Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mungosdj
    CBC Član
    • 16.02.2012
    • 10
    • Beograd
    • Audi Coupe GT, BMW 325i

Odg: Kolika vam je potrošnja plina

Po iskustvima drugih ljudi, shvatam da je i moja potrosnja sasvim normalna za moj auto: Audi Coupe GT, 1985.god, 2.2, 136KS, po gradu 13 do 15 litara plina, na otvorenom 9-10.

Comment

• kupac u najavi
      CBC Član
      • 07.08.2011
      • 58
      • BG

Accord CL7 2.0 2007.

Plin: 10-13.5l/100km(uz sneg i sva proklizavanja, zaglavljivanja i parkiranja/isparkiravanja od po 10 minuta).

Najcesce 11.5-11.8(za poslednjih 5000km, tj. mesec dana) na ekranu pise AVG 9.3.

Benzin: 7.5 do 10.5l/100km.

Na otvorenom se ne vozi ispod 120km/h, tako da uglavnom trosi isto kao i po gradu.

Comment

• zlaja81
        CBC Član
        • 19.11.2011
        • 29
        • Kovacica,Pancevo
        • Chrysler Neon

BMW E34 530i,Kovacica-Novi Sad-Kovacica 190km uz malo ostrije voznje(pre snega) 1500din plina..ja presrecan..

Comment

• ludidzora
          CBC Senator XXL
          • 09.01.2012
          • 310
          • Banatsko Veliko Selo
          • Fiesta 200 iz mesta!

Daewoo Nexia 1.5 16V. Venturi.

Kikinda-Martonos-Kikinda, bilo oko 150 km u oba pravca, i ispalo 10l na 100km, cetvoro u kolima i pun gepek ribolovacke opreme... 90-110 kmh

Kuca-poso, 16km u jednom pravcu, od toga 2km po selu, 8km na otvorenom i 6km u "gradu", posto i nije neki grad, dva kocenja i skretanja do posla i jedna ulica od 5km bez stopa. Plus malo po sleu, 5-10km na dan, i u tim uslovima oko 12l, sto mi malo puno. Normalna voznja, 90 kmh na otvorenom i ne stiskanje gasa do poda van otvorenog...

Sta kazete?

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

[QUOTE=ludidzora;561973] Kuca-poso, 16km u jednom pravcu.../QUOTE]

A pos`o-kuća?

Pandurov (zetov) aveo 1.2 S, česte šoping ture RU-NS-Szeged, nikad ne prelazi 7 lit. U lokalu do 8 lit.!

Manja kubikaža, drugi TNG sistem, ali je još bitnije, ko ga je "naštelbovao"! Pošto se kod tebe radi o praktično novom motoru, ne bi trebalo u prvom slučaju da prelazi 8 lit., a u lokalu do 10 lit.

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

to je normalna potrosnja za venturi i auto od 1500ccm i 16v.
              meni je Yugo trosio 10 grad 8 otvoreno,i Corsa od 1000ccm isto tako do 9 litara.

ugradi sekvent pa ces ako se dobro podesi da ostvaris tih 2 litra manje. ali na venturiju.tesko.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ludidzora
                CBC Senator XXL
                • 09.01.2012
                • 310
                • Banatsko Veliko Selo
                • Fiesta 200 iz mesta!

Znam da bi bilo bolje sekvent, i imam u planu. Meni Stojadin trosi 10l u ovoj drugoj varijanti. Ali negova potrosnja benzina je oko 7, dok je kod Nexie nesto ispid 6 po fabricki, na otvorenim. Pa sam racunao da ce i manje plina trositi, ali opet stojadin je na karb. ovde je direktno, a na plinu je isti sistem pa ne znam ni sta da ocekujem. Ako bi trosio 8 benzina u ovoj varijanti kuca-poso imam ustedu od 250 din na 100 km, sto i nije bas nesto... u trenutku kad mi je paljenje bilo ranije, dosta ranije, merio sam i ispalo je nekih 8,5l plina, u ovoj drugoj kombinaciji, bio sam odusevljen. E onda je paljenje prestelovano stroboskopom i potrosnja se povecala..

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

pa lepo si opisao,sad ti je i nexia "na karburator"
                  trosi Gas ko Z101 sa motorom od 1500ccm na gas.

umesto celog sistema ubrizgavanja,kompjuter,dizne...senzori. ti sad imas jednu slavinu.
                  pa sta da ocekujes..

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

Re: Kolika vam je potrošnja plina

Moze da ocekuje manju potrosnju ali mora da ode kod majstora za gas. Lanos 1.5 8V sa venturijem trosi 7.4L plina iskljucivo voznje na otvorenom (u cugu oko 250km vozeno par puta) a u gradu sa 3 semafora i svakodnevnom relacijom od 12km trosi do 8.5L. Ajde da ocekujemo da 16V trosi 1 litar vise maximalno ali opet mu negde odlazi 2.5L gasa vise.
                    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

nije nesto masovan auto,na LPG u inostranstvu. ali evo proseci :

naravno uvek moze da se uštine.

Comment

• ludidzora
                        CBC Senator XXL
                        • 09.01.2012
                        • 310
                        • Banatsko Veliko Selo
                        • Fiesta 200 iz mesta!

Ja sam u pocetku mislio da curi, jer kad sam ga merio na duze relacije 150-200 km, to opet nije otvoreno, svakih 10-ak km neko selo, i ispadne 10l, posle kad ga merim B.V.Selo-Kikinda, 5 dana u nedelji, po 32-40 km dnevno, i posle predjenih 200km ispadne 12l, pa sam posumnjao da negde curi, ali ne curi. Evo jos jedna primer za Stojadina, dok nisam uzeo ovo cudo, sa njim idem do NS-a, nazad, malo po gradu i merim 10l, idem po selu, na posao, sa posla, opet 10l, a ovde imam za isti rezim vznje dve razlicite potrosnje, dok su mi kod Stojdze iste, znaci on mi tuce 10l kako god da okrenem, i to je voznja 90-110 kmh. I po njemu sam zakljucio da u voznji do NS-a i nazad je su isti uslovi voznje kao od sela do Kikinde, jer Kikinda i nije neki grad i uvek izbegavam tih par semafora sto ima, ni na jednoj raskrsnici se ne zadrzim vise od 5-10 sec. max.

A sto se tice stelovanja, isao sam kod par "plinadzija" u Ki. i rezultat katastrofa, auto se vuce, kad mu das gas gusi se itd... Tako da sam stvar uze u svoje ruke, a kod Stojadina sam ga isto licno stelovao i nikakvih problema. Meni je nekako malo puno, malo, bar 1-2l manje na ovakvom sistemu, i jos mi non-stop pali lampicu i imam gresku siromasna smesa, jedino da ga odvrnem da trosi 20l pa da bude zadovoljan.. .

Comment

• ludidzora
                          CBC Senator XXL
                          • 09.01.2012
                          • 310
                          • Banatsko Veliko Selo
                          • Fiesta 200 iz mesta!

Evo probao sam jos jednom da ga prestelujem... Posto sam skoro bio kod jednog "majstora", koji je kao stelovao plin, tj. cim sam otvorio haubu, cisto da vidi sta je ispod, prvo se vatio slavine od plina i potom dalje do isparivaca. Ja ne znam koji je ovim majstorima, cim zavire pod haubu odma uvete tockic pa ga malo izvrte... Nego, dam mu gas na oko 3000 rpm, zavrcem, krenu da padaju obrtaji, vracam nazad i uglavnom dodje slavina na isto mesto. I onda se setim da je onaj cackao i isparivac, pa onda sam tamo odvrnuo jos oko jedan krug, mozda i malo vise, da bi dobio najmirniji rad motora, najvece obrtaje, malo tesko posto step motor uvek koriguje ler, i onda opet gas na 3000 rpm, zavrci, odvrci i bome sad stoji malo zavrnutija nego pre. Za sad auto ide super, ne davi se, lepo vuce... Sutra ga napunim punog pa posle 100-200km opet pa cu videti sta ce da kaze... Ne znam da li daj sraf na isparivacu moze da ima uticaja i na potrosnju u voznji ili sluzi samo za ler, posto ga neki tako zovu, a neki cak i kazu da samo za to sluzi...

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Od tog šrafa zavisi potrošnja, a zašto i kako, trebalo bi pet strana da pišem. Ukratko, idealno je da je oko sredine od onoga što može da se odvrne i zavrne.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• superstar035
                              CBC Član
                              • 29.01.2010
                              • 18
                              • Jagodina
                              • Seat cordoba 1,4 16V

Moja Cordoba, 1.4 16V 86ks....boca mi je tocak ATIKER 42L, kada punim na 25l pocinje da tandrce plovak narednih 7l otpilike kada prestaje da drci i puni se na 43L, tada staje. Koliko zaista plina stane nemam pojma kako da sracunam, sve u svemu prelazio sam 360km sa jednim punjenjem, a sada otkad mi je plinadzija popravio mape prelazim oko 430km sa tom kolicinom auto gasa..gledam da ne prelazim 3000 obrtaja, na auto putu vozim do 100km na h. Koliko povasem misljenju uopste stane plina u bocu?

Comment

• ludidzora
                                CBC Senator XXL
                                • 09.01.2012
                                • 310
                                • Banatsko Veliko Selo
                                • Fiesta 200 iz mesta!

Kod mene isto staje na oko 24l. Nisam je nikad punio vise, cim pocne da tandrce kazem mu da stane, kazu ne valja... A trebalo bi da stane 80% od te 43l, znaci 34,4l, ako boca stoji u vazi, ako je nagnuta napred, prema meracu, staje manje, ako je nazad staje vise, ali mislim da nikako ne moze da stane bas 43l, cak ni kad je skroz prazna...

Comment

Working...
                                X