Punto 1.2 glanc nov juče ugrađen gas. Novi Sad čitaj Dora - Beograd danas lokal u Beogradu urađen atest, znači mešano ( 100 + 77 ) potrošnja 6.8 l TNG.
E Onda me pozove brat i kaže da je čuo da gas ide na 85
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Nema sanse da ode na 85din. Mogu eventualno da poskupe max 10% i to je to... Mada i za to poskupljenje treba da se konsultuju sa MMF-om. To je ona prica, smanjimo akcizu na benzin povecamo na plin. U svakom slucaju uzivaj u extremno jeftinoj potrosnji. Ukoliko sam te dobro ukapirao tebi u gradi trosi 8litara, sto je manje nego benzina. Nije to dobro.
Ma naravno da ne verujem sve su to špekulacije koje mogu da budu iritirajuće, dok ne vidim na pumpi cenu mogu da pričaju da daju i svaki drugi litar gratis
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Nakon pređenih 5358km sipano 409.95l goriva, od toga 350.76l TNG i 59.19l BMB. Prosečna potrošnja 7.65l TNG +BMB, za 76.72% Bgd vožnje. Da li je to puno-malo ili u proseku potrošnje? Radi se o fiat punto klasik 1.2 8v i BRC Sekventu.
Do Crne Gore i nazad oko 1.500Km prosek 11L TNG s tim sto sam tamo sipao mnogooo bolji plin koji je i smanjio potrosnju i auto je isao kao na benzin A6 2.4 V6
Ovo je totalno ludilo kad sipam na eko pumpi 10l predjem 58km na omv 10l-do 65km na atakovoj pumpi 10l plina 85km.objasnite mi a cena svuda55din.privatne pumpe i da ne spominjem.Nisam reko samo gradska voznja a valjda bi i shvatili po kilometrazi
Da li neko moze da mi da broj od tog Ivana da i ja moju THEMU oteram da je malo presteluje,vozim THEMU 2.0 16v 92 god. u gradu mi trosi 15l a na otvorenom 12l.
Da li neko moze da mi da broj od tog Ivana da i ja moju THEMU oteram da je malo presteluje,vozim THEMU 2.0 16v 92 god. u gradu mi trosi 15l a na otvorenom 12l.
Izgleda da majstori ponekad mogu i da uštede mušteriji a ne samo da deru...
naravno.
Prosle godine u ovo vreme sam odradio u vrlo kratkom roku servis isparivaca, zamenu filtera plina, zamenu guma, optiku, zamenu ulja i filtera... naravno to se odrazilo po mnogo mirnijem radu makine i potrosnja naravno pala za 1-2 litra, to sam naveo i ranije turneja ns-bg-ns i bilo je nesto ispod 8l butana, ns-vrsac-ns isto tako, a gradske oko 9l sto je za moje pojmove bas za respect .
Dakle, posto sam sticajem okolnosti vise puta isao na istoj relaciji od 410 km (Beograd - Prijedor), od cega je 87km autoputem, imam nove podatke o potrosnji mog auta.
Ako uzmem nas plin (MBG), potrosnja je 30-32 litra; ako uzmem u RS (po 0.94 KM litar), onda stucem 28 litara. Nije uopste lose, zar ne?
Comment