Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

He, he, he ... Šta kažete na ovu potrošnju suza 1.4i, landirenzo rađen kod Ivana T.-MAGIC MAN, relacija Smederevo-N. Pazar (brojač mi zaglavljuje pa je merio prijatelj jugićem 280km) potrošio 19,59 litara plina. Matematika je jako prosta:

280km : neka bude 20l = 100km : X

X = 2000/280

X = 7,15l

ili sledeći primer Zlatibor (Čajetina)-Smederevo na povratku iz CG 15,5l. Kilometražu ne znam. Ko zna nek izračuna.
    Po gradu nisam merio ali pretpostavljam da je negde oko 8-8,5 litara do 9 maximum.

Pozdrav!
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• antap
      CBC Član
      • 28.07.2006
      • 62
      • Beograd

Megane I 1.6. Relacija Beograd - Tuzla - Mostar - Crna gora - Beograd, sve u svemu oko 1500 km na otvorenom, uz klimu na oko 1/3 puta. Potrosnja 9.7 l (uracunato zajedno sa 7-8 l benzina). Po gradu (Bg) najvise izmerena 14l zimi, inace do 13l
      vlasnik Xsare Picasso 1.8 + plin

Comment

• Aki
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2006
        • 1133
        • Beograd
        • Yugo 1603, Yugo 1301

Dobro,ljudi to je "otvorena" voznja...ovo je gradska potrosnja...
        Meni je 45 trosio 5.1L goriva pri brzini od ~80km/h...znaci ne bi plina vise od 7...
        "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
        - Lousie Smith

Comment

• Boda Tajson
          CBC Član
          • 14.03.2006
          • 44
          • Novi Sad

poslednja 2 merenja 17,5l

Comment

• fantastik
            CBC Senator XXL
            • 28.07.2005
            • 417
            • Novi Sad

odvrnuo sam sraf za protok gasa za 1/4 i mnogo mi lepse radi auto ali je sad potrosnja 15l bmw 318i

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

...e batice,pa sto meni trosi 11-11,5L?
              Odvrnuo sraf skroz koliko mogu da radi stabilno na leru...
              ...ali zato je razlika gorivo-plin minimalna...isplati se...
              "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
              - Lousie Smith

Comment

• fantastik
                CBC Senator XXL
                • 28.07.2005
                • 417
                • Novi Sad

pa znam zato sam i ja odvrnuo, lepo radi i bolje ide

Comment

• Duke
                  CBC Senator XXL
                  • 16.01.2006
                  • 753
                  • Urbs Naissus

Bio za vikend za CG. Na 1230 km, potrosio 143 litra, sa sve Budvom, Cetinjem, Podgoricom, Ostrogom i Novim Pazarom. to mu izadje 11,6 gasa na sto. Das Fantastisch, sto bi rekli Nemci... A i ide, bre, od kako mi je otpao totalno zapusheni zadnji lonac... [/b]
                  "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• APOGEE
                    CBC Senator
                    • 01.06.2005
                    • 243
                    • Beograd, Vracar

Daewoo Lanos, 1,5 sedan, 8 ventila, 86HP, godiste 2001, Loveco-pro, toro boca. Konacno, imam podatke o prosecnoj godisnjoj potrosnji goriva u zadnje 3 godine, prva godina radi poredjenja, na benzinu, druga Lovato-vakuumski sistem i treca Loveco-pro sa lambda kontrolom.

Podaci evidentirani u excel-u posle svakog punjenja i resetovanja parcijalne kilometraže.
                    Najvise kilometara oko 65 procenata, predjeno u gradu (Beograd), strogi centar, svakodnevne kratke voznje izmedju 3,5 i 6km., ostatak oko 35 procenata, uglavnom na prigradskim putevima. Svako paljenje motora, normalno na benzinu a i gasenje motora takodje.

Pored plina zadnje dve godine potroseno prosecno 0.65 l benzina na 100km.

Voznja na: ....... benzin ....... Lovato-vakuumski ......... Loveco-pro

Prosećna godisnja
                    potrosnja l/100km ..... 9,21 ............... 12,34 ................... 12,11
                    Povecanje potrosnje
                    u procenatima ........... 100 ................. 134 ...................... 132
                    Predjeno za godinu
                    dana km ................. 6420 ............... 5771 .................... 8232
                    Najveca potrosnja
                    zimi litara ................ 13,3 ................. 19,3 ................... 15,52

Kao sto se vidi iz tabele, sa Loveco-pro, potrosnja je iznenadjujuce, samo neznatno manja nego sa ranijim vakuumskim sistemom. Na godisnjem nivou smanjenje potrosnje je 0.23 litra na 100 km. Jedino sam primetio da je u hladnijem periodu ( Septembar 2005-Februar 2006 ) sa lambda kontrolom potrosnja bila manja za 1,45 litra/100 km, dok izgleda tokom toplijeg perioda razlike gotovo i nema.

Bez obzira sto sam ocekivao vece smanjenje potrosnje sa Loveco-pro, zadovoljan sam kako motor vuce, dinamicniji je a i pojava detonacija je redja. Zadnju godinu imao sam samo 2 zaista male detonacije, naravno bez posledica.

E sad, hebi ga, cini mi se da je potrosnja plina u odnosu na benzin ipak malo prevelika, mada sa druge strane dve-trecine voznje se odvija u samom centru Bgd-a, kratke relacije i nikad zagrejan motor a i saobracajne guzve, svake godine su sve vece.

Na auto-putu pre par nedelja izmerena potrošnja od 8,4 l plina na 100km. sto smatram da je u redu i da auto normalno funkcionise.
                    Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• bota
                      CBC Član
                      • 26.07.2006
                      • 35
                      • Beograd

MB 230, lovato.
                      Na uzorku od 1500 km, 80% auto put.

10.7 l/100km plin.
                      0.7l/100km benzin.

zadovoljan

Comment

• Danko
                        CBC Član
                        • 06.10.2006
                        • 16
                        • Lajkovac - Lazarevac

Auto je Fiat Bravo 1.4 12V monopoint.

Uvek se vozi na slicnim relacijama (Lazarevac - Lajkovac, svaki dan na posao) + 2-3 puta mesecno ibarskom do Novog Beograda. Potrosnja benzina se kretala od 7,5-8 litara, zimi i do 8,5.

Pitanja su:

1. Koliko bi ovaj auto na istim relacijama trebao da trosi plina nakon ugrednje plinskog uredjaja (obican, najjednostavniji vakumski)?

2. Koliko bi trosio ako bi se ugradio lambda-control sistem?

Ako neko ima bas takav Fiat, bio bih mu zahvalan da ovde iznese podatke o potrosnji....
                        rec demokratija je nastala od grcke imenice "demos" sto znaci naror i srpskog glagola "kratiti"....

Comment

• Ji 4Tze
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 806
                          • bg
                          • Honda CR-V 4WD

felicia 1.3mpi, '99
                          landirenzo venturi sa lambda kontrolom (se81 isparivac, LCS-A/1 V05, toro boca od 27l neto)

do 12l grad stani kreni (tj. vise od 12l potrosnje nisam imao.. 10-12, kakva je vec guzva i koje relacije po gradu)
                          7l otvoren put (npr. od prijepolja do GM pa za BG preko Knica i KG, 380km sa 26l plina)

ko voli decimale prosek na 3.5k km - 9.27l

a benzina trosi 7l, na 5200km prosek (2/3 otvoreno 1/3 grad, retko stani-kreni relacije)

Comment

• nikolapanic
                            CBC Senator XXL
                            • 16.10.2005
                            • 657
                            • Petrovac

Bio za vikend za CG. Na 1230 km, potrosio 143 litra, sa sve Budvom, Cetinjem, Podgoricom, Ostrogom i Novim Pazarom. to mu izadje 11,6 gasa na sto. Das Fantastisch
                            Ala si ga nastelovao!!!Sta si mu bajao?!

Zadnje merenje kod mene je 460km sa 54L gasa,mesovita voznja.(R25 2,2i-79KW)
                            Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Davor
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2005
                              • 498
                              • Novi Sad

Zadnjih mesec dana ne mogu da spustim potrosnju jugu ispod 16l nikako(u pitanju je 1.5 motor).Pre je trosio oko 10-11 i to uz voznju na Miseluku obavezno a sada trosi kao tenk,probao sam da mu zavrnem one stelere ali onda nece da ide kako je nekad isao a motor je i dalje perfektan(ne bi me cudilo da je pre toliko trosio ali je stvarno ekonomican bio a isao je i pre kao sada samo sto je potosnja skocila 60-70%,a filter je nov i za gas i za vazduh,steler takodje jedino sumnjam da je nesto do isparivaca ili do membrane u njemu ali napominjem ne nabija mi pritisak u creva niti se oseca ista gas da smrdi ili curi.

Comment

• APOGEE
                                CBC Senator
                                • 01.06.2005
                                • 243
                                • Beograd, Vracar

Originally posted by Ji 4Tze
                                felicia 1.3mpi, '99
                                ..........
                                a benzina trosi 7l, na 5200km prosek (2/3 otvoreno 1/3 grad, retko stani-kreni relacije)
                                To mu dodje 0,134 litra benzina na 100 km. Mislim da bi malo vise trebao da vozis na benzinu, ovo mi se cini da je bas jako malo.
                                Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

Working...
                                X