Ostadoh jutros bez plina na nezgodnom mestu pa mi najzgodnije bilo da ga punim na pumpi "Auto centar NR".I tako tamo nisam tocio mesecima unazad.Razlog:10 km van grada a cena ko da su u centru .Ko nezna,pumpa je pored samog mosta preko V.Morave.
Daklem,sipao pre 1,5 sat i odmah !Pogadjate,cena !
Ovaj put su stvarno preterali svaku meru !
Pitanje je da li ce... jer koliko vidim cena gasa nije nicim definisana i uredjena. Burazer kad krene na posao iz NS u Suboticu, svraca na neku pumpu gde je gas 45din/litar (ne znam koja je to pumpa, jer ne poznajem taj kraj). U mestu gde zive moji roditelji gas je 51 dinar (juce video), dok je po Bg gas uglavnom 54 (ako vec od jutros nisu korigovali cene).
Mene vise cudi kako npr. OMV u 3 grada ima 3 razlicite cene. Da li sefovi pumpi imaju odresene ruke kod formiranja cene ili je to neki "lokalni" dogovor? Nisam siguran za NIS-ove pumpe, u NI je 54.00. One koje imaju cenu od 50.10 uvek sipaju 90l u bocu od 50, tako da to ne koristim (npr. BPT). Naplasio sam se jevtinog plina, ako ne kradu, onda je verovatno losijeg kvaliteta. Nekako mi NIS dodje "prva ruka", velika firma, ne verujem da se bave takvim stvarima.
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Mene vise cudi kako npr. OMV u 3 grada ima 3 razlicite cene.
Rece valjda @brick skoro.OMV je fransiza,slicno kao i CocaCola-nije jedna firma.Kako koka kolu imas za 85 din flasu od 2L ali i za 130 din tu istu,tako i OMV pumpe imaju razlicite cene,od jedne do druge.
Hm, da... Korisna informacija. Sad se samo ceka neka nova promotivna akcija Lukoil-a pa da pola Beograda pocne gas da toci u Bul. JNA.
Sto se "Knez"-a tice, ako zabusava na porezu, platice kaznu, a vozaci ce gas kupovati kod onih koji ga prodaju po najpovoljnijoj ceni. Ako teret kazne prevali na cenu TNG-a i izjednaci je sa cenom ostalih u gradu, izgubice veliki broj musterija koji sada zbog povoljne cene dolaze kod njega. Vrlo jednostavna stvar.
Comment