kako mene sve zanima, tako i pregledavam sve opcije koje se nude.
i naletim na to, usput i sve datume kada sam nesto menjao oko softvera.
jeste da sve pisem na papiru, kao neki dnevik, i inace ali ovo je bas zgodno.
i tako, iz cista mira iskoci da mi bode oci, brojka od 8 sati potrosenih voznjom na benzinu...za relativno kratak period vremena.
a ja se "cudim" gde mi nestade cetvrt rezervoara.
a jos ce biti vece cudjenje kada nastupi trenutak punjenja istoga, celih 75 litara... bice brojanja necega samo tako
Inače ta opcija i jest za procenu servisa ili koliko je uredjaj "prešao", uzima se 60 do70 km na sat prosek.
Zar nije prevelika brzina za uzimanje proseka? Po meni, prosecna brzina prosecnog automobila koji se koristi u svim uslovima voznje, od gradske do autoputa, ne bi trebalo da bude veca od 30-ak km/h za ceo radni vek automobila.
u fabrickom uputstvu pise da oni preporucuju prosek od 50km/h, ali ja sam blize Dorinom proseku, recimo 60km/h mi se cini boljom varijantom za procenu.
Na zadnja dva auta pratim prosecnu brzinu, tj. oni sami proracunaju, a za nekih 30.000km prosek je 30-35km/h.
Samo gradska voznja je jedva preko 20km/h, ali i to zavisi od grada do grada. Ovo se odnosi na BGD.
Koliko moze da trosi Honda Legend SOHC V6 2,7 24V sa obicnim plinom?! Otvoreno i u gradu, prodavac kaze da trosi 16 u gradu i to mu vjerujem ali za 8 na otvorenom bas i ne
...meni u beogradu i nesto van grada prosek brzine nema sanse da predje 35km/h ! a to van grada je uglavnom autoput i to preko 140 !
...a za hondu moze da trosi al da je vozis na ravnom u najvecem stepenu prenosa i to 90-100km/h ako nabodes pun gas par puta ode prosek preko deset i tesko ces ga vratis bez resetovanja ! =]
Inače ta opcija i jest za procenu servisa ili koliko je uredjaj "prešao", uzima se 60 do70 km na sat prosek.
Zar nije prevelika brzina za uzimanje proseka? Po meni, prosecna brzina prosecnog automobila koji se koristi u svim uslovima voznje, od gradske do autoputa, ne bi trebalo da bude veca od 30-ak km/h za ceo radni vek automobila.
Prosek je sa zapada gde se ide malo duže na posao i gde se izbegava uži centar.
Drugo, prosek se računa na više kilometara ili godina a stvarno i zavisi od mesta do mesta kako je gde saobraćaj.
Evo ja sam zadnji mesec merio potrosnju i svaki put mi je 12 litara....
To je samo grad prosecna brzina na kompu je oko 25-30 km/h.
To je golf 2 gti....I ovo sam vrlo precizna merio ..potrosnja benzina mi je oko 1 litar na 100 km iako samo palim na benzin a ne vozim uopste na njega...
Tako da je racunica sledeca 12 x 45 din=540 din + 90 din(litar benzina)=630 dinara na 100 km....Tako da i nije nesto jeftino
Na dizel bi bilo oko 600 dinara
na benzin bi bilo oko 900 dinara....
Hmm,pricam sa kolegom s posla (Vectra "A" 2.0 16V GLS Automatic).Kaze,gradska 15-16.Putem za CG oko 7 L/100km !Kod mene trenutno,cist lokal (onaj najgori:upalim hladnu,do posla 2 km,ohladi se skroz pa opet 2 km do kuce) ~ 17 L/100km (auto iz "garaze") .
p.s.
Na oba auta je Venturi sa emulatorom,bez LCSa.
Comment