Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Ako se uzme u račun broj poruka i broj "pregleda" ovo je najača tema na celom forumu. Uglavnom je sastavljena od muke onih koji misle ili stvarno imaju veliku porošnju.
    Problem je što većini auto ne ide kako treba, upravo ovo što si rekao.
    Moja konstatacoja je uvek da je najgora varijanta kad troši a ne ide. Ako ide ajd onda i ako troši.
    Nedostatak merila kako auto treba da ide na gas dovodi do toga da se ljudi iznenade kad odjednom auto krene kako treba a neki nikad ni ne saznaju. Govorim uopšteno, ne o ovom primeru.

Iz toga ide u ono "kako iznervirati majstora" rečenica pa išao je do sada. Ma išao je ...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Nissan Primera 1.6 16v ~91god u taxi sluzbi, cista gradska voznja ovih ledenih dana trosi normalnom voznjom oko 12litara gasa, ako vozi moj mladji brat, posto voli da se manijaci onda ode i na 13, a prvih dana kada je poceo da taxira izasla mu je potrosnja na 13.8, pa se posle malo smirio, ali jedna opustena voznja moze da prodje od 11 do 12litara gasa na 100km... Znaci potrosnja zavisi dosta od stila voznje, ako ga patosiras u prvoj i drugoj brzini ode na 14-15lit bez problema...
      Fiat Marea, skoro ugradjen gas, presao od ugradnje jedno 4-5.000km i potrosnja na otvorenom putu uvek do 10lit, znaci od 8lit kada vozim normalno do najvece guzve na putu i autoputem preko 150km kada je uvek do 10lit, dosada mi se nije desilo nikad da kad odem na put potrosi vise od 10lit na 100km, a u gradu mi je najveca zabelezena potrosnja bila 11.5litara... Pretpostavljam da ce to leti i sa porastom temperature biti i nize... U svakom slucaju sam prezadovoljan kako ide i koliko trosi...
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• mristicm
        CBC Član
        • 08.11.2005
        • 23
        • Beograd

Skoda Feilicia 1.3 ('97/'98) 100.000km. Plin sam ugradio kad je temperatura pocela da pada ispod 20 stepeni u BG-u.Kad je bilo 17-18 stepeni iznad nule trosio u gradu 10l, sa menjanjem brzina do 2800-2900 obrtaja. Sada, ispod nule, kad ga turiram (NE ZNAM STA MI JE ) do 4000-4500 obrtaja, trosi mi 14,5l. Dobro, ovo je bilo poslednjih par punjenja . Inace, na ovako niskim temperaturama mi u gradu trosi uvek tacno 13l.

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

Najnovije merenje:
          1.200km na otvorenom+ 70km po gradu-prosecna potrosnja je bila 11l.
          2.sipao na auto-putu na ELP-u do kraja.Presao tacno 100km i sipao opet do kraja.Znate li koliko je stalo?8 litara TNG-a!!!Ni ja jos ne verujem ali je stvarno tako.
          Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• MOSLER
            CBC Senator XXL
            • 27.05.2005
            • 1064
            • Niš

Primecujem da i dalje ima ljudi koji iznose podatke o potrosnji svog auta bez navoda o tipu vozila i zapremini odnosno snazi motora a bez ovih informacija podatak o potrosnji i nema nekog smisla.
            I zato ljudi uz potrosnju napisite i o kom vozilu se radi.

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Mosler,
              Kako ne znas koji auto vozi nikolapanic? Kad procitas ceo forum mozda ces i ukapirati. Nije nama vazno ni koji je auto vazno je da vlasnik zna koji je. Ne trosi nama

Comment

• Duke
                CBC Senator XXL
                • 16.01.2006
                • 753
                • Urbs Naissus

Originally posted by nikolapanic
                Najnovije merenje:
                1.200km na otvorenom+ 70km po gradu-prosecna potrosnja je bila 11l.
                2.sipao na auto-putu na ELP-u do kraja.Presao tacno 100km i sipao opet do kraja.Znate li koliko je stalo?8 litara TNG-a!!!Ni ja jos ne verujem ali je stvarno tako.
                Ako si ga vozio oko 100 km/h to je skoro pa moguce. Sta ti kazu specifikacije: 6.5 l benz/100 pri 90 km/h. Ti ga vozio 100-110, na plin, potrosnja ti je dakle - shkolska
                I meni isto tako trosi osam...naest.
                "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Davor
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2005
                  • 498
                  • Novi Sad

Originally posted by Duke
                  I meni isto tako trosi osam...naest.
                  Izvinite za OFF ali ovaj detalj mi se jako svidja,realan covek pa prizna a ko prizna pola mu se ...

Comment

• nikolapanic
                    CBC Senator XXL
                    • 16.10.2005
                    • 657
                    • Petrovac

Brzina i jeste bila oko 100km/h.Mene je zacudila ova niska potrosnja plina na jucerasnjih -12 jer mi leti trosi oko 8 na otvorenom.Provericemo jos koji put pa cemo videti.

P.S.
                    Renault 25 GTX 2,2i 79KW
                    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Zadnje merenje. Sve otvoren put. Trasa je bila Sevojno-Novi Pazar i nazad, ukupno 400km i potrosio mi je 28litara ili u prevodu prosecno 7litara na 100km!!! Nisam ni je verovao ali tako je. Doduse voznja je bila normalna, sve 4-5stepen prenosa uglavnom do 100kmh... Moracu da vicem IvanT da vidim sto mi ovo cudo malo trosi... Auto je Fiat Marea 1.6 16v i Lovato Loveco... Dobra ova lambda kontrola... Kako bi bilo tek sa sekvencionalnim, kada je ovako sa lovecom??? Inace ovo mi je najniza zabelezena potrosnja dosada, u ostalim merenjima na otvorenom se krece od 7-9litara a u gradu na ovim mrazevima zna da izadje na 12litara... Pozdrav!
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Durango
                        CBC Senator XXL
                        • 01.02.2006
                        • 590
                        • Zemun, Srbija

Mercedes 190E 2.0 1992. god. ugradjen Lovato uredjaj. Potrosnja u gradu (Beogradu) se krece od 15 do 18 litara, zavisno od relacije i guzve u saobracaju. Inace benzina trosi od 12 do 14. Na otvorenom ka Crnoj Gori (Ibarska magistrala, Zlatibor) krece se od 10 do 12 litara plina, opet zavisno od guzve i nacina voznje.
                        MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Davor
                          CBC Senator XXL
                          • 02.03.2005
                          • 498
                          • Novi Sad

Evo cale je upravo bio danas do Panceva i za 245km stalo je 15l sa tri osobe u autu i umerenom voznjom.Napominjem ni ja sinoc kada sam sipao nisam tocio preko one granice od 80% od zapremine boce niti je on danas i kada se sracuna ispada 6.2l.

Comment

• nele22
                            CBC Veteran
                            • 22.10.2005
                            • 111
                            • BIH , okolina Modrice

LOVATO LovEco ugradjen u AC RASIC
                            BMW730i potrosio 17,97l na 120km strogo po gradu,sto znaci oko 15l/100km moram priznati, izuzetno sam zadovoljan uzimajuci u obzir nacin voznje.

SVE POHVALE AUTO CENTRU RASIC,nastelbao ga IvanT sam' da zuji !!!
                            Samo polako i pun gas ! ! !

Comment

• omBRE
                              CBC Član
                              • 11.09.2005
                              • 90
                              • Zemun/Chicago

Originally posted by Davor
                              Originally posted by omBRE
                              Cega?
                              Pa gasa sta bi ti hteo kerozina =]
                              Koji je motor u tom Opelu? Koliko trosi benzina? Ako stvarno trosi 6.2 litra gasa, idem sutra na Bubanj da ga kupim.
                              a vi kako te?

Comment

• Davor
                                CBC Senator XXL
                                • 02.03.2005
                                • 498
                                • Novi Sad

Originally posted by Davor
                                Cega?
                                Pa gasa sta bi ti hteo kerozina =]
                                Koji je motor u tom Opelu? Koliko trosi benzina? Ako stvarno trosi 6.2 litra gasa, idem sutra na Bubanj da ga kupim.
                                1.6 8V 52kw sa produzenim menjacem F13.Na otvorenom tipa kada ides za Republiku Srpsku ili tamo gde nema autoputa nego poluotvoren drum na gde vozis od 80 do 110 trosi mi oko 5.5l

Comment

Working...
                                X