Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jasko1
    CBC Početnik
    • 07.03.2013
    • 3
    • Doboj, BiH
    • Opel Corsa C 1.2

Evo ugradio sam sekvent prije nekih 2 mj. i do sada mi je prosjek redovno mjerene potrošnje 7,0 l kombinovane vožnje (cca 70-80% otvoreni put). Mislim da je to sasvim zadovoljavajuća potrošnja za ovaj motor (Corsa C 1.2)

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Sasvim zadovoljavajuće. Baš po fabričkim navodima.
      Ako je benzin 8,2l/100km u gradu i 5,2 na otvorenom ... to je za navedeno taman 6 litara benzina i dodaj 15-20% više za plin ... manje-više to je 7 litara.

Uzgred ... na pumpi se čiča 'fali kako Seat (1.4) troši 6 litara u gradu a van grada (nije ni video vangradsku vožnju očigledno) manje (koliko?).
      Pre par godina bi mi se upalila lampica na ovakve gluposti ... sad mi baš smešno.

I ... može da se mnogo smanji lakšom nogom na gasu, ali fabrički podaci su dobijeni kada voze profesionalci pa je to teško nadmašiti ... može se i naštelovati siromašnija smeša ali i to ima granice.

Lično mi potrošnja nije toliko važna ako treba stići u razumnom roku.
      Na letovanju (cca. 1350km na plinu od kojih 100km lokal) 9,7l/100km u kecu, ali pun i gažen nemilosrdno (uz jak bočni i povremeno frontalni) vetar.
      Rekordna potrošnja 11l/100km na otvorenom (novi auto-put) ... pri cca. 115km/h (po GPS-u), 125 na brojčaniku (skoro zakucano, više nisam smeo iako te vuče za više ... za do daske ionako dozvoljnih 140 ne bi prešao), blago uzbrdo. Gume 2,2 bara ... plin malo odvrnutiji (znam) od idealnog ... ide kao na 98 benzin (lapo-lapo šuga od 95 i Shell V-Power Nitro + od 100 oktana - ludilo od goriva) ... sa tom mešavinom na 250km (veći deo auto-put, malo i regionalni, prosek 105km/h po GPS): 7,4. Naravno premalo za pravi prosek (za razliku od plina) pa je to ±10%.
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• zoranc
        CBC Senator XXL
        • 31.03.2005
        • 1313
        • Beograd
        • AR 147

Bila je malo veća kilometraža pa sam malo smo proveravao potrošnju Punta 1.2.
        Prva tura 446km ( BG - KŠ - Lukovska Banja - KŠ ) plin sipan na OMV-u u Beogradu, od toga 180km auto put ostalo regionalni putev,i potrošnja je bila 6.1 lit.
        Druga tura 460km ( KŠ - KG - BG - KG - KŠ ) sipano na Nis-u u Kruševcu od toga 60 km gradska ( Beograd ) i 25 km auto put ostalo regionalni put kojekakav, potrošnja 5.9 lit.
        Treća tura 386km ( KŠ - Lukovska Banja - KŠ - KG -Mladenovac ) sipano na Nis-u u Kruševcu, regionalni putevi ,potrošnja je bila 5.7 lit.
        U odnosu šta fabrika deklariše za potrošnju benzina na otvorenom putu ( 4.8lit ) trošio je otprilike 20% više , jedino za gradsku vožnju je vrlo mala razlika, deklarisano je 7.1 lit a potrošnja zavisno od kvaliteta gasa od 7.2 do 7.4 lit .

Zaključak kupovati TNG na Nis-u u Kruševcu
        Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• Kile
          CBC Član
          • 25.07.2013
          • 17
          • Bor
          • Volvo S40 2001

Volvo s40 2001 automatik, grad 14l otvoreno 10l. Auto je bez katalizatora pa verovatno trosi malo vise ali sam zadovoljan za sada, benzin je trosio 2l manje

Comment

• musko66
            CBC Početnik
            • 09.02.2014
            • 6
            • Sjenica
            • citroen c8

Kolika vam je potrošnja plina

Citroen C8 2,0 Ugradjen Landirenzo sistem. Interesantno testirao sam ga sa Nemackim plinom 8,5-9l prosek na otvorenom 11 u gradu. sa nasim plinom 10-11 na otvorenom a do 15 po gradu. U Srbiji je plin katastrofalan. U Bosni za nijansu bolji i jeftiniji. A za Evropu da ne govorim....

Comment

• scorpioman
              CBC Član
              • 31.07.2012
              • 12
              • Banja Luka

Potrošnja plina

Pozdrav svima.
              Povremeno se ubacim na forum, koliko mi posao dozvoljava, a ovo mi je interesantna tema zadnjih 8 godina (toliko vozim na plin). Imam ugrađen sekvent sistem u Hyundai Elantru 1.6 (77,2 kw) i to nije auto za trku.Pravo lice pokaže od 3000 obrtaja i dalje, to mu dođe kao nešto življe, na našim asfaltnim putevima (pored njih makadam nije potreban).
              Hteo bih da kažem da bilo na benzinu bilo na plinu potrošnja zavisi koliko vam je noga teška na gasu i većina misli da može nešto ugradi u auto, da ide kao sportak, da ima puno kubika a da troši kao upaljač. MALO SUTRA. Pogotovo to nije moguće izvesti sa starijim motorima, a i po prirodi stvari benzinci troše više od dizelaša.
              Predlog za smanjenje potrošnje, naročito u gradu, je izbegavanje bespotrebnog naglog starta, turiranja, utrkivanja ko će pre. Za otvorenu vožnju ostavljam svakom na volju, jer sam se za gradsku vožnju kladio da će potrošnja mojim autom ostati u granici prosečne kombinovane vožnje (lakše kretanje i laganija noga na gasu) i dobio opkladu sa 8,3 l.
              Zavisno kada ste ugradili ili servisirali ugrađene delove može se desiti da baš sve nedihtuje što je meni bio slučaj povećane potrošnje. Na kraju sam otkrio da elektro ventil ne zatvara kada je auto ugašen nego lagano ispušta plin iz boce preko oduške na reduktoru.

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Alfa 155 TS 1.8 8v, neki generalni prosek: na putu oko 10 Lit a po gradu oko 14/100. Varijacije postoje, oko 10% + - . BRC venturi, slavina.

Alfa 156 TS 1.8 16v, auto-put (ne brže od 130 km/h) 9,5-10/100. Grad oko 11/100. Zavoli ubrizgavanje. Tako ispriča bivši vlasnik pa, proverićemo

Comment

• campi
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2005
                  • 169
                  • Srbija

Originally posted by Dora View Post
                  Lako se to proveri, padne opklada 1:10 u Šurinu korist pa ko nosi bogat je

Ja lično verujem da svaki taksista ima kjurc od po metra, i da na svaki sat dva obrne po jednu u manjem gradu da ne dodju u istom mesecu opet na red a u većem to i de i na svaki pola sata...

Sad, tako su oni meni pričali ako su oni lagali mene i ja nelažem vas...
                  h Doro e svaka cast za opis taxista zaista je to taj fazon......lazu kako zinu ( da mi ne zamere oni koji su normalni) a da nepricam o tome da se u SVE razumeju od automobila,politike....do mehanike.....elektronike.....i naravno nema zene koja im moze odoleti.....hh ali extra si ih opisao .....bas su taki )))))

Comment

• polar1
                    CBC Član
                    • 18.03.2014
                    • 22
                    • Beograd
                    • Ford

Forg Fiesta 1.3 8v, 2004, sekvent AC Stag Tomasetto:
                    vrlo promenljivo (+-0.5), u gradu oko 8 l/100km, na otvorenom oko 7 l/100km, normalne voznje. Verovatno je razlika u plinu. Najcesce sipam na pumpi LukOil.

Comment

• Cacanin
                      CBC Senator XXL
                      • 10.10.2005
                      • 343
                      • Cacak

Caddy 1.4 2008
                      80km otvoreno
                      220 km gradske voznje .

Prazna boca, stalo 30 litara prazna boca.

Tacno 10 litara.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

pa nije to mnogo
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• speedplus
                          RIP Bio nam je drug!
                          • 15.01.2007
                          • 2419
                          • LAZAREVAC

troši tačno onoliko koliko treba.Za manju potrošnju gasa,dovoljno je voziti na benzin

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Obrisan višak, ako se neko pita gde su poruke.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• strela75
                              CBC Član
                              • 02.07.2008
                              • 64
                              • Krnjaca

Opel vectra C 1.8

Potrosnja motora Z18XER:
                              - na otvorenom potrosnja plina od 5.7 - 8 litara
                              - u gradu 12.5 litara

Ovo su rezultati za dosadasnjih 67.000km na plinu.

Pozdrav.
                              Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• strela75
                                CBC Član
                                • 02.07.2008
                                • 64
                                • Krnjaca

Jugo koral 55

Motor 1.1l:
                                - otvoreno 7.5 litara
                                - grad 13-15 litara

Pozdrav.
                                Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

Working...
                                X