Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mercator234
    CBC Veteran
    • 03.08.2007
    • 106
    • tel.net.ba

FIAT BRAVA 16 16V-1997g

obični sustav za katburatorca bez lambde , potrošnja oko 13 gradske(normalne vožne). 8 otvoreno.naručio orginalni mješač, isparivač i filter plinski pa će nanovo da mi ga pošteluju, pa javim kako troši

Comment

• El Radisa
      CBC Veteran
      • 06.12.2006
      • 101
      • Sabac

Renault 25 Baccara 2.9 v6 automatic - Lovato plin
      u gradu 16-20l
      otvoren put 10-13l
      Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.

Comment

• CikaKure
        CBC Senator XXL
        • 14.08.2005
        • 668
        • Beograd

Ajd ja cu da zacinim i da konstatujem da je u poslednje vreme u Beogradu sve cesce nenormalna guzva u saobracaju, pa moja 406ca troska i po 19-20l (Relacija: Banovo Brdo - Sajam - Kneza Milosa - Skupstina - Trg Republike, 2000ccm 16v motor, klima automatska). Na otvorenom potrosnja je 10-11l, kao i pre.

Comment

• TheWickerMan
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2007
          • 791
          • DE
          • AR Giulietta TCT

Zastava 101,'82,u gradu 9-10l,na otvorenom zavisi ko vozi 5,8-8l

Comment

• APOGEE
            CBC Senator
            • 01.06.2005
            • 243
            • Beograd, Vracar

Upravo sam navrsio pune dve godine kako vozim na Lovato – Loveco pro (lambda kontrola). Prosecna potrosnja iznosi 12,016 l/100 km, od toga 60 posto uglavnom kratke voznje, centar Beograda a 40 posto na prigradskim putevima.

Pre toga, tacno godinu dana vozio Lovato – venturi gde je potrosnja bila 12,339 l/100 km. Dakle, poredjenja radi, sa lambda kontrolom potrosnja je manja za 0,323 litra.

Inace, na putu Bg – more – Bg, zabelezena potrosnja od 8,45l/100 km.

Zapazio sam da je sa lambda kontrolom potrosnja ujednacenija, odnosno krece se oko 12 plus minus 1 litar, bez obzira na godisnje doba, dok sa obicnim venturijem, leti sam imao manje prosecne potrosnje ali zato zimi i ekskurzije od preko 19 litara/100 km.
            Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• cveleBMW
              CBC Senator XXL
              • 21.03.2006
              • 370
              • Beograd, Banovo Brdo

bmw 523i 2.5ccm 125kw

Tomaseto

grad Beograd 15 - 17 l

otvoreno iliti auto put, za divno cudo, dal ga vozio 100 ili 200 km/h on trosi 10 l plina

Comment

• Momir
                CBC Početnik
                • 04.10.2007
                • 6
                • Beograd

Odvezite automobile kod servisera koji imaju analizator izduvnih gasova da vam podese smesu. U suprotnom niste nista dobili ugradnjom plina!

Comment

• APOGEE
                  CBC Senator
                  • 01.06.2005
                  • 243
                  • Beograd, Vracar

Momir : ako se tvoj komentar odnosi na nekoliko zadnjih postova, mislim da nisi u pravu. Jedno je voznja na ravnom putu sa 90km/h u najvisem stepenu prenosa, bez vetra itd. ali realnost je uglavnom drugacija. Na primer, stalno vozim relaciju - Srpska banka u Savskoj blizu Mostara, pa preko Slavije do Vračara i obratno. U spicu ta 3,5 km u najboljem slucaju predjem za 20 a kad je frka i za 45 min. Onda izracunaj prosecnu brzinu koja je izmedju 10.5 u najboljem a 4.7km/h u najgorem slucaju. Pa nema teorije da auto od 1,5 do 2 litra onda trosi 7 -8 litara plina. Iz mog primera se vidi da na otvorenom, auto od 1500 kuba trosi 8,45 l /100km sto smatram da je ok i da je auto u redu.

U gradu je druga prica. Cak i u Bg-u, jedno je da li vozis po Novom Beogradu, gde su ulice dugacke pa 3 ili 4 km siknes za dva-tri minuta a drugo u starom delu gde svakih 100 metara imas semafor i konstantnu kolonu.

Btw na benzinu zimi u gradu sam imao najvecu potrosnju od cak 13,3 l/100 km, ovo cisto radi poredjenja.

Dalje, iz primera nekoliko mojih poznanika, vozaci vole da predstavljaju kako im auto malo trosi pa uvek navode neke cifre koje su obicno rezultat jedne voznje, ne uzimajuci u obzir da je jedini relevantni podatak ako se potrosnja meri duzi vremenski period. Zato sam uvek sumnjicav kad mi neko kaze da mu auto u gradu trosi 6-7 litara i slicno. Cak i Golf 1,9 dizel od mog sestrica u gradu trosi oko 9,5 u gradu.
                  Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• GaD
                    CBC Član
                    • 15.08.2005
                    • 74
                    • Podgorica

Da znam o cemu pricas, kao sto meni jedan momak kaze da mu u grad auto 1.8 Golf 3 90 konja trosi 9 litara benzina. Prosto ne mogu da vjerujem da auto iz 1994 nema nekih kvarova, tegoba, mislim da mu cak ni fabricki nije tolika potrosnja. Smatram da auto(1.6,1.8 ...) trosi 10 litara benzina min u grad. A onda dodas onu razliku za plin...

Comment

• M626
                      CBC Senator
                      • 12.01.2006
                      • 200
                      • Beograd, Konjarnik

Punto I, 1.2, venturi, na otvorenom izmedju 9-10l.
                      U gradu se vrti oko 11l
                      Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Prosto ne mogu da vjerujem da auto iz 1994 nema nekih kvarova, tegoba
                        zasto bi auto usled godista imao kvarova, tegoba ?
                        pa nije to 54, godiste , ipak se radi o mladjem autu i ako je iole odrzavan prema uputstvu a vlasnik(ci) nisu bili bahati u voznji bilo bi cudno da ima kvarova.

autu treba mnogo vise godina i mnogo vise kilometara da pocne da se regularno kvari...
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• GaD
                          CBC Član
                          • 15.08.2005
                          • 74
                          • Podgorica

Kad uzmes u obzir kolika je nasa briga oko auta, tesko da ces nac 30 % totalno ispravnih auta. Cak mislim da je i 30 % velik procenat.

Ali ipak 9 litara benzina u grad (Podgorica) i jos kad se uzme u obzir da je lose gorivo ....

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja samo kazem da godine nisu uzrok sam po sebi, vidjao sam aute stare samo 2 ili 3 godine koji su zreli za generalni remont.
                            Podgorica ravan grad, nema brda, siroke ulice, malo semafora, auto lagan, malih dimenzija (prednje povrsine), motor relativno slabasan, topla klima....meni je sasvim ok da potrosi 9 litara benzina uz umerenu nogu.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• danijelopel
                              CBC Veteran
                              • 25.09.2007
                              • 135
                              • Vrsac

Moj Opel Kadet 1.4i '91 godište sa BRC AT 90 E ,troši po gradu 9,5-10,5 litara ,a na otvorenom 7,8-8,5 .
                              PREZADOVOLJAN
                              OPEL Kadett Beauty 1.4i + LPG-BRC AT 90E

Comment

• Hermes
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 1306
                                • https://t.me/pump_upp
                                • bemve

Da ne trujem drugima teme pricom o potrosnji....

Bmw kockica,1800 kubika, 115 konja, za zadnjih 7kkm potrošio prosečno 13,3 litra plina. Na autoputu oko 12 (nikad sporije od 140 km/h), po gradu 15 do 16, i nikad ne trosi jednocifreno.

Deluje mozda nelogicno, ali takodje vrlo zadovoljan.
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X