Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Originally posted by Bond-James Bond
    @pele,
    Mozda li samo mozda je to zbog pritiska gasa u rezervoaru, jer kada je boca, skoro prazna ne moze se voziti preko 2-300 RPM...
    Mozda se mogu ukljuciti i experti da nam ovo objasne, ako se uopste treba o tome pricati???
    Ima nešto i u pritisku gasa u boci.. Ali bih ja obojici predložio da odvrnete glavni šraf za pola kruga pa da merite onda oba slučaja i potrošnju uopšte.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Čiča
      CBC Senator XXL
      • 14.12.2005
      • 1621
      • Beograd, Vidikovac

@ Dora, ma koliko ja vidim jedini sraf koji ja mogu da odvrnem je onaj na glavi pa da pustim ili razpustim jos jednu konjsku snagu kada vozim svoju dilizansu

Da li se mislilo na sraf na isparivacu??? i da li taj isti postoji na sequencialnom uredzaju??? kakav posedujem.
      Mala pomoc je mozda i ova slika
      [img=http://img154.imageshack.us/img154/6291/opel46lt.jpg]

Nije meni problem ni da skocim do NS, plus sto sam nasao jedan restoran sa biftekom mekanim kao puter, pa koristim svaki izgovor da se gojim
      Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
      "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Čiča
        CBC Senator XXL
        • 14.12.2005
        • 1621
        • Beograd, Vidikovac

Sorry, iz nekog razloga predhodni link ka slici nije uspeo, mozda je sada bolje

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
        Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
        "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Pele
          CBC Senator
          • 01.07.2006
          • 262
          • Požarevac

Pa ja sad to više ne mogu da uradim, jer kao što rekoh, astru sam prodao, pa ću možda za par meseci da kupim Fiat Marea 1.6 16V karavanku, e pošto je to malo komplikovaniji uređaj za ugradnju, tako da sumnjam da u Požarevcu to može neko da odradi da liči na nešto, moraću za BG ili NS
          Ovaj sa jednom diznom, singlepoint, i umeju, i eto, vozio sam se pune 2 godine, i mislim da je bio odrađen korektno, (mada mi se čini da sam i sa 11.5 imao veliku potrosnju za motor od 55 kW, ali za bolje nisam znao, pa sam i sa ovim bio zadovoljan, u odnosu na 10 lit benzina, mada, to je to, 15 % više) ali znam da su im se ljudi vraćali po par puta na reklamacije sa multipoint sistemima, detonacije, neravnomeran rad, pa onda neću sebi to da dozvolim da me daljina spreči da posao odradim kako treba, pa da se posle ujedam za d.pe!
          Pošto će Marea (ja volim Opela, ali u Italiji su skupi) verovatno da stigne iz Italije, zet mi je tamo, i tražićemo Euro3, na sta da obrati pažnju, ima li i njih posle 2001 (najsigurniji pokazatelj euro3 je da je prva registracija u EU posle 01.01.2001., jer posle tog datuma oni nisu mogli da registruju nov auto da nije euro3) da ima razlike, plastične i metalne grane, ima li neka oznaka u oznacimotora na koju treba da se obrati pažnja, da mi ugradnja posle ne bude 2000 evrića
          Ovo je malo off, ali eto...? Dora, IvanT, koji model da traži?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by Bond-James Bond
            Sorry, iz nekog razloga predhodni link ka slici nije uspeo, mozda je sada bolje

http://img301.imageshack.us/my.php?image=opel48dd.jpg
            Ooopsss... Nisam skontao da je sekvencijalni u pitanju, ne diraj ništa

https.autogas.rs

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

...
              Nesto mi nije jasno ...
              Ako skinem kontrolu APC-a... Kontrola Turbo pritiska...
              Da li moze da auto potroshi umesto 15-16 lit, 21 lit na 100 km...????
              Dora... Ivan...??? LAMBDA CONTROL SYSTEM BRC...
              Probao i preshao 230 km i sipao 48-49 lit
              Mislim da Jesam probao kako ide... malooooooooo........ i ide....

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ne znam kako se podešava LKC od BRC-a to jest da li ima plafon koraka ili je adaptivan skroz. I ako ima obe varijante ne znam kako ej kod tebe podešen.
                Maksimalno prženje izaziva povećanu potrošnju jer je tu gas najtanji sa snagom, tako da...

https.autogas.rs

Comment

• TAZZ
                  Banovan
                  • 30.05.2005
                  • 1409
                  • NBGD,SERBIA

Hvala Dr.DORA....

Samo bilo EXPERIMENTISANJE... BEZ Detonacije... Da vidim kako ide...
                  Ide...LETI... ALI I naravno troshi... to je samo bila

Comment

• Heinz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 1027
                    • Beograd, Voždovac
                    • Avensis 2.0 D4D

Potrošnja na autoputu 9-9.5, pri 110-120 kmh. Škoda Felicia 1.3 karb. Izduv garav. Za brigu li ne? Da li može litar niže recimo?
                    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by TAZZZBOY
                      Hvala Dr.DORA....

Samo bilo EXPERIMENTISANJE... BEZ Detonacije... Da vidim kako ide...
                      Ide...LETI... ALI I naravno troshi... to je samo bila
                      Nema džabe ni kod babe Nema ni detonacije kad se prži, ima kad se vozi penzionerski pa rešiš iznenada da pržiš

https.autogas.rs

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Lada samara 1300s 92' god presla 120000 sve lovato sa toro bocom.

Put: Temerin, Novi sad, Ruma, Sabac, pa sve do Zlatibora, preko Valjeva i Pozege.

Cetiri odrasle osobe, jedno dete i gepek krcat stvarima (Auspuh mi je svo vreme lupao o karoseriju)...

Sipano u Temerinu na pumpi Ekspres gas (zaustavljeno cim se cuo multiventil) a zatim na Danexu 11 Km pre Zlatibora (zaustavljeno cim se cuo multiventil)

Racun 750din
                        Potrosjna izracunata 7,51L/100Km.

Kada sam se vracao nisam merio ali predpostavljam da nizbrdo ne moze biti vise od ovoga.

Inace po lokalu mi trosi od 8.5 do 9l/100Km a ide kao i na benzin.

Ja zadovoljan!

Pozdrav!
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mristicm
                          CBC Član
                          • 08.11.2005
                          • 23
                          • Beograd

skoda felicia 1.3glx

98 godiste
                          presla 109500 km.
                          Ugradio Lovato kod Rasica pre 10 meseci ( na cajgeru pisalo 96500km).
                          Do ove skorasnje nestasice plina na pumpama po BG trosio mi u gradu izmedju 10.7 i 13L .
                          Od pre 2 nedelje mi trosi 14-14.6L na 100km u gradu.

Sipam ispod trosarine u Kumodraskoj (Venera) i na Krio gasu (Omlad. brigada).

Da li mi ovoliko trosi zbog nekvaliteta plina koji se trenutno tochi na pumpama ili bi trebalo da prestelujem doziranje plina?
                          (pre 2 meseca sam zamenio filtere za vazduh,ulje,plin )

Comment

• madwap
                            CBC Veteran
                            • 02.09.2006
                            • 177
                            • Beograd

Opel Kadet 1,3. - 10l po gradu, 8-9 na otvorenom.
                            A pojma nemam zasto je tako mala razlika izmedju grada i otvorenog ali je tako.
                            Renault Twingo, 1.2
                            Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Zato što se kod starih motora tako pravio odnos da je bilo oko 10 do 20 posto razlike izmedju grada i puta u većini slučajeva.
                              Današnji mnogi automobili troše nenormalno više po gradu u odnosu na otvoren put. Mislim da je najgori Fiat Bravo po tom pitanju. Kod nekih primeraka to ide i do skoro 100%...

https.autogas.rs

Comment

• zaki
                                CBC Veteran
                                • 01.09.2006
                                • 199
                                • Beograd
                                • Fiat Stilo 1.9JTD

fiat tipo

Vozim fiat tipo 1.4 ie, potrosnja u gradu od 13l do 16 litara, otvoren put od 8l do 10l plina naravno. Jel to normalno?

Comment

Working...
                                X