Ne bih rekao da je puno. Poznato je da taj 2.4 motor voli da popije, pa jos u kombinaciji sa selespeed menjacem, lako se dolazi do te potrosnje po gradu...
Xsara Picasso 1.8. Na poslednjih 1305 km, uglavnom otvorenog puta potrosio sam 125,8l gasa i 6.3 l benzina sto mu dodje 9.6l gasa na 100 + 0.5l benzina na 100, ili ukupno 10,12 l goriva na 100 km. Nije tako lose, obzirom na ovaj temperaturni minus.
Mazda 626 2.0 16v, sve voznja po bg. Uvek se vrti cifra oko 15lit gasa...
Kad su bile one guzve oko nove godine, gde auto satima radi na leru u nekoj guzvi zabelezena najveca potrosnja od 17.3l...
Otvoren put, kao i dosad, oko 10litara.
Evo posle 20 dana voznje i predjenih doooosta km, ustanovih da je potrosnja nesto malo preko 20l plina + ko zna koliko benzina. Da ne pisem ovde sta sam sve menjao, stelovao, podesavao, smorio Ivana za 3 medalje (svaka cast coveku sto je imao zivaca da se petlja ovoliko) i na kraju finalna odluka, vracam se ja lepo na URquattro i na lepi benzincic, a bice mi i jeftinije kad saberem sve troskove remonta, delova, potrosnje plina (ko da vozim Dodge Charger) i benzina i naravno Bensedina ))
za zadnja 2-3 meseca napravio sam jednu tabelu da bih propratio potrosnju, motor je 2.0i (vidi se u potpisu), auto star 19 godina, venturi, na 5000 menjam filtere vazduha, TNG i ulja (zajedno sa uljem), menjam brzine prosecno na 2500-3000 rpm, 95% je gradska voznja. Pumpe za benzin imam dve (ali neispravne) tako da palim iskljucivo na TNG . Zagrevam auto najmanje 5 min (trajanje jedne cigarete otprilike). Najveci deo vremena sam sam u autu.
Zaboravio sam koje su marke kablovi, ali znam da su stari 6 meseci i uvek mogu da se uhvatim za njih rukom dok motor radi. Svecice su NGK, (zaboravih model, ali su odgovarajuce za dati motor), zazor smanjen za 1mm i kontrolisem ga bar jednom u 2 meseca.
Ovo sipano preko 50l je u stvari sipano 2x na istoj pumpi. Ono sto je potrosnja ispod 10l/100 je u stvari otvoren put (ne autoput).
Eto, priznao sam sve , bez batina
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Prošle nedelje zamenjen isparivač. Stavljen umesto Landi e80, Lovato, a potrošnja me je prijatno iznenadila. U praznu bocu sipano 40l, a pređeno je 340km u gradu (trudim se da koristim tranzitne puteve, a da što više mogu izbegavam centar grada). Ako ovako nastavi extra. Naime, u decembru sam ispraznio bocu i uživao u blagodetima vožnje na benzin. Prešao sam oko 2800km. Potrošnja na ovim destinacijama je bila oko 10.5l benzina, ali nije bilo frka zbog niske cene benzina, a potrošnja plina mi je bila oko 16l što je finansijski relativno mala razlika na 100km, a sad na ove cene i sa ovakvom potrošnjom sa zadovoljstvom se vraćam TNG-u.
Lancia k kupe 2.0 turbo 4/16 ventila max potrošnja 15-16 litara pri 180-200 km/h.Tomaseto Arktik sekvent za motore do 180 kw(Ivan T)
Po lokalnim putevima ne prelazi 10-11 litara.
Comment