Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivica77
    CBC Član
    • 08.07.2007
    • 70
    • Suzuka
    • Honda Civic 1.5, 16V

Pozdrav svima! Evo ja sam relativno skoro ugradio plin i posle sad vec vise od 2000 km ovo su moja zapazanja.

Grad = oko 9L, ali na kracim relacijama sa puno parkiranja i isparkiravanja ide i malo vise

Otvoreno =120 - 130 km/h oko 8L
    140 - 150 km/h oko 9L

Auto je Honda Civic 1.5 16v, 1990.

Comment

• dare156
      CBC Senator
      • 07.03.2007
      • 282
      • Beograd

Alfa 156 1.8 ts. Meni trosi 13l po gradu, a 12l na magistrali pun auto ostra voznja, 10-11l auto put 120km/h sve sa klimom. To je nekih maksimalno 1l vise nego na benz.
      Ja sam prezadovoljan i sa ponasanjem i potrosnjom. Pozz

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Nesto sam analiziiiro?

Lako je po Vojvodini ostvariti nisku potrosnju i visoku prosecnu brzinu; ovog vikenda sam se majao po Vojvodini (naravno, bio i do Vrbasa), presao vise od 1000km, vozio po autoputu ne sporije od 140, po Vojvodini oko 100 recimo i??..prosecna potrosnja me zapanjila, 10,5 l plina na 100km,- potrosnja koju nikada nigde nisam mogao da postignem, jer na putevima koje obicno koristim, koristim sve od druge do pete brzine, stalno kocim, ubrzavam, preticem ( i uzivam )?a kod vas, ubacis u petu, ponekad u cetvrtu i lagano?.a prosek brzine po Vojvodini mi je bio oko 80 na sat, a to kad postignem u juznoj Srbiji gde zivim , to znaci da sam bar tri puta usao u makaze, prestigao svakog na putu, oznojio se kao da sam dizao tegove, izmaltretirao kola svetski?I pritom mi kola trose od 12 ( van) do 16 litara plina ( u gradu)

Zakljucak: potrosnja u 99% slucajeva zavisi od nacina voznje i predela po kome se vozi

Zakljucak 2: **bes potrosnju kad je put krivudav, zadovoljstvo pre svega
        https://t.me/pump_upp

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a što nizbrdo malo troši
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Jest' plina, a disk-plocica...???

Comment

• pubi2cv
              CBC Početnik
              • 02.08.2007
              • 6

Citroen Xantia 1.8 16v, 81kW/110KS
              Ugrađen sekventni sistem Easy Jet Autogas Italia. Auto ima oko 1300 kila prazan.
              Potrošnja 8l/100 (plin) + cca. 0.5l bezina
              Uglavnom relacija.

Comment

• shadow
                CBC Senator XXL
                • 23.09.2005
                • 555
                • Beograd

Originally posted by Dren
                Jest' plina, a disk-plocica...???
                Nista...kocis motorom
                My crew is all fired up
                Y'all better just wise up

Comment

• choks
                  CBC Član
                  • 31.07.2007
                  • 45
                  • Pancevo

Jelte,a koliko bi meni trosio kad ugradim
                  Yugo 45 American , 900ccm ,33 KW, 70 000 presao ukupno?
                  Majstor kaze da je u odlicnom stanju,kompresija odlicna (bar za juga).
                  Trosi mi 8-9 po gradu, 6,4-7.6 po otvorenom . Sve zavisi kako se vozi.
                  So Long And Thanks For All The Fish

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Nešto mi se javlja da bi trošio sve što sipaš, ne verujem da bi više....
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• choks
                      CBC Član
                      • 31.07.2007
                      • 45
                      • Pancevo

Originally posted by Dora
                      Koliko litara na 100 km. Imate vise iskustva od mene,jer ja jos nisam ugradio plin ,trebam sledece nedelje!
                      So Long And Thanks For All The Fish

Comment

• BARTONE
                        CBC Senator XXL
                        • 25.09.2006
                        • 398
                        • Bor

nekima mozda tesko za verovati,bilo je i meni prvi put kad sam testirao i pomislio da sam mozda pogresio u racunici,ali ovako vec radim po drugi put
                        znaci potrosim sve iz boce,natankam za 90din-2.1l krenem Bor-Borsko jezero otvorenog puta i solo voznje do max.90 na h.Uspem da predjem ravno 40km
                        Racunam i ne mogu da verujem 5.25l/100.
                        Vracam se na istu pumpu pa natankam 10l i sledecih sedam dana picim gradske voznje,do posla (3km) i svrckanje po gradu.Iscupam 106km ili 9.4l/100
                        Danas ponovim test ali sa ravno 2l,ponovo isti put za jezero,solo voznje i uspem da predjem 37.8km ili 5.29l/100.
                        prezadovoljan sam za auto od 1050 kg + ja,naravno i kvalitetom plina kod Mlino Lup_a.
                        citroen zx 1.4i karavan
                        BRC,najobicniji venturi,mikser poljski

Comment

• Flavio
                          CBC Senator XXL
                          • 13.06.2006
                          • 1926
                          • 012 Centar
                          • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by Dora

@choks,racunaj 10-20% vise od benzina i da se lepo vozis.Sve zavisi od kvaliteta uredjaja,ugradnje,podesavanja(uredjaja i Juga),trenutnog kvaliteta plina pa i same tehnike tvoje voznje ...

@Bartone jbt !!!Koliko (i dali) je "zavrnut" pa trosi tako malo?Gde je ?

Comment

• mercator234
                            CBC Veteran
                            • 03.08.2007
                            • 106
                            • tel.net.ba

hm...

auto fiat brava 97 g. motor 16 16v 103 ps majstor me zajebao prija 2 godine pa mi ugardio plin za karburator, sve je BRC samo je rasplinjač MARINI(dakle čorbanac)....trošio oko 10 l sa prigušenjem... kad skinem prigušenje ne ide nikako(zna li netko gdje mogu orginal naručit mješač za ovaj motor) pa ja nešto štelao pa mi išao ko "zmaj" al trošio 20 l(šaraf za osjetljivost membrane iliti šaraf za maximalnu potrošnju kao ga ja zovem(sa strane na mješaču))...sad troši oko 12-13(meybe i 14) al ide do 5500 bez turbo rupa nema gašenja nema trzanja nema detonacija(bili kablovi) što je p mojim računicama oko nekih 30 % uštede..e sad ako bi netko dao detaljno upustvo kako smanjiti potrošnju ja bih bio zahvalan..mada bih ja radije stavio novi mješač pa tek onda štelao smjesu.....

Comment

• mercator234
                              CBC Veteran
                              • 03.08.2007
                              • 106
                              • tel.net.ba

još nešto

da pitam..podešavanje smjese znam kako se vrši mada je tu puno faktora i zgodno se zafrknut i napravit veću štetu nego korist...dakle:isparivač marini(nemam sliku al ću je uploadat) postavljn uzdužno kao i auto ima 1 šaraf sa prednje strane(ja na njemu štelujem štandgas) i jedan sa lijeve strane(valjda osjetljivost membrane) za koji nisam siguran točno šta je samo znam kad ga zavrnem do kraja auto ne ide nikako a kad ga malo više odvrnem troši 20tak litara al ide ko zvjer---pa ako netko zna bio bih zahvalan na savjetu

Comment

• BARTONE
                                CBC Senator XXL
                                • 25.09.2006
                                • 398
                                • Bor

@Flavio
                                stvarno ne znam i meni bas nije jasno jer zadnje testiranje na benzinu je bilo pre
                                vise od godinu dana kada sam i ugradio plin i bilo je cini mi se oko 6.5
                                a pre poskupljenja plina krenem put mora,izbrckam se u Jadranu 10 dana,vratim se i razocaram cenom od 44din. al racunica ispade 7.06l/100
                                onda resismo obici babe i dede,krenemo novim asfaltom put sela,znam nema murije i reko da ga lozim malo.Bez problema nateram ga sa 80 na 120 u petoj,stariji klinja odusevljen ali zena vec
                                vidim ima snage za jos,reko da vidim sta ce biti ako ga malo pritegnem,Stanem i zavrnem ga jedan krug,probam,ma auto ide ok.Nema detonacija,vuce,lepo prodjosmo uzbrdicu.Ponovo stanem,zena vec jer samo otvaram-zatvaram haubu,zavrnem jos pola kruga,vratim se pa ponovo uz brdo bez da sam primetio da je auto nesto slabiji za taj krug i po.Jos primetio da mi se ECU ne buni i ne brlja na benzinu(bosch Mono-Motronic MA3.0)
                                Pre svega ovog uradio sledece?
                                -nastelovao isparivac i osetljivost membrane
                                -stavio mikser 38mm (difuzor u karbu je 36mm)
                                -po savetu Dore i Ivana izmedju miksera i gonje ploce sa diznom stavim jos jednu plocu od 10mm
                                -svecice NGK
                                ostaje mi sad kad istrosim bocu da probam kod ovog sto ga bije glas da prodaje los plin,da vidimo koliko ce dva njegova litra da izguraju

Comment

Working...
                                X