Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Mercedes se300,plin lovato trosi 20 litara, ima li ko da vozi slicno auto.I da nikako da nastelujem k-glavu.hladan nece prima gas ni na benzinu,na plin ne mogu ni da ga prebacim dok se ne ugrije,posle sve ok.Ima li tu kakva caka .Hvala
Mercedes se300,plin lovato trosi 20 litara, ima li ko da vozi slicno auto.I da nikako da nastelujem k-glavu.hladan nece prima gas ni na benzinu,na plin ne mogu ni da ga prebacim dok se ne ugrije,posle sve ok.Ima li tu kakva caka .Hvala
OK ti je potrosnja. Pogledaj malo, bila je jedna diskusija o mercedesu i plinu, dasa je u pocetku sumnjao da je mnogo, pa smo ga razuverili.
Lokal put (PO-Kovin-Bavaniste-PA i natrag,par puta,po ogranicenju) ~ 5,5 lit/100km.
Auto-put ~ 110km/h ~ 6,5lit
Ugrubo,otvoreno racunam 6-8 (is'o u KG+lokal i natrag ~ 15lit gasa za 210km ) !
Gradska 9,5-11 lit/100km!
Moj mesecni prosek (posto vodim evidenciju sipanja) se krece oko 8,3 lit/100km (oko 1/3-1/2 otvoreno,lokal 1/2-2/3 km)!
Maximalna speed po cajgeru je 125-6 km/h na TNG!?!Na benzin nisam imao srca da je gazim vise od 140km/h!
Toliko.Sad,da li je ovo dobro ... od kad gorim plin idem i na pi#*&#e kolima a mesecno me kosta 2-3 "črvene"!
Loodilo,dok se vlas'i ne dosete pa ne uvedu 118 akciza i poreza pa litar ode na 70dinzi!Zato,samo sipam i gas,dok se moze!
Pozz svima!
a ja mislio da mi je potrosnja velika....
ali sada kad vidim ovo oraspolozio sam se .Yugo 1,1 = 12l plina u gradu ,a na otvorenom ga nisam testirao, a majstori su u fazonu MA TO MOZE DA SE NASTELUJE NA OKO 9L u gradu.
Postavio sam novi rekord 13.5 - 14 kila po gradu! 1.3efi ofkors. Ali zavijao mi je ono za plin ko je stigo evo jutros opet privijo "majstor"... Mora tu nesto da se menja. Uspelo mi je skoro da postignem oko 10-10.5 kila pre mesec dana grad(70%):selo(30%) ali ne znam sta se desilo !? Izgleda da imam drasticnu razliku u potrosnji otvoreno - grad ... Uglavnom prelazim po 4-5 km u cugu (do posla i nazad) po gradu valjda otud i velika razlika jer prakticno ide ladan.
p0z
postoji i razlika u racunanju ako palis i grejes na benzin. drasticno je manja potrosnja gasa. tu potrosnju benzina TAKODJE treba da navodite, ako palite na benzin.
hvala
P.S. palim samo na gas i vozim samo na gas uspeo sam da nastelujem sve da trosi ISPOD 10l gasa (samo gasa, jos jednom) kombinovane voznje. otvoreno jos manje.
(zastava 101 confort 1116ccm (1981), 181.000 km, siri difuzor 24mm na karbu, el. paljenje, NGK BP6E 0.55mm zazor, silikonski kablovi)
Moram samo malo "sa teme", ovde mi neshta bash ubedljivo "bode ochi"...
Vidim da je ova tema jedna od posecenijih na forumu. Dobro je to shto je sve vishe instaliranih LPG sistema, prava milina za "shiroke narodne mase" tj. one koji moraju da "seku ushi i krpi du*e" kako bi se vozili, ali i da istovremeno "iz principa" nece da "sponzorishu" OPEC
Ajd' to, samo mi je malo bzvz to shto pojedini po 20 puta, svaki drugi dan, upadaju u nirvanu zato shto su uspeli da "obore" potroshnju sa 12,5 na 12,2 litara u gradu, a kriziraju kad im potroshnja poraste sa 9 na 9,3 litra na otvorenom, shto je ravno kataklizmi svetskih razmera koja preti chovechanstvu OK ako neko ima trenutnih problema sa LPG-om, pa ako poraste potroshnja normalno je da niko zdrav to ne bi tolerisao i troshio vishe nego shto je neophodno. Ali, u tom sluchaju postavi pitanje i dobije odgovor/pomoc od kompetentnih, i to je to. Ali ne mogu da skapiram kako pojedini uopshte imaju nerava da non-stop mere porast ili pad potroshnje u decilitrima ili mililitrima Alal vera na zhivcima i precisnosti!
ALO, bre, ljudi, litar plina koshta 32-33 dinara, a litar benzina 85,80 odnosno 96,80 dinara za 98 oktana! Stvarno ne razumem OVOLIKU polemiku i "probleme" pojedinih, zar ni skoro 3 puta nizha cena vozikanja nije dovoljna? Pa, vozimo/vozite se jeftinije od diesela, perpetuum mobile josh nije izmishljen?! Misiiim, o chemu prichamo...
Prestanite da se preznojavate non-stop i merite mililitre, potroshnja mozhe da varira u par decilitara od samog kvaliteta plina, od pumpe do pumpe i od isporuke do isporuke, par stepena razlike spoljashnje temperature i slichno... Sve dok zaista nemate problem, nemojte da gubite vreme trazheci ga =]
Nego, bre, opustite se i UZHIVAJTE u svakom kilometru skoro pa dzabe vozhnje, i kad se istraumirate kad vam skochi potroshnja plina za 0,1 litar na xxx km samo se setite koliko koshta pun rezervoar benzina na pumpama, delovace kao dobar sedativ
....
ALO, bre, ljudi, litar plina koshta 32-33 dinara, a litar benzina 85,80 odnosno 96,80 dinara za 98 oktana! Stvarno ne razumem OVOLIKU polemiku i "probleme" pojedinih, zar ni skoro 3 puta nizha cena vozikanja nije dovoljna? Pa, vozimo/vozite se jeftinije od diesela, perpetuum mobile josh nije izmishljen?! Misiiim, o chemu prichamo...
usuo sam u rumuna pun rezervoar (52l) na onom smrdljivom OMV i daleko losije radi nego kad sipam kod soko starka (stuca,cima zbog siptarskog OMV buckurisha)
evo presao sam 210 km i tek trecinu rezervoara skucao
stvarno je oporavak za novcanik kad naspete full rezervoar za 1600 dinusa i vozate 15 dana....
e a sto se OPEC-a tice, ha ha, pa ne znam kome se blizi kraj ****nja nafte...eto jos 10-15 godina i gudbaaaajjj.... a onda ce tenkovi da im idu na plin (koji ce da uvoze od rusa, gle obrta?)
Comment