Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Nakon pređenih 9248km, prosek je 10,01 litara plina na 100km Da baš hoću da pazim stalno kako vozim, moglo bi to i na 9,2 - 9,0 ali cenim da sadašnja potrošnja za skoro opušten stil vožnje... i nije tako loše.

Auto iz profila.... Peugeot 307 SW 1,6 AC Stag (ako se ne varam) sekvent.

Kratka računica... na sipanih ~920 litara sam prešao ~9200km ... i po aktuelnim cenama potrošio oko 70000,00 dinara na plin
    Recimo da bi goriva trošio u istim uslovima 20% manje, tj. nekih 8 litara na 100km, to bi bilo 740 (736) puta 107000,00 dinara iliti lepih 37000,00 uštede. Isplatih sekvent za manje od godinu dana...

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Zaboravio si da uracunas potrosnju benzina, jer sekvent trosi i benzin izmedju ostalog.

Gde ima ugradnja sekventa kod krstenog majstora za 350E

Comment

• DraxNS
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2006
        • 520
        • Bačka Palanka
        • Peugeot 307 SW

Da.. zaboravio sam benzin.... mislim da sam sipao 40 ili 50 litara ukupno u istom periodu. Ne utiče previše na računicu eto isplatiće mi se plin za 12 umesto 8-9 meseci... malo li je

A sekvent je verovatno koštao koliko i košta... ali je bio u paketu sa kupovinom auta, velikim i malim servisom, pa sve to zajedno ključ u ruke za jedinstvenu ukupnu cifru.... Prodavac je očigledno imao dobru razliku u ceni automobila, da je mogao da da "popust" na plin... a sve je ionako rađeno kod njih u servisu.

Po potrošnji i ponašanju, cenim da je plin podešen normalno... auto ide kako treba, troši eto koliko troši... zadovoljavajuće

Comment

• Jasko1
          CBC Početnik
          • 07.03.2013
          • 3
          • Doboj, BiH
          • Opel Corsa C 1.2

Corsa

Pozdrav svima!
          Imam Opel Corsu C 1.2, 55 kW i planiram ugraditi sekvent plin. Ima li neko iskustva sa ovim autima, prvenstveno me zanima potrošnja plina, ponašanje i sl. Neki prosjek potrošnje benzina mi je oko 6-6,5 l/100 km (kombinovana vožnja 20-30% gradska), s tim da mi je na posljednjem mjerenju potrošnja bila 5,4 l/100 km (doduše otvoren put-magistrala).
          Čuo sam da bi potrošnja plina trebala da bude veća za oko 10-20 % u odnosu na benzin, pa me zanima kako se pokazalo u praksi...
          Unaprijed hvala!

Comment

• borbar
            CBC Član
            • 07.07.2011
            • 32
            • Banja Luka
            • Skoda Octavia-1.6b/p

Renault Clio 2,1.2 16V je auto a potrosnja mu je od 6,5l/100km na otvorenom pa do 9l/100km. Naravno, sve zavisi na nacina voznje Presao sam vec 20 000 na plinu i za sada nije bilo nikakvih problema!
            http://staznacisanjati.xyz/

Comment

• sone2sone
              CBC Član
              • 16.09.2012
              • 62
              • Beograd
              • Yugo Ciao 1.1CW

Yugo 1.1CW...

Po (beo)gradu oko 11.5-12l, zimi 12.5-13l. Na otvorenom ~7.5l.

Comment

• potyo
                CBC Član
                • 30.04.2013
                • 97
                • Ada
                • Laguna 1.6 16V 1999

Laguna 1.6 16V 1999, venturi plin, vozim ga uglavnom van naselja, preko sela i malih gradova. Posle predjenih 15000km, prosecna potrosnja je 7,99 litara plina i 0,3 litara benzina na 100km. Sad ce doci sekvent, pa cemo videti.

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Originally posted by sone2sone View Post
                  Yugo 1.1CW...

Po (beo)gradu oko 11.5-12l, zimi 12.5-13l. Na otvorenom ~7.5l.
                  Taman toliko, ali na otvorenom bez preko 110km/h i sa prosekom oko 80km/h.
                  Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Originally posted by potyo View Post
                    Laguna 1.6 16V 1999, venturi plin, vozim ga uglavnom van naselja, preko sela i malih gradova. Posle predjenih 15000km, prosecna potrosnja je 7,99 litara plina i 0,3 litara benzina na 100km. Sad ce doci sekvent, pa cemo videti.
                    Za uslove koje se spominju vrlo moguće i realno. Ipak, kaže se 8,0 litara a ne 7,99 (to je već marketing)
                    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• sone2sone
                      CBC Član
                      • 16.09.2012
                      • 62
                      • Beograd
                      • Yugo Ciao 1.1CW

Originally posted by expendable View Post
                      Taman toliko, ali na otvorenom bez preko 110km/h i sa prosekom oko 80km/h.

Bas tako. Po magistralama ~80km/h a na autoputu 100-110km/h uz periodicna obilazenja sa 120-130km/h. Vise i ne moze...

A po BG-u sve kratke i uzbrdo-nizbrdo voznje...bas budem srecan kada potrosnja bude 11.5l, uglavnom 11.8-12l. Tek zimi...

Comment

• potyo
                        CBC Član
                        • 30.04.2013
                        • 97
                        • Ada
                        • Laguna 1.6 16V 1999

Originally posted by expendable View Post
                        Za uslove koje se spominju vrlo moguće i realno. Ipak, kaže se 8,0 litara a ne 7,99 (to je već marketing)
                        toliko pise u tabeli

Comment

• potyo
                          CBC Član
                          • 30.04.2013
                          • 97
                          • Ada
                          • Laguna 1.6 16V 1999

Originally posted by sone2sone View Post
                          Vise i ne moze...
                          Vozio sam od Kikinde do Basaida pre oko mesec dana iza Yuga In L sa 150km/h. I ja sam bio iznenaden

Comment

• sone2sone
                            CBC Član
                            • 16.09.2012
                            • 62
                            • Beograd
                            • Yugo Ciao 1.1CW

Hehehe...IN L, ipak je to Peugeot. Ja se uzdam u podatke sa navigacije. Kada je na satu 120km/h, po navigaciji je nekih 108-110km/h. Kada je bilo oko 140km/h na satu, navigacija je zabelezila oko 130km/h. Mozda i moze brze, ali kada jednom ubacim u petu, vise ne vracam. Pa koliko izvuce.

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Ha-ha. U pravu si!
                              Previd.
                              Moguće je onda i pri većim brzinama. Navigacija je tačnija (manja greška).
                              Onda me samo zbunjuje potrošnja u gradu, ipak je Pežoov motor (mada Bgd. u špicu ... sve je moguće).
                              Bar je iskreno.
                              Uvek se setim prijatelja koji je tvrdio da mu Clio dizel (1.5) troši 5, maksimalno 6, kako god ga vozio. I kad smo jednom išli za Bgd. (a ja plaćao gorivo) onda je trošio 8 (ali stvarno je toliko, po dosipanim litrima, do tamo i nazad, po comp-u nešto manje ali tu negde). Bilo je 50km (Beo)grada i vožen 130-140km/h autoputem i ostalo oko stotke.

Comment

• sone2sone
                                CBC Član
                                • 16.09.2012
                                • 62
                                • Beograd
                                • Yugo Ciao 1.1CW

Potyo je spomenuo da je vozio 150 iza Peugeot Yuga. Moj je rakovicki sa Weber karburatorom, zato toliko i pije.

A sto se tice beogradske potrosnje, u mom slucaju nema neke drasticne razlike u potrosnji vozio po guzvama ili ne, po centru ili periferiji. Gde god da krenem, bila guzva ili ne, na relaciji od 6-7km po gradu prodjem pored 15ak semafora, uhvati me crveno barem na 5-6 i eto...kreni-stani, prva-druga, uzbrdo-nizbrdo. Jugicu ne prija takav rezim.

Hehehe, da, uvek se drasticno razlikuje potrosnja u prici i kada treba da se podele troskovi goriva.

Comment

Working...
                                X