem Hrvatsku jer je jedan od najvecih proizvodjaca gasa u blizem i daljem okruzenju, i jedino logicno je da ako cemo negde da se snabdevamo sa LPG da to bude tamo gde je najlakse dobavljivo.

nesto ne verujem da bi Rusi ili ma ko ponovo radio novi gasovod hipoteticki tamo negde iz Sibira samo za Srbiju i njene zelje da gasovodom transportuje LPG.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Antoaster
                  CBC Senator XXL
                  • 07.12.2007
                  • 343
                  • Beograd, Voždovac

Pa kad bude bio gasovod, rusi ce dobiti nis na tanjiru pa ce onda preradjivati naftu i zemni gas, malo vise nego sad, pa cemo mi imati vise tng-a pa nam gasovod od hrvata nece ni trebati. A mozda cemo do tada preci na metan.

Haben Sie noch einige fragen?

E jesam dokon.

Comment

• CannoN
                    CBC Senator XXL
                    • 15.09.2007
                    • 485
                    • Beograd

Brick,

Sta bi sa onim da nece biti poskupljenja gasa vec naprotiv pojeftinjenja i
                    sta ce nam gasovod kada se zakljucilo da proizvodimo/vadimo vise nego sto trosimo?

edit:
                    Obrisao sam ono u vezi Rusa jer mi se cini da nije primereno ovom forumu(moze da se tumaci kao politicki stav).

Comment

• Antoaster
                      CBC Senator XXL
                      • 07.12.2007
                      • 343
                      • Beograd, Voždovac

Originally posted by CannoN
                      Brick,

Sta bi sa onim da nece biti poskupljenja gasa vec naprotiv pojeftinjenja i
                      sta ce nam gasovod kada se zakljucilo da proizvodimo/vadimo vise nego sto trosimo?
                      Nije tacno evo link za jedan zanimljivi tekst.
                      http://www.novosti.co.yu/code/navigate. ... 2007-12-07

Comment

• CannoN
                        CBC Senator XXL
                        • 15.09.2007
                        • 485
                        • Beograd

Ok to.. znam..

Nisi primetio ironiju u pitanju.. nov si.. prelistaj forum jer ima stofa

Ja sam to apropo nekih ranijih postovanja..

..vise je retoricko pitanje.

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Držite se teme momci...

Kvalitet gasa je trenutno katastorfalan na pumpama i možda najgori u poslednjih 7 godina. U punom rezervoaru gasa izmeren pritisak na izlazu iz MV od samo 2.8 bara!!! na više automobila. Jači atmosferski motori jedva rade sa ovim gasom, o turbaćima da negovorim. Po pritisku koji je izmeren se vidi da se radi o skoro čistom butanu, pa nemojte da vas iznenadi povećana potrošnja u ovim zimskim danima.
                          Držim crevo od kompresora ispred servisa....

Da vas podsetim da je za zimski period poželjno da smeša bude 60/40 u korist propana i da je u Evropi to obaveza. Treba nam više usranih motki.
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Aki
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2006
                            • 1133
                            • Beograd
                            • Yugo 1603, Yugo 1301

...a meni auto trosi nikada manje.
                            "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                            - Lousie Smith

Comment

• DraxNS
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2006
                              • 520
                              • Bačka Palanka
                              • Peugeot 307 SW

Originally posted by *IvanT*
                              Držite se teme momci...

Kvalitet gasa je trenutno katastorfalan na pumpama i možda najgori u poslednjih 7 godina. U punom rezervoaru gasa izmeren pritisak na izlazu iz MV od samo 2.8 bara!!! na više automobila. Jači atmosferski motori jedva rade sa ovim gasom, o turbaćima da negovorim. Po pritisku koji je izmeren se vidi da se radi o skoro čistom butanu, pa nemojte da vas iznenadi povećana potrošnja u ovim zimskim danima.
                              Držim crevo od kompresora ispred servisa....

Da vas podsetim da je za zimski period poželjno da smeša bude 60/40 u korist propana i da je u Evropi to obaveza. Treba nam više usranih motki.
                              Mislim da je ovo glavni uzrok mojih skorasnjih problema sa gasenjem auta.... ako se tome doda cinjenica da sam "nasuo" 41 litar butana... sto mislim da cuda cini sa pritiscima.
                              Takodje mi se jaaaaaaako cudno ponasao pokazivac kolicine goriva... do 120 predjenih km je pokazivao pun... a onda do 250 dosao na rezervu, a ako se uzme da bi sa npr 37 litara trebao preci oko 320 do 350 km ovo samo znaci da je gorivo negde isparilo... ili ga nigde nije ni bilo ali mi je zato full naplaceno 43.00 din / lit

elem, sad sam nasuo aditiv za ciscenje sistema od rezervoara do motora... nasuo pun rezervoar bmb-a... i gle cuda... auto se NE GASI.

jedino me ubi razlika u ceni... 45,37l goriva @92.5din vs 41,5l butana @ 43,0 din....

ali cu bar prvi put da vidim koliko mi zaista (pa jos zimi) bmb-a trosi auto

Comment

• svsavic
                                CBC Član
                                • 09.07.2007
                                • 52
                                • Beograd

Kovin OMV 44d/l
                                Pančevo, više pumpi oko 47d/l
                                Nisam primetio razliku u kvalitetu i potrošnji

Comment

Working...
                                X