Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaga75
    CBC Veteran
    • 08.01.2010
    • 157
    • Vranje

Re: Kolika vam je potrošnja plina

Audi A6/2002 2.4 V6 u gradu 15L, na otvorenom 13L. Mislim da je na otvorenom malo veca potrosnja jer mi je benzina trosio oko 11-11,5L sa istom voznjom do 160Km/h.
    Inace mi se check engine na pali u gradskoj voznji, a pri vecim brzinama i broju obrtaja se pali!

Comment

• dekiv68
      CBC Senator
      • 06.03.2010
      • 230
      • Borča

Nakon danasnjeg sipanja u punionici u Ovci:
      Fiat punto Mk 2 1.2 8v,
      7.84 l/100km TNG + BMB za ukupno predjenih 4462km, od toga 6.52 l/100km TNG + 1.32l/100km BMB.
      Od toga 82.08% grad Bgd.
      Otoplilo je i potrosnja se smanjuje.
      TNG u Ovci mi se cini OK (18.23l za 269km dodje 6.78l/100km gradske voznje).
      Prethodno na OMV je bilo 7.97l/100km grada ali za 55din/l umesto 50din/l (iako je na Zmaju 48din/l???).

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715
        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

@dekiv68

Ti si apsoluti šampion potrošnje gasa, ne samo na ovom forumu već i šire. Potrošnja plina od 6.52l/100km gradske vožnje (Bg) je u toj meri neverovatna, da prkosi fabričkim Fiatovim podacima za taj automobil. Pošto svaki auto troši barem 10% više TNG nego benzina, znači da tvoj automobil troši malo više od 5l benzina gradske vožnje! Svi mi kojima automobili troše oko 10l plina u gradu se smatramo srećnim. Ja bih proverio kilometar sat na tvom mestu

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Fiat je to, Opel je mali deca za njega...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dekiv68
            CBC Senator
            • 06.03.2010
            • 230
            • Borča

Ne znam da li je sampion u potrosnji ili brojac kilometara ne radi ali je za predjenih 4462km sipano 290.82l TNG i 59.19l BMB, od toga je samo nekih 800km otvoren put

Comment

• ciklon
              CBC Senator XXL
              • 11.08.2008
              • 362
              • Beograd

Kad smo već kod Opela, kalibra 2.0 ( sekvent ), 10l plina pri kombinovanoj vožnji. Nema navlačenja a ni straha od 3000 rpm, nego normalna vožnja selo - grad.
              +-1 litar u zavisnosti od pumpadžije.
              ponika marke ROG :-)

Comment

• GM
                CBC Član
                • 01.04.2005
                • 79
                • Beograd
                • Opel Astra, 1.6

I dalje smo kod Opela , Zafira 1.6 (sekvent), 10,5 plina i 0.9 benzinana na 12k km.
                Ako nekoga zanimaju detalji u vezi sa potrosnjim ovog automobila moze videti na http://www.spritmonitor.de/en/detail/350163.html

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

E sada smo kod lagune (prekopirah jucerasnji post sa moje teme gde sam predstavio auto ) :

Hajde ovako da vas pitam : jel tacno da (u ovom slucaju moja) laguna trosi oko 8 do 9l plina u proseku neke kombinovane voznje ali vise na otvorenom ???
                  Uz postovanje ogranicenja , znaci 50 selo grad otvoreno 80 a cesce do 90-100 km/h ?? neka normalna voznja bez izivljavanja naravno ?? Prema bordu (na ciju potrosnju ja dodam 1l ) potrosnja mi je oko 8,4l kada se vozikam (racunam i gradsku voznju NOvi Sad -gde i nisu neke velike guzve bas) u lokala ali cim krenem na neki "put" kao pre neki dan za Zrenjanin tacnije Melence potrosnja je bila tacno 8,0 (ako je bitno navesti auto je bio opterecen sa 4 odrasle osobe).
                  Inace sipam uvek (tacnije 4 puta sam vrsio manji test) plina za 1500 din oko 28-30 l u zavisnosti od cene i prelazim do 360km ali iz dva merenja sam u glavnom presao 340 i koji km . Ta tri puta sam praznio bocu do kraja i sipao za 1500 i voznja do kraja tj dok ne prebaci na benzin, cetvrti put se zenuo dotocio pre nego sto treba i ode .....
                  Inace i u jos jednoj prilici kada sam putovao za Loznicu potrosnja je bila cak i niza 7,4 no kada sam i peske preracunao to je bilo negde tu oko 8l plina (takodje opterecen auto 4 osobe).
                  Iskustvo sa auto puta je sledece (oko 50 km puta a ponistio sam parametre pre ulaska na autoput) konstantna brzina 130km/h prosek 8,2 e sada nisam imao priliku da ispraznim tih tridesetak litara na autoputu pa bi potrosnja bila realnija tj pokazatelji i racunice ali bice prilike.
                  Cisto da cujem vase misljenje posto dosta njih kaze da u principu treba vise da trosi a mnogi i sumnjaju u ono sto sam ja naveo a zapravo to su moje neke racunice i zapazanja.
                  Naravno ima i onih koji mi potvrdjuju da im trosi do 10l to su i iskustva prijatelja koji voze takodje lagune i ugradili smo i gas na istom mestu, njih dvoje da budem precizan.
                  iz iskustva drugih vlasnika laguna 1,8 potrosnja je oko 10l do 12l u zavisnosti ko i kako vozi

Comment

• Dejo_Joe
                    CBC Veteran
                    • 25.08.2009
                    • 104
                    • Subotica

Verujem u tu potrosnju,moguce je,mnogo faktora utice na potrosnju,mehanicki-masina,auto sam po sebi,podesavanje,kvalitet ugradnje,kvalitet opreme i drugi faktor koji je po meni mnogo vise "uticajniji" je covek sam po sebi.Hvala bogu u kontaktu sam mnogo sa ljudima koji voze sve i svasta i mnogo drugova servisera koji mi tvrde da je sve ispod 10lit nemoguce a i ako je moguce budi sretan i zadovoljan.Imao sam mnogo auta,razne kubikaze,sve detaljno merio i izvukao zakljucak da je u sustini masina uvek najmanje kriva,ne zalim na pare kad je u pitanju kvalitet opreme koju mi ugradjuju,ali noga na papucici gasa je ona koja je najuticajnija,moze mi pricati ko sta oce ali istina je!Sam vozim punta 1.2 16v 2002god i svedok sam dogadjaja da auto mze da trosi koliko oces,zimi 10lit a evo otopljava i evo cekam da mi se izprazni rezervoar pa da vidim kolika je potrosnja,zadnja zvanicna potrosnja koju sam merio je 7.5lit a ova mi deluje jos manja i prezadovoljan sam!A sto se tice tvoje Lagune,moguca je potrosnja,medjutim to bi ti vise mogao dati savet neko ko vozi tu kubikazu,da li je to moguce,ali ja sam ubedjen da je to moguce...u svakom slucaju ako je tako uzivaj u jeftinoj voznji a pritom kad treba izvuci snagu iz tih 1.8

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790

Pa to je to sto sam napisao oko potrosnje a i dva prijatelja koji takodje voze lagune sa istom snagom alimalo zustrije voze i njima je potrosnja oko desetke 10l plina.
                      U svakom slucaju sto kazes stiglo lepo vreme pa cemo videti sta i kako je sada mada znas kako zimi trosi vise zbog nizih temp. a leti z\bog klime ...tako da neka bude isto opet sam prezadovoljan

Comment

• dekiv68
                        CBC Senator
                        • 06.03.2010
                        • 230
                        • Borča

Koliko pored TNG-a trosi jos BMB-a pride?

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790

500 dinara mesecno dospem , dakle jednom mesecno dosipam za tu sumu i sada kada je toplije tesko da i potrosi to . Inace u rezervoaru imam uvek oko 20l benzina i samo dosipam ne po potrebi vec posle prvog u mesecu

Comment

• eki86
                            CBC Član
                            • 15.11.2005
                            • 82
                            • Bor

A koliko predjes km mesecno ?

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

od 1000-1500 mesecno . Kako kada , naravno desi se i da predjem ispod 1000 ali nekako po pravilu to bude oko 1000 km

Comment

• dekiv68
                                CBC Senator
                                • 06.03.2010
                                • 230
                                • Borča

Punto Mk2b pada ukupna potrosnja, ali potrosnja BMB, valjda zbog toplijeg vremena (potrosnja TNG je ista).
                                LM nakon sipanja plina, do plovka, na NIS Ovchage, nakon 4774 km ukupna potrosnja TNG+BMB je 7.76l/100km.
                                Od toga 6.52l/100km TNG i 1.24l/100km BMB.
                                Malo vozio po ibarskoj pa je gradska voznja pala na 79.99%.

Comment

Working...
                                X